mandag den 5. april 2021

2021 uge 13. En travl tid.

 Uge 14 blev virkelig en haveuge. Javsen blev færdig med, at formklippe og sætte grenrettere på juletræerne, så nu er der en lille pause, hvor han kan komme i haven :-)

Vi fik gravet græs/jord af to stier i Skovhaven. Der er efterhånden en del skygge, så græsset kan ikke gro. I stedet har vi valgt, at putte stabilgrus på, ligesom der er på stierne i Statsskoven heromkring.

Der blev lavet et bord til planter bag drivhuset, det perfekte sted til småplanter, der venter på at komme  i kasserne med overskudsplanter.

Javsen fik hentet hestemøj og vi fik kørt noget ud på et af bedene i Parken. Vi kan ikke nå, at køre hestemøj på alle bede, så vi deler det op sådan at Parken får et år og resten et andet.

Gunneraen blev pakket ud. Det trængte den til, der var meget fugtigt ved den, men vi kan se liv, så den skal nok blive stor igen :-)

Jeg har fået priklet tomater, de vokser meget og ser rigtig fine ud. Og så har jeg fået sået det sidste, som skal forkultiveres. Jeg er spændt på om der bliver plads til det hele, lige nu er der ved at være trængsel under grolyset.

Det er godt med hjælp fra det ældste barnebarn.

Næsten færdig med at grave af.

Næsten færdig med at putte på.

Færdig

og stampet.

Vi fik også hentet plantesække. Jeg bruger den billige jord, når jeg laver planter. Jeg har prøvet på, at bruge almindelig jord, blandet med hestmøj, men jorden gør potterne meget tunge.

Gunneraen blev pakket ud

Den ser ikke særlig pæn ud, men det kommer :-)

Javsen har lavet et fint bord med zinkbakker.

Der er lavet afløb, så vandet kan tappes af, hvis der regner meget.

Et dejligt læs guf til bedene

Det øverste Bed i Parken har fået et lag.

Jeg slutter af med lidt blomster. 
Påskeklokkerne har taget skade af vinteren i år. Mange knopper er sorte og springe ikke ud, men lidt er der da.
God uge.


22 kommentarer:

 1. Mange spennende farger på dine Helleborus, og jeg kan også se en Apeskrekk på et av bildene.
  Gunnera hadde jeg i noen år, men jeg ble litt skuffet over at størrelsen på bladene ikke ble store hos meg. Det ble for mye arbeid med vinterdekke i forhold til hva planta ga av glede, og jeg prøvde uten vinterdekke. Det gikk ikke, og planta døde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Påskeklokker kommer i så mange fine farver og mønstre. Abetræet har vi haft i mange år, det gror fint og er blevet temmeligt stort.
   Vores Gunnera bliver stor hvert år og vi har været nødt til, at begrænse den lidt flere gange. Der findes flere slags Gunnera, måske har du fået fat i en af dem, der ikke bliver så stor.

   Slet
 2. Den nye sti ser ud til at blive rigtig solid og anvendelig. Det er også min erfaring, at havejord er alt for tung til at bruge i krukker og potter nærmest uanset, hvad man forsøger at blande i den i form af grus og lignende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er meget tilfredse med stien. Jeg har svært ved at bakse med de store potter, hvis der er almindelig jord i dem og jeg synes også, ukrudtet vokser mere i det.

   Slet
 3. Vores gunnera blev også pakket ud her fornylig, de er ikke kønne lige efter udpakningen, men heldigvis kommer det. Stierne er flotte, vi gravede ikke så meget af vores skovstier, da vi kom sten på, græsset gror op igennem, så nu kan vi ikke slå det pga. stenene :( Håber det går bedre for jer.
  Hilsen Libeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært, at forstille sig, hvor frodig og grøn Gunneraen bliver i løbet af sommeren, når man pakker den ud.
   Der var ikke meget græs tilbage i stierne, så vi håber ikke at få problemer med det.

   Slet
 4. En fin sti I har fået lavet.
  Surt med frost skadede påskeklokker. Mine er heldigvis ikke helt så langt fremme, så de er sluppet billigt. Der er flere nye første gangs blomstrende, så det ville ha været bittert hvis de kom rigtig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Stien er så fin :-)
   Det er træls med Påskeklokkerne i år, men heldigvis har vi så mange, at der trods alt er en del i blomst.

   Slet
 5. Jeg vidste godt, du har en stor have, men den er jo enorm, når jer ser de lange stier. Det har godt nok været et stort arbejde, men det bliver helt sikkert flot og dejligt for jer.
  Det er synd med dine påskeklokker, men forhåbentlig er det ikke selve planten, der har lidt skade.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke planterne har taget skade, kun blomsterne så man kan jo glæde sig til næste år.
   Vi er så glade for resultatet med stierne. Vi har en temmelig stor have, men vi har jo også pladsen til det.

   Slet
 6. Hej Lene!
  Ni har fått mycket gjort, bra att få extra hjälp av barnbarnet. Stigen blev riktigt fin, det är ett tungt jobb. Så vackra julrosor de som blommar, tråkigt att de skadats av kölden.
  Ha en fin ny vecka /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt, når børnebørnene vil hjælpe lidt til og ikke mindst hyggeligt. Påskeklokkerne kommer jo på en tid, hvor der kan være koldt, så risikoen er der.

   Slet
 7. Jeg kan godt lide I laver havegange som i statsskovene, men det er jo store forhold hos jer:)
  Under alle omstændigheder har I da nået en masse i påsken, og det ser jo knaldgodt ud! Dejlige påskeklokker...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nu også godt man kan lave mindre stier på den måde :-)
   Vi fik lavet en masse i påsken, så det var så godt.

   Slet
 8. Jeg skal love for at I har været flittige. Det var en god ide med grus på gangstierne. Fra billederne ser det ud til at være et stort stykke arbejde, men det ser også helt prof ud. Og tillykke med det nye bord. Det kommer du garanteret til at blive glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Arbejdet var faktisk mindre end vi havde regnet med og vi er så glade for at få det gjort. Jeg glæder mig meget til at tage bordet i brug.

   Slet
 9. Sikke en vild uge og sindsygt meget i har nået.
  Jeg er ti skrift bagefter i år.
  Men sådan er det når man bliver skadet.
  Sikke et smart bord du har fået og med tap hane. Det er jeg vild med🌞🌞🌞

  God weekend
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil nu heller ikke sige, at vi er foran i år, men når vi har tid, får vi lavet en del. Jeg kan rigtig godt lide zinkbakkerne, men der kan stå en masse vand i dem, så jeg er glad for at Javsen fandt på det med hanerne.

   Slet
 10. Påskklockorna är fantastiskt fina. Här i Stockholm så kom det tung snö i början av året det tyckte inte julrosorna (som de heter i Sverige) om. De blommade så fint hela december. Nu ser det ut som att de försöker hämta sig och gröna blad kommer. Tycker om den mörka färgen som du har. Hoppas ni får fin helg med sol och värme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange af vores Påskeklokker er også skadet af vinteren i år, men vi har en hel del, så der er alligevel blevet lidt blomster. Vi håber snart foråret kommer, vi har haft sne i denne weekend.

   Slet
 11. Påskklockorna är fantastiskt fina. Här i Stockholm så kom det tung snö i början av året det tyckte inte julrosorna (som de heter i Sverige) om. De blommade så fint hela december. Nu ser det ut som att de försöker hämta sig och gröna blad kommer. Tycker om den mörka färgen som du har. Hoppas ni får fin helg med sol och värme.

  SvarSlet
 12. Påskklockorna är fantastiskt fina. Här i Stockholm så kom det tung snö i början av året det tyckte inte julrosorna (som de heter i Sverige) om. De blommade så fint hela december. Nu ser det ut som att de försöker hämta sig och gröna blad kommer. Tycker om den mörka färgen som du har. Hoppas ni får fin helg med sol och värme.

  SvarSlet