Haven

Vi overtog min mands fødehjem i 1987.
Det er en mindre landejendom, langt ude på landet, men et rigtig dejligt sted med masser af natur omkring.
Da vi overtog stedet var der en gammel landbohave bag huset mod vest. Mod syd var der en række
tjørne træer og mod nord en ligusterhæk, der var klippet. I haven var der et par frugttræer mod vest og i midten stod flagstangen. Det var et par bede med stauder og forårsløg, så det var en ganske almindelig landbohave, der var hyggelig at være i.
De første år lavede vi ikke noget ved haven, førsøgte at holde græsset slået og ukrudtet i bedene nede. Dengang havde vi den mening at en have skulle være flad, så efter et par år fældede vi frugttræerne og jævnened hele haven ud og lavede bede i begge sider, hvor dum kan man være, men jeg tror det var tiden.
De næste år skete der ikke så meget, der blev plantet mange blomster, og selvom jeg bestemt ikke havde forstand på det begyndte have interessen langsomt at indfinde sig . Desværre fik jeg slæbt en masse planter til huse, hvor der også var skvalderkål i, en plante der ikke før havde været i haven. Det betød at flere af bedene, blev invaderet af denne plante og vi besluttede at nu skulle der ske noget.
Så vi gravede alle planter op i haven, fik dem renset for ukrudt og sat i køkkenhaven. Haven blev fræset flere gange og det hjalp på ukrudtet. I 2000 fyldte jeg 40 år og ønskede mig penge, så jeg kunne få lavet en haveplan. Den plan har vi så forsøgt at gå efter siden, der er lavet en del om og haven er udvidet betydeligt, men det var et rigtig godt udgangspunkt at have.
Jeg vil i den næste tid forsøge at fortælle lidt om haven som den ser ud nu og forhåbentlig også hvordan den stadig udvikler sig, en have bliver heldigvis aldrig færdig.
Dette billede viser vores gårdsplads, hvor vi i foråret 2012 lavede et dejligt drivhus.
Huset er fra Willab Garden og er på 23 kvaderatmeter. Vi har aldrig før haft drivhus, så der har selvfølgelig været mange begyndervanskeligheder, men vi er rigtig glade for det.
Huset er sat på en isoleret mur og der er fliser i hele bunden. Det bruges både til planter og ophold. Vi har bord og stole, så vi kan sidde og spise derude, noget vi brugte meget hele sommeren, men der er også en seng, så middags hvilet kan nydes derude, ofte er det dog for varmt.
Da drivhuset blev færdig, kunne vi se at for at få det hele til at hænge sammen, måtte vi lave lidt om på gårdspladsen. Vi fik begyndt på det i efteråret, men er endnu ikke helt færdig. Billeder følger senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar