søndag den 22. november 2020

2020 uge 47. Georginer

 Så fik vi georginerne op. Den sidste tid har set trælse ud, men det var først fredag vi havde tid til at få dem op. Vi har kun haft lidt frost, men vind og regn har gjort at de var færdige.

Fredag gik vi i gang med at grave og alle georginer kom op i tørvejr.

Sådan så nogle af dem ud i september.

Og sådan så floderne ud, da vi gik i gang fredag.

Nettet tages af.

De visne toppe klippes af med hækklipperen

Pandelampen blev taget i brug for at blive færdig med at grave.

Klar til at blive gjort rene og puttet i kasser.

Kasserne er fyldt op.
Vi har i mange år opbevaret vores georginer vinteren over i en kartoffelkælder, hos Javsens søster og svoger. Desværre har der de sidste år været meget fugtig om vinteren og det betyder at kælderen også har været fugtig. I år var det så slemt, at der var flere kasser, der stod under vand. Så i år vil vi prøve, at sætte dem på en palle i vores værksted. Når de står på en palle, er det muligt, at flytte dem, hvis de står i vejen. Værkstedet er frostfrit og der er ikke varme på så vi håber, at der ikke bliver for varmt derinde.

Nordjylland er jo igen blevet lukket op, så i dag havde vi besøg af vores to ældste børnebørn og deres forældre. Drengene er vant til at have et lille juletræ på deres værelser og de skal selvfølgelig selv vælge det og bære det hjem.

På vej hjem fra marken.
God uge.


18 kommentarer:

 1. Godt der er blevet lukket op igen, så børnebørnene kan få deres juletræ.
  Ja det er svært med georginerne, jeg håber, alle knoldene klarer sig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom det kun blev til 2 uger, er det nu skønt at kunne få besøg igen. Vi håber det går med georginerne.

   Slet
 2. Skønt at have knoldene inde, nu hvor det regner meget. Jens har alle kasser i værkstedet et døgn( med varme) inden de bliver sat på plads på hylderne. Knoldene ser meget fine ud i år, så håber , vi undgår store tab i vinter. Ja, skønt der blev lukket op igen, selvom vi egentlig ikke skulle noget, så var det en mærkelig følelse, men nu er vi testet, så håber vi kan få lov til at holde jul med familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sætter vores kasser i gangen, hvor der er gulvvarme, så bliver de fint tørre. Vi havde nogle få knolde, som var rådne, men der har godt nok også været meget fugtigt den sidste tid.
   Javsen var hjemme i de 2 uger og det var egentlig helt fint, det er jo en travl tid med gran og træer.

   Slet
 3. Det er smart med de flytbare kasser.
  Min erfaring er, at når blot knoldene er nogenlunde tørret (Her på stedet får de lige et par dage i fyrrummet) kan kun vand og frost tage livet af dem hen over vinteren.
  selv det tørreste små pinde kan vækkes til live. Jeg har engang overset en lille løgpose knolde, som så stod hele vinteren i fyrrummet. De kom også, selvom de var i letvægtsklassen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fint, at kunne flytte lidt rundt på kasserne, hvis de står forkert. Vi plejer, at opbevare knoldene i en kælder, hvor der er temmelig fugtigt, så det er ikke tørhed vi har døjet med.

   Slet
 4. Hej Lene!
  Det var en hel del dahliaknölar som skall upp och förvaras. Tror det kommer att gå alldeles utmärkt att ha dem i verkstaden. Så trevligt för barnbarnen att få välja sitt eget Julträd. Nu är det bara en månad kvar, tiden går fort.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. I år er knoldene ikke så store som de har været før, så selvom antallet er det samme, fylder de lidt mindre end før, hvor vi har haft flere kasser.
   Julemåneden nærmer sig med hastige skridt, det er slet ikke til at forså.

   Slet
 5. Flot arbejdsindsats, og med de flytbare kasser kan det næppe gå helt galt.
  Det er en hyggelig tradition, I har, at børnebørnene kommer og vælger juletræ. Det vil de altid huske.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fint at kasserne kan stå på en palle, så de kan flyttes.
   Det er så hyggeligt, at børnebørnene kommer og vælger det lille træ de skal have på deres værelse og de går virkelig op i at finde det de bedst kan lide.

   Slet
 6. Du milde en mængde geoginer.. det må være et pragtfuld syn om sommeren.
  Men knapt så sjovt når de skal graves op. Hæ. Mon ikke de klarer sig bare de ikke står for varmt og kun lige frostfrit??
  En herlig tradition med at fælde juletræ. Det kunne vi osse i mange år på egen mark. Nu gør vi det hos en nærliggende juletræsælger.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har georginerne i to floder (bede) selvfølgelig er det et stort arbejde, at grave dem op og sætte dem igen, men til gengæld er der ingen lugning i bedet, de kan let holde ukrudtet nede.
   Vi avler juletræer til eksport på det meste af vores jord, så vi skulle gerne kunne levere juletræer til børn og børnebørn i mange år :-)

   Slet
 7. Det var godt, der blev lukket op i Nordjylland, så jeres børnebørn kunne komme og hente juletræer. Hvor har I mange georginer, det må være et stort arbejde at tage dem op. Bare det må gå godt med vinteropbevaringen. Jeg har taget mine georginer op i dag, men jeg har ikke ret mange. Sidste år tror jeg, de havde det for varmt, for knoldene var helt indtørrede.

  HilsencElna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så godt at vi igen kunne få besøg.
   Det er ikke så slemt med georginerne, vi hygger os med det og resten af året er der ikke megen pasning med dem.

   Slet
 8. Sikke et knoklearbejde I haft gang i! Det er da godt I har så fin opbevaring til alle de knolde, for der ligger jo store værdier (på alle måder) i de mange georginer.
  Dejligt med besøg af familiens yngste igen. Nu er der da heldigvis snart mulighed for en vaccine.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu ikke så slemt, vi tager den tid det tager og hygger os faktisk med det. Georginer er egentlig ikke så dyre at anskaffe, men der er jo knolde man ikke kan få igen og der går lidt sport i at bevare dem. Vi håber på normale tider igen snart.

   Slet
 9. Jeg har vært uheldig med oppbevaring av georgine-knoller gjennom vinteren, og nå har jeg ikke flere. Men vakre er de.
  I forrige innlegg ser jeg at du bestiller frø fra noen av de samme utenlandske firma som jeg kjøper fra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer, at sige, at hvis man ikke har mulighed for at opbevare georginer, kan man bare betragte dem som sommerblomster og købe nye hvert år, en knold koster mindre end en almindelig sommerblomst. Det er spændende at købe frø hos de udenlandske firmaer, men det er nu ikke altid, at det lykkes :-)

   Slet