søndag den 15. november 2020

2020 uge 46. Lidt gang i haven

 Endnu en uge er gået, tiden går bare så stærk og snart er det december og jul. Jeg håber på en mild vinter så jeg kan komme igennem nogle flere bede, både med lugning og nedklipning. Heldigvis har der ikke regnet så meget den sidste uge, så efterhånden kan vi igen færdes i det meste af haven. Javsen har fået slået græs, sikkert sidste gang i år og det pyntede meget. Desuden er det også bedst for det nye græs, at det ikke er alt for langt, hvis vi skulle få sne i løbet af vinteren.

Ellers har jeg fået sået stauder, vi har fået lagt de sidste løg og plantet de sidste stauder. Næste uge/weekend regner vi med at grave georginerne op. 

Frøposer og skilte er klar.


Jord i såbakkerne

Så er der sået og kasserne er klar til at blive sat ud.


Den anden dag var jeg rundt i haven for at tage lidt billeder. Efteråret sætter sit præg på haven nu, men alligevel er der stadig lidt blomster tilbage.


Indgangen til Den Japanske Have.

Troldhassel med Mor og Barn som bunddække.

Det lange kig ned mod hegnet.

Birtes flotte keramik lyser op midt i det grønne.

Den rødbladede Persicaria giver også farve.

Stadig blomst i Fuchsia.

Også i den ene af de lyserøde.

Gram Slots Rose

Our Lasst Summer.

Stanwel Perpetual


Sommerens sidste farvel. Asters Lady in black.

God uge.


20 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Du er flittig til det sidste :-) Det minder mig om, at jeg har et par enkelte ting, der skal sås nu, tak ;-)
  Den røde låge foran det røde træ i baggrunden er en rigtig flot 'eye catcher'
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil nu ikke sige, at jeg er flittig, men får dog lavet lidt en gang imellem:-)
   Den røde låge er rigtig fin, men trænger virkelig til nu maling.

   Slet
 2. Der er stadig noget at kigge på i vores haver, jeg er heller ikke klar i haven, kan sagtens finde på noget at lave, men der kommer byger og det blæser ret voldsomt, så det bliver ikke i dag.
  Jeg har ikke før bemærket, at I har en japansk have. Har du vist billeder af den?
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret har været lidt både og, de sidste dage.
   Jeg tror jeg har vist billeder fra det vi kalder den Japanske Have, men ikke den sidste tid, den er meget forsømt, søen skulle have være lagt om i foråret, men på grund af noget dræning i marken blev det ikke. Vi regner med at komme i gang med det her sidst på vinteren.

   Slet
 3. Om ikke der er gang i haven så er der i hvert fald gang i dig! Du er jo godt i gang med at forberede næste sæson, og det er vel en god følelse.
  Jeg er også pludselig blevet opmærksom på julen der rykker hurtigt nærmere, og det er lidt irriterende det stadig er havetid. Hvornår mon man oplever at blive færdigt med det ene før man skal i gang med det andet? Sikkert aldrig.
  Nå, men det går jo nok alt sammen:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at der bliver lidt mere gang i mig den næste tid, så jeg kan få lavet lidt mere i haven inden der kommer frost (hvis det kommer)
   Hvis man har en stor have, bliver man nu aldrig helt færdig, men det er egentlig også ok med mig :-)

   Slet
 4. Hej Lene!
  Så mycket som blommar, och vi har redan passerat halva november. Här är trädgården inpaketerad för länge sedan. Vi har ett grått och blött väder, men jag föredrar det framför is och halka. Nu blev jag sugen att börja med frösådder, när jag ser dina. Lägger du dem i skydd utomhus eller får de stå öppet? Jag brukar så i små plastbackar med lock, ibland går det bra och ibland inte.
  Ha en fin ny vecka /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil også hellere have lidt grå og vådt vejr end alt for megen frost og kulde. Sneen må gerne komme i december og lidt ind i januar og så forsvinde igen :-)
   Jeg sætter såbakkerne ud i det fri og så lægger jeg noget net over så fugle og katte ikke kan komme til at rode i bakkerne.

   Slet
 5. Dine såkasser ser fine ud. I år kan jeg ikke rigtig få gang i såningen - måske hvis solen skinner en af dagene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige med, at få sig taget sammen til at komme i gang. Når først jeg kommer i gang kan jeg næsten ikke få stoppet igen :-)

   Slet
 6. Du er flittig i haven! Jeg har aldrig set mor og barn brugt som bunddække. Jeg var ikke klar over, at den kan vokse ude om vinteren. Har du prøvet at bruge den som krukkeplante?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man læser om potte planten Mor og Barn, skriver de at den ikke kan tåle under 10 grader, men du kan købe den som staude og det er det samme latinske navn, så det kan den altså godt :-) Jeg har haft den i mange år, jeg har også en broget udgave af den. Jeg har aldrig prøvet den som krukkeplante, men det tror jeg da sagtens den kan bruges som også.

   Slet
 7. Åh ja for søren, jeg har da osse nogle stauder der skal sås. Det må blive weekendshygge.
  Der er stadig masser at lave i haven. Dejligt, så an man komme ud og få noget dagslys i weekenden. Det kan jo knibe til hverdag på denne tid af året.
  Dine lange kik er så fine.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt weekendhygge :-) der bliver godt nok tidligt mørkt og især nu hvor der er gråt og vådt, så det er med at nyde weekenden.

   Slet
 8. Hej Lene

  Alletiders med såning nu - det ser rigtig tjekket ud!
  Fuchsia har jeg ellers altid opfattet som sart, men den ser da ud til at trives også her i den mørke tid.

  Ha en dejlig uge du med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu må vi se om der overhovedet kommer noget op i bakkerne 😀
   De Fuchsia vi har,er have Fuchsia og slet ikke sarte.

   Slet
 9. Sikke meget du har i haven. Det er netop det jeg er ved at implementere. Skønt med blomster hele året rundt næsten da.

  Klem og dejlig aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vigtigt, at der er lidt at kigge på hele året. Vi har en hel del stedsegrønt og det er vi rigtig glade for. Blomsterne bliver ved længe i år, men der er jo også mildt.

   Slet
 10. ej, altså - er du allerede ved at så? Ja, jeg ved det - stauder og kuldekimere - men jeg kan slet ikke tænke i de baner lige nu.
  Mon ikke vinteren bliver mild - der er da i hvert fald ikke tegn til andet lige nu.

  god, snarlig weekend.
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vist endda lidt sent ude med at så stauder. For mig er det at så også lidt af en efterårs/vinter ting så jeg synes faktisk, at det er ligesom starten på et nyt haveår :-)
   Lad os håbe på en mild vinter, gerne med lidt sne i december og januar.

   Slet