torsdag den 31. december 2020

2020 uge 53. Godt nytår.

 

Så kom årets sidste dag, et på mange måder mærkeligt og anderledes år. Her hos os har vi ikke mærket så meget til det som andre, hverken os selv eller vore nærmeste har været ramt af sygdom og dagligdagen har været næsten som den plejer. Jeg har selvfølgelig savnet, at kunne mødes med andre havenørder, at se andre haver og ikke mindst at besøge havemarkeder, i samme omfang som jeg plejer. 
Juleaften fejrede vi med en af vores sønner, svigerdatter, 2 af vore børnebørn og vores datter. Den ældste af vores drenge bor i England, så ham har vi ikke set i over et år, men heldigvis er det i dag let, at holde kontakt alligevel. Mellem jul og nytår havde vi en rigtig dejlig tur til zoo i Aalborg sammen med børn, svigerdøtre og børnebørn. Juledag mødtes vi med min søster, svoger og deres 2 døtre ved havet, hvor vi gik en lille tur og drak eftermiddagskaffe i skoven.
I aften er det nytårsaften, de sidste mange år, har vi fejret denne aften sammen med gode venner, men i år har vi valgt, at blive hjemme og hygge sammen med vores datter.
Når året nærmer sig sin slutning, kommer der tanker om hvad der skal ske i haven det næste år. Vi har ikke de store anlægs planer, men et stort arbejde venter nu alligevel. Søen i Den Japanske Have er utæt, så den er vi nødt til at tømme og få lavet om. Når vi er ved det vil vi også lave terrassen ved siden af søen om. Desuden må vi erkende, at selvom vi fik sået nyt græs på stierne i Skovhaven, er der efterhånden så skygget, at græsset ikke kan gro, så nu bliver der lagt stabilgrus i stierne, lige som man gør i skoven omkring os.
Vi har snakket om, at springe over åben have i år, men enden bliver vist, at vi alligevel holder åben et par weekender. Vi nyder virkelig at have gæster i haven så jeg tror næsten ikke vi kan undvære det :-)

Billederne denne gang er af vores vinterpynt. Vi er altid lidt sent til, at få vinterpyntet og derfor får det lov til at blive til januar/februar. Vi synes at det er så skønt med lidt lys i haven også efter jul.


Det sidste billede er de 12 månedsbilleder, som er taget ved Supbedet, et hver måned. Det er sjovt, at se forandringen gennem et helt år.


Rigtig godt nytår, jeg håber vi se i det nye år.
19 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Det lyder som en fornuftig og hyggelig jul, hvor I har passet på hinanden, og dermed også på alle vi andre.
  Sikken et arbejde med jeres tømning af søen.
  Vores erfaring med stabilgrus på stierne er, at græsset desværre gror op igennem gruset, så er det svært at slå, men held og lykke med det og godt nytår til jer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har haft en rigtig hyggelig jul :-)
   Vi har truet til, at tømme søen de sidste par år, men nu skal det være. Vi regner med at grave græsset væk og lægge dug under, der hvor der er sti, så håber vi det går.

   Slet
 2. Hej Lene!
  Vi får hålla ut ett litet tag till, och hoppas på vaccinet. Så skönt att vi har våra trädgårdar. Fint pyntat i trädgården, lyktan med kälken och alla ljus. Önskar dig ett riktigt, Gott Nytt År!
  /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi må holde ud lidt endnu, men heldigvis er der håb.
   Det er så skønt med lidt ekstra lys i den mørke tid.

   Slet
 3. Godt nytår! Sikke fin vinterpynt.

  SvarSlet
 4. Hej Lene

  Nydeligt uden at være højtråbende - din vinterpynt:)
  Når vi alle opfører os så fornuftigt, tror jeg vi får has på pandemien!

  Godt nytår til dig og dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis opfører de fleste sig fornuftig og så skal det nok gå.
   Vi foretrækker at pynt i haven er diskret, der må selvfølgelig godt være lidt der skiller sig ud, men det må ikke ligne et tivoli :-)

   Slet
 5. Kære Lene
  Rigtig god jul og godt nytår.
  Det var godt at blive færdige med 2020 og drømme om, at 2021 bliver lettere. Vi er også i tvivl om åben have. Vores er så lille, at vi i hvert fald ikke vil åbne for frit besøg. Det skal nemlig ikke være hos os, at danskerne spreder smitte til andre. Men formentlig efter aftale som i 2020.
  Vi har ikke stabilgrus, men stenmel på dug. Det er let at holde med en rive og et skuffejern i ny og næ. Rigtig god arbejdslyst. Det er nogle store (nødvendige) projekter, I har.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores have er jo temmelig stor, så her er det ikke plads der mangler. Jeg håber på at det bliver i år,vi kommer til Ebeltoft 😀
   Vi har også nogle stier med stenmel, det er vi fint tilfreds med, men vi kan godt lide tanken om,at stierne i skovhaven ligner dem i statsskovene.

   Slet
  2. I skal være så velkomne :-) Jeg synes bestemt, I skal lægge grus på stierne. Min pointe var blot, at fiberdug under virker godt.

   Slet
  3. Vi har også snakket om,at lægge dug under. Det har vi også under en af stenmel stierne og det virker bedre end,hvor der ikke er dug.

   Slet
 6. Hej Lene.
  Sikke dejlige billeder... genkender da “lidt” af din havepynt🥰 skønt at se din kreativitet👍
  Ønsker jer et skønt 2021...
  Vi ses...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det,ja der er jo "lidt" fra dig 😀
   Vi ses 😀

   Slet
 7. Når bare man kalder sine dekorationer og lys for "vinterpynt" kan det jo stå så længe vinteren varer, og her lader vi også det hele stå og lysene lyse i den mørke tid. Det hygger i den ellers lidt bare have.
  Tror jeres jul og nytår har lignet mange andres. Vi prøver jo at tilpasse os forholdene og får set hinanden på nye måder.
  Pøj-pøj med det store sø-projekt i det kommende år. Uanset hvor etableret haven er vil der altid være noget at reparere på, og her får I da en ordentlig mundfuld.
  Til gangene er jeg mere til stenmel eller slotsgrus som Lisbeth skriver om. Stabilgrus er svært at arbejde med fordi det netop er så stabilt.
  Rigtig godt nytår og god fornøjelse med Åben Have i 2021!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er synd,at fjerne pynten for hurtigt,især nu jeg altid er lidt sent på den 😀 og lidt lys er altid velkommen.

   Slet
 8. Godt nytår.. håber det bliver mere "åbent" end det gamle år..
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 9. Rigtig dejligt nytår Lene.
  Sikke du har pyntet op i haven.
  Det ser så smukt ud.

  Weekend klem
  Charlotte

  SvarSlet