mandag den 22. marts 2021

2021 uge 11. Et kort indlæg

Bare lige et kort indlæg :-)

Jeg er startet på at luge og klippe ned i Parken. Jeg plejer at starte i Den gamle Have, men i år er det Parkens tur til at få hestemøj, så derfor starter jeg der i år.

Ellers er der ikke sket så meget i ugen, men i weekenden har vi haft besøg af børn, svigerbørn og børnebørn, så der blev lavet mad over bål både lørdag og søndag.

Tomaterne vokser godt, det varer ikke længe inden de skal i større potter.

Jeg har modtaget georgineknolde både fra Holland og Danmark.

Kanten skal da vist stikkes af, men det pynter at få klippet staudetoppe.

Der er stadig koldt, nattefrosten skulle være forbi for denne gang, så måske kommer der lidt mere gang i den i haven. Der er ikke mange blomster i haven, men lidt er der.

Henley Green Spot

Trymlet

Eranthis

Stormhat både tidelig og Efterårs


Påskeklokker

Julerose

Adonis

God uge.

 

17 kommentarer:

 1. Det pynter altid at fjerne de visne staudetoppe, og man bedre nyde synet af de små løgblomster. Græsplænen, i hvert fald vores græsplæne, ser derimod trist ud. Den var begyndt at blive grøn, men er gået helt i stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter meget, at få ryddet lidt op og også luget lidt. Vi fik sået nyt græs sidste år, heldigvis fik vi det slået lidt sent så det var ikke så langt inden sneen kom. Nu begynder det at blive ok igen.

   Slet
 2. Lyder skønt med en weekend med børn og børnebørn! Det der tidlige forårsarbejde, hvor der bliver ryddet op i bedene er bare noget af det bedste, synes jeg. Så kan man rigtig gå og lægge planer og glæde sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig weekend :-) Forårsarbejdet er dejligt, så er man ligesom i gang.

   Slet
 3. Det lyder som en herlig havefornøjelse med bålmad og familiebesøg. Det er virkelig en god ide, som I helt sikkert også vil nyde efter coronaens begrænsninger.
  Det er fine forårstegn, du kan vise, men det står desværre lidt i stampe for tiden. Haveejere skal nogle gange være meeeeget tålmodige.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er blevet glade for bål og bålmad, det er helt sikkert noget vi vil holde fast i. Jeg synes nu heller ikke, at der sker så meget, der er stadig alt for koldt.

   Slet
 4. Lyder rigtig hyggeligt med besøg og bålmad..
  Jeg håber osse på nogle rigtige fridage i påsken til at ordne de sidste staudetoppe og få renset det græs væk, der altid sniger sig ind i bedene om vinteren. Jeg har taget det meste i yderkanterne , men der skal nok være noget der gemmer sig, når jeg begynder for alvor i bedene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regner også med at komme et godt stykke her de næste par uger, men vi har mange bede så det tager lidt tid, at komme igennem dem alle.

   Slet
 5. Ja der fik du rigtig fejret fødselsdag med hele familien, godt I kunne lave noget ude, bålet kunne nok varme lidt.
  Foråret lader vente på sig, det må gerne snart blive lunere.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig fødselsdag og vi kunne sagtens holde varmen, men aftensmaden fik vi nu inde :-)
   Det kunne være skønt hvis vi fik lidt lunere vejr.

   Slet
 6. Jeg legger spesielt merke til dine Eranthis fordi jeg har prøvd flere ganger, men etter noen år blir de borte igjen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi flyttede herud i 1987 var der næsten ingen Eranthis, vi smed en masse frø og satte også en del løg. Der skete ikke rigtig noget de første mange år, men så kom der gang i dem. Næsten for meget, dem jeg viser på billedet skulle egentlig ikke være der, det er midt i en sti.

   Slet
 7. Hej Lene!
  Det händer en hel del i din trädgård, och mycket som blommar redan. Så fina julrosor och påskklockor. Tror att någon ätit upp knopparna på en av mina julrosor, det var inte trevligt. Har täckt krokusarna med nät, vill inte bli av med dem innan de blommat. Snödropparna är vackra.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er lidt gang i noget, men specielt Påskeklokkerne ser ikke for godt ud i år. Her er det kulden, der har skadet knopperne så jeg er spændt på, hvordan de ser ud når de springer ud.

   Slet
 8. Det er dejligt, når man kan nyde haven sammen med familien, og selvom det er lidt koldt, kan et bål og varmt tøj jo altid lune.
  Selvom foråret lader vente lidt på sig, ser det da ellers ud til, du har en hel del blomster. Den lille gule adonis er så fin, man ser den ikke så tit.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nyder at vi har fået lavet både shelter og bålhytte og bål er for både børn og barnlige sjæle :-)
   Der er kommet lidt farver, men jeg synes nu det går lidt langsomt. Adonis er ikke så kendt, men den er så fin her først på året.

   Slet
 9. Høres så deilig ut å kunne være samlet med barn og barnebarn.
  Jeg får virkelig vårfølelse når jeg ser bildene fra din hage.
  Så mye som er på gang. Gleder meg til det blir slik her også.
  Våropprydding i hagen, kan være en skikkelig jobb, det er en glede å gjøre den jobben.
  Blir veldig fint hos deg, Lene!
  ha en hyggelig påske!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet