søndag den 14. marts 2021

2021 uge 10. Nyt i Bedstemorshave

 Så gik der endnu en uge. Tiden går så stærk. Der blev først tid til have sidst i ugen, men så skete der da også lidt. Lørdag besøgte vi Rita i Bording Kirkeby, som altid en rigtig hyggelig dag og søndag fik jeg luget lidt og Javsen fik udvidet bedet i Skovhaven. Vi skal godt nok ikke have flere bede, men under Valnødden er der blevet for megen skygge så græsset vil ikke rigtig gro, så kan man jo lige så godt plante nogle Påskeklokker :-)

Planen er lagt.


"Græsset" er gravet af. Der skal stabilgrus i stien i Påsken.

Thor er også med.

Påskeklokkerne sat ud og klar til at blive plantet

De fylder allerede helt godt.


Og så var der jo det rejsegilde :-)

Vi har længe snakket om, at det kunne være fint med et bålsted og vi har før snakket om, at på et tidspunkt, ville vi gerne have en shelter. Nu skulle det være. Men hvor skulle det placeres ? Plads har vi nok af, men vi var enige om, at det er smart, at det ikke ligger for langt væk fra huset.


Javsen fandt det perfekte sted i læbæltet om Frugthaven

Han gik straks i gang med at rydde pladsen.

Så er der plads mellem to egetræer og der er kørt lidt ekstra jord på.

Og så kom lastbilen.

Vi var spændte på, om kranen kunne nå, men det gik.

Shelteren er på plads

Taget til bålhytten er på vej.

Jorden jævnes ud.


Der jævnes også med traktor.

Bunden i bålhytten er stabilgrus

Som man kan se, er bålhytten ikke helt færdig, der mangler bænke i siderne, og der skal sås græs og laves en trappe, men bålfadet er på plads og til rejsegildet fik vi både pølser, pandekager og skumfiduser. Vi er så glade for, at vi tog beslutningen og vi er meget tilfredse med placeringen. Vi har købt det hele hos et firma som har specialiseret sig i at lave den slags, Rahbek og Timbcon.

Søndag er en speciel dag, vi har været gift i 40 år :-)

God uge.12 kommentarer:

 1. Tillykke med de 40 år til jer to, og sikken en bryllupsdagsgave: grillhytte og shelter, det kan I få meget glæde af og børn og børnebørn med. Spændende om påskeklokkerne vil gro under valnøddetræet, det siges jo, at det ikke er nemt at få noget til at gro der.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Vi regner bestemt med at få en masse sjov ud af shelter og bålhytte, børnebørnene elsker at lave mad over bål og deres far drømme om at de bliver glade for at sove ude :-)
   Jeg er spændt på om det går med Påskeklokkerne, græsset ville i hvert fald ikke gro

   Slet
 2. Tillykke, tillykke med både påskeklokkebed, shelter og bryllupsdag. Mon ikke I får mange dejlige timer ved så flot et bålsted.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-) vi har jo allerede tyvstartet lidt og det var så hyggeligt.

   Slet
 3. Hej Lene!
  Får börja med att gratulera till de 40 åren. Hipp hipp Hurraa!
  Julrosorna är så fina, det blir effektfullt med så många. Har börjat flytta mina så det är flera på samma ställe. Den ute/grill platsen blir en fin plats att sitta och njuta vid en eld.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak.
   Jeg kan rigtig godt lide når Påskeklokkerne står i en samlet flade, de danner et fantastisk bunddække med deres store blade og tidlig forår klipper jeg bladene af så man let kan se blomsterne.
   Vi glæder os rigtig meget til at bruge både shelter og bålhytte

   Slet
 4. Ja, det rykker når I sætter gang i projekter!
  Masser af påskeklokker skal nok blive smukt, og så den nye bålplads med shelter - flot-flot! En bålplads er altid hyggelig, og når man så kan ligge i sin sovepose og kigge på ilden så bliver det vist ikke bedre. Hvis vi igen løber ind i sommerlige hedebølger er det jo også dejligt at kunne sove udenfor.
  Jeg må sige I fejrer jeres bryllupsdag med manér - og tillykke med den!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Hej Lene

  Tillykke med de 40 år
  Og det flotte shelter med bålplads, super!
  Måske er det ikke kun skygge under valnødden, hele valnøde slægten er jo kendt for at udskille et stof generer andre planter - en slags kemisk krigsføring, der forskes meget i det pt. Jeg ved ikke om påskeklokker er immune - det bliver spændende at følge!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 6. Tillykke med 40-års dagen :)
  Sikke I udvider hos jer med shelter og bålplads - det er virkelig en spændende have for børn og barnlige.

  SvarSlet
 7. I finder jævnligt på et nyt projekt. Shelter m.m. ser hyggelig ud. Det er nogle solide påskeklokkeplanter, I kunne plante ud.

  SvarSlet
 8. Tillykke med bryllupsdagen. Sikke en skøn gave, shelter og bålplads, så kan det ikke blive bedre.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Tillykke, tillykke med både bröllopsdagen och den fina utflyktsplatsen med grillplats. ja, vi får planera för att umgås mer utomhus. Så många fina stunder ni kommer ha där.

  SvarSlet