fredag den 10. maj 2013

Træpæon, nektarin og rose

Der er fin gang i drivhuset, hvor alle mine frøplanter står.
Idag kom de sidste georginer, jeg har bestilt, så nu er alle pottet op og sat i drivhuset, der er godt nok blevet lidt overfyldt, men pyt, det er jo kun en kort tid, inden de skal ud i haven.
Min nektarin står nu med fine frugter. der er så mange at jeg nok skal have nogle af dem pillet af, hvis jeg ellers kan nænne det.

Her kan man se hvor tæt de sidder.

Den første rose er også sprunget ud i drivhuset. Det er en gren fra Pauls Himalayan Musk, jeg krogede ned, hvor den så lavede rødder, hvilket den er meget villig til. 
Vi har lige klippet den store ned, så den kan få et stativ at støtte sig til i år. Sidste år lå den hen over en hæk og den nåede omkring 4 til 5 meter hen. Man kan sige det er en grokraftig rose:-)
Pauls Himalayan Musk

De sidste 2 år, har min gule træpæon ikke haft blomster. De fik frost i det tidlige forår, men plantet er kommet med blade og er efterhånden blevet pæn stor.
I år ser det ud til at knopperne har klaret sig.


Der er enda flere knopper på samme gren.

Bregnebedet er fuld af forårsblomster, her er det gule anemoner og man kan også lige ane at der er en hel del vorterod. Den breder sig som ukrudt (det er den jo egentlig også), men jeg kan nu godt lide den og når den har blomstret forsvinder den helt. Den får lov til at udfolde sig i bregne bedet, men ikke andre steder.
Bregnerne kan man slet ikke se endnu, men de er der.


Der er 2 slags gule anemoner, en lys og en lidt mere klar gul


Nu kan man se at det hvide bed er hvidt.
Stjernemagnolien holder stadig ved og der er kommet hvide narcisser og tulipaner.
I stativet skulle der vokse en hvid staudelathyrus, men den ser heller ikke ud til at komme i år. Jeg har prøvet 2 gange, så nu tror jeg jeg giver op og planter en clematis istedet.


Min kejserbusk er ved at få blade, men har stadig lidt blomster.
Under den har jeg en del juleroser og nogle røde Appeldorn tulipaner. Der er mange der ikke regner den for noget, men jeg er rigtig glad for den. Den er stabil og har en dejlig rød farve, som jeg godt kan lide.


Vi er også godt igang med at plante i skærehaven. I går begyndte vi at flytte alle floks fra haven derop. De gamle floks trænger meget til at blive plantet om, så jeg har valgt at flytte dem i skærehaven og så sætte nye i haven.
Her til aften har vi plantet de fleste af stauderne fra Lidl i skærehaven. De var vokset godt til og trængte til at komme i jorden. 
Jeg venter med at vise billeder fra skærehaven til der er lidt mere at vise frem.

5 kommentarer:

 1. Jeg kan godt lide blandingen af den lysegule og gule anemone. Jeg har desværre kun den smørgule.
  Lad blot vorteroden gro. Det gør jeg. Den er jo rigtig fin, og den visner jo helt ned efter nogle uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lader den også gro i bregnebedet, men andre steder hiver jeg den op.
   Der findes mange forskellige anemoner og de er dejlige alle sammen:-)

   Slet
 2. Hej Lene.Jeg har også en lille træpæon.Og sidste år fik min en hvid blomst.Så man skal nok være lidt tålmodig.Stjernemagnolie er skøn.......har lige lagt et indlæg med min rosa Susan.
  God aften Jette

  SvarSlet