mandag den 13. maj 2013

Dagliljer

Vi har et stort gammelt bed med dagliljer.
Søndag kom dagen, hvor vi tog os sammen til at få dem gravet op og delt.
Javsen tog det hårde arbejde med at grave. Mange af dem var blevet kæmpestore og havde en stor rodklump. Nogle af dem var vi nød til at dele med spaden, men andre kunne hives fra hinanden.
Bedet blev grundigt rengjort og de gule/orange blev sat tilbage. Resten blev sat i skærehaven til opbevaring, indtil vi har bestemt os for hvad de skal bruges til:-)
Nu mangler jeg "bare" at lave potter med alle resterne, der blev da vi delte dem. De er slået ned i jorden i dagliljebedet. Jeg håber jeg har potter nok:-)


Her er nogle af dagliljerne, lagt op efter farve

Her er nogle af dem der senere kom i skærehaven.

Vi var først færdige kl. 9 i aftes og da vi kom ind var der ingen strøm. Det kom først tilbage kl 1 i nat.
Jeg er forresten startet på min "sneglerunde" Søndag tog jeg 256, idag var der 87, de er godt nok ikke store, men det må da for søren hjælpe:-(

15 kommentarer:

 1. Hej Lene.
  Sikke en omgang. Så var I godt trætte.
  Uha, hvor har I mange af de forb... snegle. Jeg tror helt bestemt det hjælper. Nu er der 256 + 87 mindre til at lægge en trillion flere æg. Jeg gjorde meget i det for nogle år siden og sidste år mødte jeg ikke ret mange af de små sataner. Held og lykke med det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi sov godt om natten:-)
   Ja de snegle, dem har fanden da vist skabt. Jeg tog også turen, hver morgen sidste år, men det ser ud til at der også er mange i år:-(

   Slet
 2. Jeg skal da love for, at du har dagliljer, det er nogle ordentlige klumper. Mine trænger nok også til en deling, det er hårdt arbejde. Men det er det da godt nok også med sneglene, jeg tror også mine er i gang, de er bare så små, at man ikke lige får øje på dem. Jeg må ud med ferramol til dem.
  Hvilken færge regner du med at køre efter, har vi skrevet sammen om det? Jeg har spurgt flere bloggere, men ikke fået respons endnu, måske får jeg det heller ikke. Jeg går ud fra, at der er en plads mere i bilen. Løsningen kunne jo også være at tage nogen med i bilen fra Hou over med færgen, det sparer man også penge på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de var godt nok blevet store, men de har også stået det samme sted i flere år.
   Vi bruger også feramol og det har også nogen virkning, men det er også nødevendigt medd manuelt arbejde:-) Dem jeg tager nu er også meget små, men så når de da ikke at lægge æg.
   Jeg har lige skrevet til Birgitte ang. hvilken færge, jeg tror det bliver den kl 9.30, da den næst først er kl. 12. Du nævnte muligheden om at hente os ved færgen, er det stadig en mulighed?

   Slet
  2. Hej igen
   Ja ferramol alene kan ikke gøre det, jeg bruger også mange timer på at myrde snegle.
   Birgitte har lige skrevet til mig, at hun glæder sig til turen. Jeg synes, at det er fint med færgen 9.30,og ja hvis der kun er jer to, henter jeg selvfølgelig ved færgen.
   Birgitte spurgte også, om I skulle have madpakke med. Sidst de var herovre havde jeg bestilt sandwich, det kan jeg gøre igen, vi skal jo også selv have noget at spise :)
   Håber stadig at kunne lokke et par flere med, men nu må vi se.

   Slet
 3. Hold da op et arbejde. Jeg skal nok også have delt mine, men det må vente til efteråret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også fint at dele dem om efteråret, men sidste år delte vi nogle der står et andet sted og det gik fint, så derfor valgte vi at gøre det nu.

   Slet
 4. Hold da op, hvor har du mange dagliljer. Jeg skal også have mine delt, men jeg ved ikke om jeg kan klare det. De er blevet alt, alt for store.
  Håber du får bugt med sneglene.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har efterhånden en hel del, dem du ser på billedet er slet ikke dem alle:-)
   Det er godt nok også et hårdt arbejde, jeg havde ikke klaret det alene
   Jeg synes altid man siger at man har mange snegle nogle år og så finder det et acceptabelt niveau, men vi har godt nok haft mange i flere år.

   Slet
 5. Snegle allerede??
  Det er nok kun i Jylland :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må det være, her trives alt jo godt:-)

   Slet
 6. Daglijer er bare noget af det mest robuste- så jeg kan godt forstå,
  at du har mange af dem og vil have flere. De er da bare så frodige!!
  I har fået noget motion!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja motion og ømme muskler:-)
   Dagliljer er nok noget af det nemmeste og mest stabile man kan have, bare de får sol nok er der blomster hvert år og der er aldrig sygdom i dem.

   Slet
 7. Hej Lene. Sikke mange dagliljer, I har fået ordnet. Det bliver sikkert rigtig flot i bedet. Hvad gør du ved dem i potter?
  Jeg blev lidt forskrækket da jeg læste om dine snegle. Uha, jeg frygter, at vi har dem, men jeg har kigget flere gange og kan ikke få øje på nogen. Sidste år tog jeg ca. 30 i juni/juli og så så jeg dem ikke mere. Håber, jeg kan begrænse det til det.
  Jeg glæder mig til vores tur og er spændt på at møde dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt nok træls med de snegle, idag var jeg en tur rundt over det hele og fik has på 331, man må da håbe det hjælper.
   Det var dejligt at få gjort noget ved de dagliljer, de var blevet alt for store. Jeg sætter resterne i potter og deler ud af dem til dem der måtte være interesseret, så du siger bare til, hvis det kunne friste.
   Jeg glæder mig også til turen, det er altid hyggeligt med havebesøg sammen med andre med samme interesse:-)

   Slet