søndag den 20. januar 2013

Sjællandstur 2012 del 2

Så er det blevet tid til at fortælle om resten af vores tur til Sjælland.
Efter et dejligt besøg hos Jørn og Sonja Dannesboe kørte vi nogle få kilometer  hen til Hannas have.
Hannas have er i et sommerhusområde der støder op til Burresøen. Huset var oprindelig et sommerhus, men Hanna bor, der hele året.
Vi skulle bo i en skurvogn, som Hanna har renoveret. Den viste sig at være rigtig hyggelig og det føltes næsten som om vi sov i det fri.


Her kan man se vognen og i forgrunden er et dejligt bed med floks. Sikken en udsigt at vågne op til.Selvom det var den varmest weekend hele sommeren var haven dejlig frodig og der var virkelig meget at se på.

Man kunne også tage sig et hvil i haven, jeg tror ikke Hanna selv brugte den, hun var hele tiden igang med et nyt projekt.


Morgenmaden blev serveret på en dejlig terrasse, der var gravet ned i terrænet. Her var der også hjemmelavet marmelade og nybagt brød. Alt var økologisk, noget Hanna går meget op i.


Så var tiden inde til at vi måtte vende snuden mod Jylland igen, men hjemturen skulle selvfølgelig også udnyttes.
Først kørte vi omkring Keramikerens Have hos Anne Rolsted. Hun bruger sin have til udstilling af sin keramik og går rigtig meget op i bladformer og farver. En dejlig, lidt vild have. Desværre uden billeder.
Sidste stop inden broen var hos Torben Thimm i Løve. En dejlig planteskole med vægt på gamle roser. Det er selvfølgelig ikke det bedste tidspunkt, at besøge en rosenplanteskole på, men man kunne sagtens fornemme, hvordan det vil være, at komme der når roserne står i fuldt flor. Blev fristet og købte 2 roser.
En rigtig dejlig tur, med mange fantastiske haveoplevelser

12 kommentarer:

 1. Hej Lene.Sikke en dejlig tur i havde.Kender godt området.Og hvor er det en fin have i boede i.
  Skønt med sådan en tur.Den kan man leve længe på.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig tur og nogle dejlige haver.

   Slet
 2. Hej Lene!
  Det lyder til at I havde en god tur til Sjælland.Smukke fotos fra Hannas have,-man bliver fristet til en overnatning.
  God aften.
  Hilsen
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan helt sikkert anbefale en overnatning hos hende,dejlig sted at sove og en rigtig god morgenmad

   Slet
 3. Tak for de dejlige billeder fra Hannas smukke have.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 4. Det lyder som en god tur og rigtig hyggeligt i Hannas have.
  Jeg har været i Løve på det rigtige tidspunkt, men må indrømme at vi blev lidt skuffede, jeg havde selv næsten lige så mange roser i blomst, det var Sct. Hans aftens dag. Vi havde ellers glædet os meget til at se haven. Måske var det mest det, at rosenbuskene var plantet på lange rækker, jeg syntes ikke det så så pænt ud. Men der var da selvfølgelig mange smukke imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke så meget imod at roserne står på række, når det er i en planteskole, hvor man kun skal koncentrere sig om selve rosen, det er det samme hos Knud Pedersen, det jeg godt kan lide er at man får en ide om hvor store de bliver og i det hele taget hvordan de tager sig ud i jorden.Selvfølgelig er det dejligt, hvis planterne er præcenteret flot og i sammenhæng, der er et god eksempel Heides planteskole i Thisted.

   Slet
 5. En dejlig tur til Burresø, som jo er blevet lidt af et velhaver område. Selv de små sommerhuse, er oppe i høje priser, men det er jo også et dejligt område.
  Det er ihvertfald en dejlig have i har besøgt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kørte en tur i området om aftenen, og de huse der lå ned til søen så godt nok dyre ud. Hanna fortalte også at få at få råd til at bo i drømmehaven og huset, kunne hun f.eks ikke have bil.

   Slet
 6. Jeg tror jeg bliver nød til at prøve Hannas have og skurvogn når jeg kommer til sjælland engang :-) uha det så godt nok dejligt ud.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet