søndag den 19. januar 2020

2020 uge 2 og 3. Lidt har også ret.

Som jeg skrev i mit sidste indlæg for 2 uger siden, sker der ikke så meget i haven for øjeblikket. Det våde og mørke vejr gør, at det er svært, at komme i haven, både pga væden, men også fordi, der er mørkt når jeg kommer hjem og weekenderne føles alt for korte :-) men nu ser det ud til, at vejret bliver lidt mere tørt og man kan nu også godt mærke, at dagens længde tager til :-)
Lidt sker der nu ind imellem.
Vi var så heldige, at få fat i et par kabeltromler. De skulle hentes i Thisted og heldigvis havde Javsen lovet, at køre med op efter dem. De var så flotte, men noget større end jeg lige havde forestillet mig. Jeg har endnu ikke fundet det helt rigtige sted til dem, men det kommer :-)

 Heldigvis havde vi traileren med.

Jeg synes egentlig, at vores bede, er ved at være nogenlunde fri for det meste ukrudt (selv om der jo altid kommer noget nyt) Men nogle enkelte steder har vi nogle pletter, med masser af græs. Jeg har bestemt mig for, at det vil jeg prøve, at få luget væk her i løbet af januar og håber så at jeg kan forhindre det i, at sprede sig alt for meget.

 Sådan så det ud ved sumpbedet.

 Men i dag har jeg fået luget græsset væk, det pyntede. Jeg har ladet frøstandende af Astilberne stå, jeg synes de er så dekorative.

En anden have relateret ting, jeg har fået lavet er, at jeg har meldt os til Åben have. Sidste år deltog vi i Havefestivallen, men den er i maj i år og der er vi ikke klar til, at holde åben have. Derfor har vi bestemt os for en lørdag og en søndag i august.

Selvom vi stadig er midt i vinteren, begynder haven, at røre på sig. Nogle synes, at det er for tidligt, men hvis man kigger på billeder fra de sidste år, er det vist ikke så usædvanligt.

 Erantis i Skovbedet. Også her skal jeg have fjernet græs.

 I Stenbedet mod syd er de også i gang.

 Påskeklokkerne er godt igang, her skal jeg snart have klippet bladene af. Så ser man blomsterne meget bedre og skulle de gamle blade have svamp, smitter de ikke de nye.

 Den lyserøde Lungeurt viser som altid, blomster tidligt.

 Der er ikke mange blomster i mine Cyklamen, men denne her som jeg købte hos Spiren sidste år, har allerede lavet en del nye småplanter.

Adonis står også på spring.
God uge

22 kommentarer:

 1. Hej lene. Dejligt at få lidt lavet i haven, det græs vi fjerner nu, skal vi da ikke luge til foråret. God ny uge, vejret lyder godt. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, at få græsset væk inden det smider frø. Vejret lyder fint ind til næste weekend, nu må vi se om jeg kommer ud i ugen.

   Slet
 2. Jeg tror også, at det så ligesådan ud sidste år ved denne tid. Vi må tage det som det kommer. Jeg har også meget græs i bedene, det får være, jeg har meget andet derude, der skal laves.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært, at spå, især om vejret :-) Der er altid en masse, at lave i haven så der må prioriteres især når man ikke har så megen tid til rådighed.

   Slet
 3. Hej Lene

  Sidste år i disse dage havde vi den første rigtige dagfrost - det varede nu kort, så kom vestenvinden retur.
  Det hele ser ud til at være i god vækst - Også græsset:) God ide at få det væk nu!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske får vi lidt frost, men en lang kold vinter får vi nu nok ikke, heldigvis :-)
   Ja der er god vækst i haven, især i ukrudtet.

   Slet
 4. Det kliar i fingrarna när jag ser ditt ogräs - men jag har eget och brukar ta något mellan stenar när jag går förbi. Började ta bort mossa med stålborste på gångplattor. Inte vad man tänker att göra i januari månad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en god ide, at luge lidt når man går forbi. Mos er dekorativt, men det bliver så glat, hvis det er der hvor man skal gå.

   Slet
 5. Ja det ukrudt vi tager nu, skal vi da ikke slås med til foråret. Jeg skifter imellem at beskære æbletræer, fjerne påskeklokkeblade og luge. Så fordeler jeg "slidtagen" på kroppen.
  Det er sjovt med de små nye cyklamen. jeg har ikke været klar over de var så villige.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sikkert en rigtig god ide, at fordele slidet lidt. Jeg skal også have klippet blade af Påskeklokkerne, de er startet lidt på blomstringen og man ser blomsterne meget bedre når der ingen blade er. Jeg har nogle gamle Cyklamen, det tog lidt tid inden de kom godt igang, så jeg er også overrasket over denne.

   Slet
 6. Ukrudtet, det skal bare op nu. Det er også mit forsæt her i Januar. Men nu har jeg heller ikke så stor en have som dig.
  Flotte tromler, dem skal du nok finde en god plads til.
  Jeg må se om ikke jeg kan nå op i år og besøge din have. Charlotte og jeg har talt om det, så nu må vi altså tage os sammen.
  Masser af hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville være så godt, hvis jeg kunne nå det her i januar, men det er vist utopi, men det der kommer væk nu er der forhåbentlig ikke til foråret.
   Tromlerne er rigtig flotte, lidt store, men vi finder en god plads til dem. Javsen mener, at de passer til en bar.
   Det vil være så fint, hvis I kommer, der er ikke langt fra Aalborg.

   Slet
 7. Her føles jorden for våd at arbejde i endnu - og vi har endda kun fået halvt så meget vand som Jylland...men så er det jo godt jeg har alle mine stenstier. Dem kan jeg sagtens luge nu - og er også gået i gang.

  Plejer egentlig at luge bedene først og så gå i gang med stierne, men i år bliver det omvendt fordi vejret er så forholdsvist mildt.

  Nogle af stiernes fuger er ret slemme, da jeg ikke nåede at luge dem i efteråret, men til gengæld ser det jo så meget bedre ud, når jeg har fået fjernet alt ukrudtet og hældt nyt grus ud.

  Hav det godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt også nogle steder, hvor vi ikke kan være for væde. De steder der kan nås fra stier kan det lade sig gøre, men det er ikke godt at gå rundt i bedene.
   Det er da fint, at man kan se hvor man kommer til :-)

   Slet
 8. Jeg er spændt på, hvad I finder på med de flotte tromlerne.
  Her er der ikke vådt. Al vandet suser lige igennem, og det kan jeg så ærgre mig over senere på sæsonen. Det er svært at få begge dele.
  Jeg har fået klippet de første græsser og staudetoppe. De sorter, jeg har er ikke sarte, så de klarer nok det frost, der kommer. Også en evt. Beast from the East. Det håber jeg vi undgår.
  Din lungeurt er godt nok tidlig!
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kom lidt bag på mig, at tromlerne var så store (jeg havde endda målene :-) ) men vi finder helt sikkert på noget, de er så fine.
   Jeg klipper også de visne staudetoppe, mener ikke der er meget beskyttelse i dem. Problemet med græsser er ikke frosten alene, men det at de har hule stængler, der kan stå fulde af vand, der så fryser og ødelægger roden.
   Den lyserøde lungeurt er altid den første med blomster her.

   Slet
 9. Hej Lene!
  Vi har haft några fina soliga dagar, och det är fortsatt mildväder. Trädgården får vara orensad, tänker att det kan komma snö fortfarande. Så fina Påskeklocker, eller Julrosor som vi kallar dem. Ser lovande ut med alla små nya cyklamenplantor.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også haft lidt sol og i dag ser det fint ud. Men jeg tror da også vi får lidt frost og sne, men en hård vinter tror jeg ikke på nu.
   Her er der også mange der kalder alle Helleborus for Juleroser. Ja det er så fint, at den nye Cyklamen allerede bliver til mere.

   Slet
 10. Det känns som om våren är på väg hos dig, med härliga blomningen. Ska bli spännande att se vad du hittar på med kabeltrummorna.
  Allt gott
  /Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ligner forår, men vi må huske, at det stadig er vinter.
   Jeg er i tænkebox med hensyn til tromlerne, men vi finder på noget :-)

   Slet
 11. Åhhhh ville ønske jeg måtte kravle rundt ude i haven og luge ukrudt.
  Men jeg skal vente 3 uger endnu...... Så er der nok også masser af ukrudt til mig.
  Tror det er vigtigt at få det op så tidligt som muligt.
  Er spændt på hvad de tromler skal bruges til......

  Klem og dejlig weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at der også er masser af ukrudt om 2 uger :-) jeg håber på, at det letter arbejdet lidt, hvis jeg får fjernet en del af ukrudtet tidligt.
   Nu må vi se hvad vi finder på med tromlerne:-)

   Slet