søndag den 5. januar 2020

2020 uge 1. Der sker ikke så meget.

Så gik den første uge i det nye år. En uge næsten uden regn, hvilket er helt fantastisk, men her til morgen var der så alligevel kommet lidt.
Vi har haft besøg af vores yngste søn, så nu har jeg fået skiftet billedet på bloggen. Det nye er næsten magen til det gamle, men de store Avnbøg blev fældet for længe siden og nu er de også væk på billedet.
Der bliver ikke lavet så meget i haven endnu, men lidt sker der og der er planer om mere :-)
Javsen har fået klippet vindruen i drivhuset. Han plejer at gøre det mellem jul og nytår, men i år måtte det vente til lige efter nytår. Så nu kan vi få ryddet op i drivhuset og få det gjort klar til, at vi igen kan sidde derude og drikke kaffe, det er der faktiske ikke så længe til :-)

 Druen fylder ikke meget, når den bliver klippet.

 Yngste barnebarn, Birk som bliver 1 år den 18. Måske en hjælper i Bedstemorshave.

Selvom der stadig er vinter og vi sagtens kan risikere både sne og frost, begynder der nu at ske lidt ude i haven.

 Den første vintergæk

 Trælupinen står så fin grøn

 Den røde Troldnød begynder, at vise farve.

 Der er knopper i mange af Påskeklokkerne.

 Blomst i en gammel Primula.

I det sidste indlæg viste jeg billeder fra det samme sted taget hver måned. Det har jeg bestemt mig til, at gøre igen i år. Jeg har fundet et sted, hvor jeg tror man bedre kan se tidens skiften. Nu må vi se om det passer og om jeg husker, at tage billederne

Januar ved Sumpbedet.
God uge.

24 kommentarer:

 1. Skønt, der sker noget i haven - det er så tiltrængt nu, hvor vi godt ved, at den hvide vinter kan vente lige rundt om hjørnet - eller mon vi får en mild en af slagsen? Jeg nød dine billeder hen over året - det er et sjovt projekt. Jeg gjorde det for nogen år siden, måske jeg skulle gøre det igen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal i hvert fald ikke gå og tro, at der snart er forår, vinteren kan sagtens nå at vise sig, men måske bliver den mild og der er trods alt kun 2 måneder til forår :-)
   Jeg har været glad for mine månedsbilleder, men i år har jeg fundet et andet sted, hvor jeg tror man bedre kan se årets gang.

   Slet
 2. De er lang fremme, dine påskeklokker, i hvert fald i forhold til mine. De putter sig stadig, der er kun en enkel der prøver at titte lidt op. Men vintergækker og de øvrige er nu heller ikke så lang fremme som dine. Så vi har det nok lidt koldere end jer. Kun erentis viser de gule ansigter frem, dem der står i mellem stenene i kanterne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange af Påskeklokkerne der har knopper og en enkelt sprang ud allerede før jul, men jeg tror det er den samme, der er tidlig på den hvert år. Vi plejer ellers at være sent på den her i det kolde nord :-)

   Slet
 3. Ja man kan nemt komme til at glemme at tage billeder. Jeg kunne godt se, at der var noget forandret ved headeren på bloggen. Flot billede.
  Små børn elsker at prøve trillebøren, det gør mine børnebørn også. Jeg har heller ikke vintergækker endnu, endsige erantis, men de kommer nok.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Første år jeg havde bestemt mig til, at tage billeder glemte jeg det nogle gange og så er det ikke så meget ved. Derfor skrev jeg det i kalenderen og det virkede :-)
   Birk kan nu ikke køre med trillebøren endnu, han kan ikke gå, men den var sjov alligevel og når han kan gå, har vi en i en passende størrelse til ham :-)

   Slet
 4. Det er et fint billede, du har fundet. Det er en god idé at følge et bestemt sted året rundt, men det kan sikkert være svært at finde et, hvor der tydeligvis sker noget hver måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet er fra sensommeren, men jeg synes det var på tide, at få et som passer.
   Jeg synes ikke, der sker så meget på billederne fra 19, men jeg tror der sker mere ved Sumpbedet.

   Slet
 5. Hej Lene

  Jeg var i en have engang, hvor jeg bemærkede en kraftig pæl i jorden. Forklaringen var at herfra tog man hver dag et billede, og man havde lavet nærmest en video der viste årets gang - morsomt!
  Imponerende med en vintergæk nu - spændende om der kommer nogen rigtig vinter i år!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide med pælen, man skal i hvert fald have et landemærke ellers er det svært at finde det samme sted.
   Det er nu også den eneste vintergæk der er tæt på de andre titter bare frem.

   Slet
 6. Hej Lene!

  Jag tror vi är många som hoppas att det ändå skall bli något som liknar vinter i år. Vi har ingen kyla här i norr, bara regn, fukt och gråväder. Normalt brukar vi ha ett ordentligt snötäcke vid denna tid och snön fyller en viktig funktion här. Jag vill inte se något grönt sticka upp i trädgården ännu, kommer det en kallperiod så klarar de sig inte utan får börja om när våren kommer.

  God Fortsättning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Både natur og have har godt af en gang vinter, men for min skyld behøver den nu ikke vare for længe :-) Påskeklokker og vintergækker klarer let en gang kulde, men hvis forårsblomster begynder at skyde er det ikke så godt.

   Slet
 7. Hej Lene!
  Du har mycket som tittar upp redan i trädgården, både snödroppar och primula. Dem ser jag nog inte på ett tag, men julrosorna tittar fram och en blommade i december. Vi har barmark och ganska hårt i backen, så jag får vänta på annat.
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året och ett fint nytt trädgårdsår.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker lidt, men jeg tro nu ikke det er så specielt. Mange påskeklokker er tidlig på den, primulaen er vist bare ikke stoppet :-)

   Slet
 8. Ej altså. En vintergæk :-)
  Mine forårsløg står i skygge/halvskygge, så de har et stykke vej igen.
  Det er en super ide at tage et billede samme sted. Jeg kunne godt tænke mig at gøre det efter. Måske ligefrem med en pæl, som Karsten nævner.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste af vores vintergækker står også mod nord, den her er en vi satte sidste år ved Sumpbedet og måske derfor så tidlig ved den.
   Spændende om du får taget billeder :-)

   Slet
 9. Hej Lene. Ja, det er en god idé med et billede taget fra samme sted i løbet af året. Måske skulle jeg prøve det. Flot nyt billede på din header:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes at det var en lidt sjov ide, som jeg har set hos andre, så det måtte jeg prøve
   Det var heldigt at yngste sønnen havde tid til at hjælpe med billedet, min tekniske snilde er nærmest ikke - eksisterende 😉

   Slet
 10. Fint coverbillede du har fået dig :)

  Jeg ville gerne tage et billede samme sted året igennem, men det glemmer jeg garanteret at gøre...så... :) Vil dog overveje det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det 😊
   Første gang jeg havde bestemt mig for det, glemte jeg at tage billeder et par gange og så er det ikke så meget ved. Denne gang skrev jeg det i kalenderen og det virkede.

   Slet
 11. Oj, så mycket som har tittat upp i din trädgård. Jag får vänta läääääänge tills det första kommer. Julrosen blommar med två blommor och det sticker upp lite grönt från lökar men vi får säkert snö som ett skyddande täcke snart. Det är långt till vår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bestemt ikke forår endnu, men heldigvis er der lidt man kan glædes over i haven og forventningens glæde er nu også dejlig :-)

   Slet
 12. Godt nytt år til deg Lene!
  Det er allerede mange vårtegn i din hage.
  Høres ut som det er litt unormalt med så tidlig vår hos dere også.
  Vi har varmegrader, ingen frost og noe har så smått begynt "å røre på seg" i jorda - altfor tidlig til vårt klima.
  Så spennende med å ta bilde fra samme sted hver måned - det må jeg følge med på.
  Ha en fin helg!
  Hilsen Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik en tur i haven i går og der er godt nok meget som rører på sig, men mon ikke vi får lidt vinter, der er jo længe til forår endnu.
   Det lykkedes for mig at tage et billede det samme sted en gang om måneden sidste år, nu prøver jeg igen, bare et andet sted.

   Slet