søndag den 13. september 2020

2020 uge 37. Skovhaven


Man kan virkelig godt mærke, at det går mod efterår. Haven er stadig frodig, men lige så stille begynder farverne at ændre sig, der falder blade af  træerne og en del stauder begynder at visne lidt.
De sidste par uger har jeg ikke været så meget i haven og det kan man godt se. Ukrudtet vokser og især Georginerne trænger til at blive dead headed. Det næste, der skal ske i haven er, at jeg skal have taget billeder af alle Georginer og deres nummer, så der kan komme styr på alle de nye vi har sat i år. I dag har jeg fået opdateret listerne så nu er jeg klar til at gå i gang. Det ser heldigvis ud til, at der bliver tørvejr i næste uge, det er nemlig ikke så sjovt, at kravle rundt i græsset rundt om Georginefloderne når græsset er alt for vådt. Georginer har, alle numre er skrevet på sløjfeetiketter, som sidder nederst på stilkene.
Billederne i dag er fra en rundtur i Skovhaven, som virkelig begynder at blive som vi havde drømt om.


Græsstien ned mod Sumpbedet.

    Et kig ind over stien i midten.

 Kanten af forskellige Kærmindesøster ud mod hegnet.

Græs og Hosta

De sidste billeder kommer uden tekst. Nu har jeg også prøvet det nye blogger og hold da op et rod. Jeg kan ikke finde ud af at lave billederne større og det er kun en gang imellem jeg kan få lov til at centrere skriften, og lige nu rækker min tålmodighed ikke til at døje med det.
God uge.
 

16 kommentarer:

 1. Ja men billederne er jo fine, jeg må vist prøve det nye blogger igen, jeg har startet det, men gik tilbage til det gamle igen, så længe det kan lade sig gøre.
  Godt jeg ikke har georginer, sikken et arbejde, men det er jo en passion som så meget andet haverelateret.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Billederne er ok, og jeg kan se, at man kan få dem større, hvis man klikker på dem, men jeg har stadig ikke regnet ud, hvad der er galt med centrering. Jeg har også i lang tid haft skiftet over til det gamle, men nu skifter det automatisk over til ny, så derfor ville jeg prøve.
   Jeg synes nu ikke Georginer er mere besværlig end andet i haven, det med billeder og numre behøver man jo ikke, det er bare mig, der gerne vil have styr på dem😊

   Slet
 2. Åh, det er træls med ny teknik, man ikke selv har bedt om. Ofte føles det kun som om gode funktioner forsvinder, uden at noget godt kommer til.
  Men billederne er fine. Kærmindesøsterbladene ser godt ud, græssen med hosta, jernsøjlen med fine hvide spir osv. - de er alle flotte uanset tekst- og centereringsbøvl.
  God fornøjelse med georginerne.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ny begyndelse er altid svær, men jeg satser på at problemerne løser sig.
   Haven er dejlig frodig og jeg blev færdig med at tage billeder af georginerne :-)

   Slet
 3. Hej Lene!
  När du lägger in bilder i ditt inlägg, om du klickar på bilden när du fört över den, så ser du en liten ruta där du kan välja storlek, från liten till stor, i många storlekar.
  Din trädgård är riktigt fin, grönt och frodigt. Härliga växtval av storbladiga fina växter. Är på jakt efter växter som kan ge lite skugga så det inte blir så mycket ogräs. Har grävt upp en del av en stor rabatt hos dottern. Vi handlade igår och skall plantera idag hoppas jag.
  Ha det gott! Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også sådan jeg plejer, at gøre med billerne, men jeg kunne ikke få det til at virke denne gang, jeg prøver igen :-)
   Jeg kan anbefale Thybosminde stauder her i Danmark, hun har rigtig mange spændende skyggeplanter.

   Slet
 4. Uanset dine problemer med Blogger er billederne fra skovpartiet flotte. Der er mange fine plantesammensætninger og jeg forstår godt I er tilfredse med det område!
  Jeg vil ikke give råd om Blogger, da jeg benytter min pc til at lave indlæg på, og der er vist stor forskel på dét og så mobil eller I-pad. Jeg har benyttet den nye "grænseflade" (som det så smukt hedder) i 1,5 måned og hver gang jeg laver et nyt indlæg er der lavet om på noget. Måske prøver de at forbedre det:) - man kan bare håbe!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er rigtig glad for Skovhaven, det er sådan et roligt område og efterhånden helt vokset til. Jeg håber dog at der lige kan findes plads til lidt flere planter, som jeg har til at stå :-)
   Jeg laver også mine indlæg på PC, men mon ikke vi vænner os til det og at fejlene rettes.

   Slet
 5. Der var engang, hvor “omstillingsparat” var det nye modeord. Men det var nu ikke altid let at tage alle omstillinger med et smil. Man kan da håbe på, at blogger med tiden finder ud af at lave nogle forbedringer.
  Det ser fint ud i skovhaven, hvor planterne står så frodige og folder sig ud over græsstiens kanter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Fint ord og ofte benyttet i stillings annoncer heldigvis ikke mere :-) det er godt med forandring, men ikke altid og ikke bare for forandringens skyld.
   Vi er rigtig godt tilfreds med Skovhaven.

   Slet
 6. Hej Lene. Det ser rigtig godt ud. Dine skyggeplanter er flotte, og det er en virkelig god idé med forskellige Kærmindesøster som kantplanter. Den køber jeg lige. Helt enig ift. Thyboesmindes udvalg af skyggeplanter. Det er et dejligt sted at besøge. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Planterne står helt fint i Skovhaven, vi har heldigvis fået vand så de ikke er tørret væk, som flere andre steder i landet.
   Kærmindesøster er rigtig fin som kantplante, de skal lige vokse til, men så dækker de rigtig godt. Thybosminde er så fint et sted.

   Slet
 7. Så flot jeres have er. Ser langt mere frodig ud end her.
  Vi har manglet vand af flere omgange.
  Den nye blog er slet ikke mig. Jeg er gået tilbage til den gamle.
  Kan heller ikke finde ud af den.

  Klem og skøn lørdag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har heldigvis fået en del vand, vi har slet ikke vandet i år. Jeg har også undgået det nye blogger, men det lyder jo til at vi automatisk kommer over i løbet af kort tid, så jeg tænkte at jeg lige så godt kunne prøve.

   Slet
 8. Så fint att titta in både i er trädgård och på din blogg. jag valde att vara kvar på den gamla bloggen, tycker det är så många som har problem så jag väntar. Ibland har jag svårt för att så många saker ska ändras.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-) forandring er godt, bare ikke det kun er for forandringens skyld.

   Slet