søndag den 26. august 2018

2018 uge 33 og 34. Lidt blandede bolcher.


Så gik der 2 uger igen. Jeg er startet i skole og jeg har en del timer i en 0 klasse, noget jeg ikke rigtig har prøvet før så det er lidt hård, men bestemt også en rigtig god oplevelse. 
Her hjemme har vi fået lavet en del i haven og jeg har også været lidt på tur.
Mandag den 13. august var vi på havebesøg i 2 lokale haver. Den ene var nu ikke en have, men et økologisk grøntsagsbrug. Det var spændende, at se alle de forskellige grøntsager de havde og de stod rigtig godt i marken på trods af at de ikke havde kunne vande. Den anden have var en stor have med masser af blomster og fine bede. 
Sidste lørdag var jeg til blogtræf hos Frk Anemone i Trige. Her fik jeg heller ikke taget billeder, snakkede nok for meget, men der er flere, der har lavet indlæg om den dejlige have.
I denne weekend var jeg til årsmøde i Rosenkreds Nordjylland. Det er altid så hyggeligt og denne gang var vi hos Hanne i nærheden af Sæby. Hanne har en dejlig have, tegnet af Merete Møller, som er formand for Rosenkredsen.
Jeg fik kun taget et par billeder, der var nok igen for megen snak :-)

Rosenkredsen havde her i vinters, et kursus, hvor man kunne male roser. Det er helt fantastisk hvad deltagerne fik ud af et 4 timers kursus.

                         Denne terrasse var jeg helt vild med, måske skulle man kopiere den :-)

Her hjemme i haven har vi nu fået en hel del vand, ca 70 mm er det  blevet til de sidste 2 uger. Fredag regnede det så meget, at der faktisk stod vand i Sumpbedet. Vi kan sagtens bruge vandet, men desværre betyder det også at ukrudtet igen vokser på fuld kraft.
Jeg har fået taget lidt billeder rundt om i haven de sidste dage.

 Her er det vores Skæbnetræ. Et helt fantastisk træ med de dejligste duftende blomster.

 Træet står i Skovbedet og er ikke så let at tage billeder af.

 I Skovbedet står der også lidt Cyklamen.

I dag har der været store beskæringsdag. Javsen har været rundt med saksen og saven og jeg har slæbt grene. Han har en elektrisk saks, så det går som en leg. 


 Her er det Blomsterasken, der får en tur med saksen.

 Nu kan vi igen se stammen.

 Magnolia før beskæring.

 Og efter.

 Acer platanoides Drummondii er et flot broget træ, men desværre let til at gå tilbage til det grønne, så det er med at få fjernet de grønne grene. De er lette at få øje på i toppen af træet.

 Troldhasselen er opstammet, men det er ikke så let at se.

 Så blev der luft under den igen.

 Der står 3 Kirsebærkornel i Dagliljebedet. De er forsøgt opstammet for nogle år siden, men vi har ikke vedligeholdt det, så det er ikke let at se.

 Nu er de stammet op igen og vi kan igen se bænken.

Til sidst lige et par blomsterbilleder.

 Denne viste jeg også i sidste indlæg, men nu er der mange flere blomster i den. Stobilanthes.

Roserne er stadig flittige, her er det Astrid Lindgren.


Det var alt for denne gang.
Rigtig god uge.

15 kommentarer:

 1. En elektrisk beskæringssaks, det lyder som en god idé, der har været travlhed med beskæringen, kan jeg se. Godt du lige vist Stobilanthes igen, når vi nu havde så meget snak om den til blogtræffet. Skæbnetræet står flot, det er utroligt så længe blomsterne holder.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Javsen er virkelig glad for sin saks. Han købte den sidste år til når han klipper pyntegrønt og han kunne virkelig mærke en forskel. Det er noget helt andet bare at trykke på en knap, frem for at bruge en almindelig saks, især hvis granerne er tykke. At den så også er fin at bruge i haven er jo bare en ekstra bonus :-)
   Skæbnetræet er bare det bedste :-)

   Slet
 2. Du har da været en del rundt omkring.
  Vi holder ikke Åben Have i 2019, så der er det mit håb at få tid til at komme rundt og se en masse haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver virkelig, at komme lidt rundt. For mig er det en stor del af det at have have. Mødet med andre mennesker og al den inspiration man kan få, både i snakken og i synet af haverne.
   Hvis du kommer nordpå er du velkommen til at besøge os :-)

   Slet
 3. Hej Lene

  En elektrisk saks - smart når man har så meget! Selv bruger jeg er ørnenæb, men det må gå meget hurtigere med el!
  Og resutaterne er flotte:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Saksen er nu mest til brug i pyntegrøntproduktionen, men vi bruger den også i haven, og det går hurtigt og ikke mindst uden brug af ret mange kræfter :-)

   Slet
 4. Hihi, kender alt for godt det med at snakke og glemme at tage billeder :o) Du kommer da godt nok noget rundt og alligevel så når du så meget i haven. Jeg er imponeret :o)
  Den der plads med bænken, den kan Javsen da hurtigt lave :o)
  Her gror ukrudtet og hæmningsløst og meget. Det er bare det med at nå at være efter det inden det smider frø, det er udfordringen.
  Rigtig god ny uge til dig.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, snakke det kan vi :-)
   En gang imellem får vi taget et ordenlig nap i haven og det er virkelig en dejlig følelse, selvom kroppen er godt øm oven på sådan en dag.
   Jeg har spurgt ham angående bænken, men jeg tror ikke han er helt med på ideen, endnu :-)

   Slet
 5. Låter som väldigt trevliga träffar :) Nu har även jag kommit igång med rensning, plantering och beskärning. Det blir så stor skillnad och det går trots allt ganska fort.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at komme igang igen efter en lang tør sommer.

   Slet
 6. Opstamningerne ser rigtig godt ud :-) Den slags fikser virkelig en have op, synes jeg. (Jeg må have kigget på sådan en el-maskine).
  Sikken en masse vand, I har fået. her har vi vist ikke engang fået halvdelen. Jeg her glad for det vi har fået, men rullede godt nok slangen ud igen i sidste uge :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter meget lige at få skåret det værste rod væk. Saksen er en Javsen bruger til pyntegrønt, men er også virkelig dejlig når der skal beskæres meget.
   Ja endelig var det vores tur til at få vand, men nu må det godt holde en pause så jeg kan følge med ukrudtet.

   Slet
 7. Visst är det roligt att besöka andras trädgårdar och andras bloggar. Det ger inspiration. Jag blir också glad när jag kan "titta in över staketet eller häcken in till andra. Rosen Astrid Lindgrens ros är mycket vacker liksom Karen Blixens vita ros.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt med inspiration og havesnak. Karen Blixen er fin, vores står i drivhuset, jeg synes ikke den tåler regn så godt.

   Slet
 8. Hold da op Lene du oplever da nok noget og i har da også gang i haven.
  Jeg elsker når træer og buske bliver opstammet. Det gør bare noget ved en have. Det er lige mig.
  Sikke flotte billeder de har lavet i rosenkredsen. Det var da en super skøn ide.

  God søndag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet