mandag den 15. september 2014

Have besøg og oprydning

Søndag den 7. september besøgte jeg en rigtig dejlig have i Sæby. 
Det var en have med rigtig mange georginer. Jeg tror de har omkring 1200.
Jeg tog lidt billeder i haven, her er de.Et kig ned over et af beden. Der var et bredt bed med georginer hele vejen rundt i haven.

Lidt billeder af de enkelte georginer. Der var ikke navn, men numre på dem, så jeg ved ikke hvad de hedder, men flotte er de.

Jeg kunne ikke stå for den her, så jeg købte en der ligner den :-)

Det var nu ikke kun georginer, der var i haven. Der var surbundsbed og staudebed og så var der roser. Jeg spurgte hvor mange roser der var. Ikke så mange var svaret, kun omkring 600....

En kæmpe stor klatrerose, der var fuld af blomster. Madame Alfred Carriere

Ellers har jeg brugt en del tid på, at rydde op. Jeg har fået sorteret alle min potter. Mange af planterne skal bruges i den nye skovbunds bed og andre skal i de forskellige bede, rundt om i haven.
Vi har lavet et bed langs maskinhuset, hvor alle vores høje og lidt voldsomme stauder skal stå, så der bliver en del huller i bedene inde i haven. Det kommer der nok et indlæg om en anden gang :-)

Dagliljer har jeg nok af, så sig til, hvis I mangler dagliljer i forskellige gule nuancer.

Hosta til det nye skovbuds bed.

Heuchera, også til skovbunds bedet

Lidt forskelligt overskud. Jeg kan ikke nænne at smide væk, så jeg potter op.

Til sidst et billede af en daglilje, der blomstrer endnu.

Double River Wye

Kan I have en rigtig god uge.

5 kommentarer:

 1. Fantastisk med sådan en dahliahave, det må være et overvældende smukt syn. Og sådan et par 600 roser, er da ikke noget at tale om... ;) ;)
  Du har sandelig også gang i en hel børnehave, dejligt at have noget at tage af. :)

  SvarSlet
 2. Bestemt et overvældende syn med så mange sunde og smukke dahlier. Det er en arbejdskrævende plante, de har valgt at fokusere på. Det er noget af en arbejdsuge, du har taget hul på.

  SvarSlet
 3. wow sikke en have, og sikke et syn, det må kaldes passion! Og hos dig ligner det jo næsten en planteskole, rigtig god fornøjelse med projekterne:-)

  SvarSlet
 4. Hej Lene. Det var en flot have, du besøgte. Hold da op alle de dahlier og roser, det var vildt. Haven må være stor! Sikke mange spændende potter du har, det bliver spændende at se, hvor de skal være!

  SvarSlet
 5. Jeg må tilslutte mig de andre, det er en flot have, du har besøgt og nogen kønne dahliaer. 600 roser a piece of cake :)
  Spændende med din skovhave.

  SvarSlet