fredag den 26. august 2022

August 2022. At blogge eller ikke blogge.

 August lakker mod enden, sensommeren er på sit højeste og i næste uge er der efterår. Heldigvis er det mest på papiret, at sommeren stopper mellem den 31 og den 1, men man kan nu godt mærke, at efteråret nærmer sig og dagene bliver kortere. 

Mit haveår har ikke været helt som det plejer, men jeg er jo en af dem, der synes, at haveåret fortsætter hele året, så jeg håber, at de næste par måneder byder på masser af havetid.

Vi har ikke haft åben have i år, det er virkelig savnet, men haven har ikke været i en tilstand, så den kunne vises frem. Javsen har været flittig den sidste tid så nu ser haven faktisk fin ud og jeg er begyndt, at nyde at gå rundt i haven igen og er lige så stille ved, at få haveglæden igen.

Jeg har ikke lavet blogindlæg siden april, jeg har godt nok fået taget en del billeder, men når jeg har sat mig for, at lave et indlæg, er jeg gået i stå. Jeg sad lige og kiggede på gamle indlæg og det har fået mig til, at tænke på, hvad jeg egentlig vil med bloggen. Skal jeg blive ved eller skal jeg helt stoppe. Jeg har bestemt mig for, at selvfølgelig skal jeg blive ved, eller i hvert fald gøre et forsøg. Jeg har hele tiden haft bloggen mest for min egen skyld, brugt den som en slags dagbog over året, hvor vi kunne kigge tilbage på de forskellige år og se, hvornår vi har lavet hvad og hvornår de forskellige planter blomstrer/dukker op de forskellige år. Men jeg har også hele tiden været glad for den respons jeg har fået fra andre bloggere og også at følge lidt med i hvad andre går og laver i deres haver og det har jeg faktisk også savnet. Så nu vil jeg prøve, at komme i gang igen, det bliver nok ikke med et indlæg om ugen, men forhåbentlig med et par stykker om måneden.

Der skal også være lidt billeder.

De første er månedsbilleder taget det samme sted i Skovhaven.

Maj

Juni

Juli

August

På billederne fra Juli og August kan man se det sidste vi har fået lavet i haven. Et "busskur" :-) Vi har længe snakket om, at det kunne være dejligt med et lille skur på vestsiden af huset. Vi har alle vore haveredskaber og lignede i maskinhuset på østsiden af huset og hvis man lige har et par minutter, hvor man kan nå at ordne lidt i et bed, er der langt hele vejen rundt om huset. Jeg havde slet ikke regnet med, at vi kunne få det lavet i år, men det lykkedes med en god vens hjælp og jeg er bare så glad for det. Nu har vi nogle få redskaber i skuret og selvfølgelig også en bænk, så man kan sidde og nyde Skovhaven.
Jeg synes faktisk, at det ser ud som om det altid har lagt der.

De sidste billeder er fra den sidste uge.

Brudekrans, desværre er den vist ikke hårdfør.

Fasanbusken er blevet stor i år.

En enkelt Cyklamen i blomst

Tandstikkeurt og Fontænegras

Også her.

Og så er det tid, at samle frø. Her er det Rævebønne og Brudekrans

God weekend.
16 kommentarer:

 1. Hej Lene!
  Så trevligt med ett inlägg från dig. Vackra bilder på trädgården och fina växter. Redskapsskjulet är praktiskt med redskap nära till hands.
  Önskar dig en riktigt Trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at jeg endelig er kommet i gang igen. Vi er så glade for skuret, både til opbevaring og til at sidde i

   Slet
 2. Det er prisværdigt, hvis du vil blogge igen og ikke stoppe. Vi er ikke mange tilbage, så et indlæg en gang imellem, bliver forhåbentlig godt modtaget - i hvert fald fra mig. Jeg følger dig jo på facebook, så jeg har set lidt om, hvad der er sket i sommerens løb.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil i hvert fald gøre et ihærdig forsøg, som sagt nok ikke hver uge, men et par gange om måneden. Nej der er godt nok ikke mange, der laver indlæg længere, mange er gået over til insta og facebook, men jeg synes ikke rigtig det gør det samme

   Slet
 3. Jamen der skal være plads til at tabe tråden ind imellem - det har jeg selv prøvet flere gange, så du skal bare skrive når du har lyst.
  Dit nye busskur er betydeligt kønnere end de busskure jeg kender, og tanken om at kunne sidde ned i læ og nyde skovhaven er så fin samtidig med det tjener et praktisk formål med haveredskaber ved hånden. Super god idé!
  Dejligt med nogle fine billeder fra haven, og godt du har fået haveglæden tilbage. At samle frø er jo tegn på en forsat forventning:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er så glade for skuret og det blev meget mere end det jeg havde forstillet mig. Haven har heldigvis ikke taget den store skade af at vi først er kommet i gang derude hen på sommeren, men lidt huller er der, men så er der jo plads til noget nyt og jeg kan jo ikke lade være med at så og lave planter.

   Slet
 4. Hvor er det godt, du har bestemt dig for at blive ved med at blogge. Jeg har savnet dine indlæg hen over sommeren.
  Det er et fint og praktisk skur, I har bygget. Jeg gætter på, at den bænk vil blive flittigt brugt.
  Tandstikkerurt og fontænegræs er et godt makkerpar.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Bænken bliver allerede brugt en hel del, jeg nyder, at sidde og kigge ud på Skovhaven, som nok er mit favorit sted lige nu.
   Tandstikurt er ny, men den skal jeg bestemt have igen og den passer så fint sammen med Fontænegræs

   Slet
 5. Dejligt "busskur" . Redskaber skal være lige i nærheden, så man liige kan lave lidt, selvom tiden er knap.
  Sjovt med de fortløbende billeder. Det havde jeg osse tænkt mig, men selvfølgelig er der gået ged i det. Men til næste år?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Skuret er både praktisk og hyggeligt. Jeg har lavet månedsbilleder de sidste par år, forskellige steder i haven og det er lidt sjovt, at se hvordan stedet forandrer sig over året. De første gange jeg forsøgt, glemte jeg det også, nu er det sat i min kalender, så husker jeg det :-)

   Slet
 6. Did a quick visit to your blog today. Always enjoy what I find.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you very much. You are welcome to vistit again.

   Slet
 7. Jeg synes også det er greit å ha blog for å lete frem når og hva som ble gjort. Hukommelsen blir ikke bedre.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hukommelsen er ikke så god, så det er godt man kan gå tilbage og få tingene genopfrisket 😃

   Slet
 8. Så fint att se samma vy under hela året. Och den täckta sittplatsen i svart bland allt det gröna var supersnygg.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt sjovt, at se hvordan et sted forandrer sig gennem året. Vi er så glade for skuret og synes, at det ser ud som om det altid har været der.

   Slet