mandag den 31. januar 2022

Januar 2022. Storm

 En lang januar er næsten slut og vi tager hul på den sidste vintermåned. Januar var meget blæsende, men gemte det værste til sidst. Natten mellem lørdag og søndag var der godt nok gang i den.

Vi slap rimeligt fra det. Drivhuset tog slet ikke skade, der var nogle få krukker, der ikke var blevet sat i læ, der blev smadret og vinterpynten blev flyttet en del rundt. Det værste og noget vi er meget kede af er, at den gamle fyr, hvor en klematis vokser op i, væltede. Heldigvis ser det ikke ud til, at den har lavet skade på andet i haven.

Lørdag eftermiddag kørte vi en tur til havet, her er det udsigten fra Svinklovene ned over det sted, hvor Badehotellet fra fjernsyn serien skulle ligge. 

Den gamle fyr med klematis læner sig ned over Tibetansk Kirsebær, som heldigvis ikke har taget skade.

Et stort rod Javsen skal i gang med.

Sådan så det ud i sommer, det kommer vi til at savne.


Bedre sent end aldrig, vi har fået grandækket kasserne med overskudsplanter.

Lidt farve i haven. Gul Troldnød.

God uge.


13 kommentarer:

 1. Ja, det var en ordentlig storm denne gang, og sikkert meget værre hos dig end her - i hvert fald ser det ud som om Badehotellet også er blæst bort:)
  Super ærgerligt med den store fyr med klematissen! Men når galt skulle være er det da godt den ikke har trukket andet med sig i faldet. Det bliver en, bogstavelig talt, indviklet oprydning!
  Håber den sidste vintermåned kan nære sig med flere storme og at foråret begynder at titte frem så småt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var gang i vinden og det var da vist det meste af landet, der stod for denne gang. Der hvor badehotellet ligger i serien, er der et lille sommerhus, som gemmer sig under bakken :-) det "rigtige" badehotel, Svinkløv Badehotel ligger lidt længere henne på stranden.
   Vi er så trætte af at den store fyr ikke kunne holde til det. Toppen røg for en del år siden, så det var jo nok ventet, at det skulle ske på et tidspunkt. Ja nu vil vi gerne have forår.

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå, du er ked af det med den store, flotte clematis, men når galt skulle være, er I sluppet heldigt fra stormen, der havde godt fat.
  Troldnøden er et dejligt varsel om det, der venter.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis den var røget den anden vej var den væltet ned i de store Rhododendron. Det har vi prøvet før med det resultat, at der var et par stykker, der måtte skæres helt ned.
   Troldnød giver farver i vinterhaven, desværre gik den røde til sidste forår.

   Slet
 3. Ja nådigt sluppet, men alligevel ærgerligt. Mon ikke den clematis kommer i gang igen, hvis roden er i behold, klarer den det nok, men det varer noget, inden den bliver så stor igen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er ikke så bekymret for klematissen, den skal nok overleve. Men det er en af de helt kraftige og det bliver ikke let, at lave et stativ, der er højt nok til den, så den må desværre væk.

   Slet
 4. Ærgerligt, men alligevel forholdsvis billigt sluppet. Mon ikke I kan redde clematissen og give den noget andet og kravle opad.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke klematissen fejler noget, den er meget gammel og har stammer der er meget tykke. Desværre tror jeg det bliver svært, at lave et stativ, der er højt nok til den. Vi regner med, at prøve, at grave den op og flytte den til et andet træ.

   Slet
 5. Hej Lene!
  Vi har haft det blåsigt men tror vi kom lindrigt undan. Det har nog varit värre i andra delar av Sverige speciellt vid kusterna. Hoppas ni kan få klematisen att klättra upp igen. Så tråkigt. Jag har en kaprifol som ramlade ner från väggen, men den skall vi nog få ett nytt växtstöd till, så den kan stå upp igen.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bor ikke så langt fra Vesterhavet, så vi er vant til at det blæser, men trods alt sjældent så voldsomt som i lørdags.
   Klematissen bliver gravet op og forsøgt sat ved et andet træ.

   Slet
 6. Det var godt, jeres hus ikke tog skade. De gamle træer i haven har jo deres historie, og de betyder noget for en, så jeg forstår godt, det var trist, at stormen tog fyrretræet. Men når oprydningsarbejdet er overstået, åbner der sig nye muligheder på pladsen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis var der ikke fare for huset, træet stod nederst i haven. Man skal værne om de gamle træer, men da Javsen fik savet det væltede træ op, kunne vi se, at det var meget råddent så det var ikke så sært, at det ikke kunne holde til stormen.

   Slet
 7. My first visit to your Blog. Enjoyed checking it out!

  SvarSlet