søndag den 13. marts 2022

Marts 2022. Forår

Kalenderen siger forår og det gør vejret egentlig også. Der er koldt og der er stadig nattefrost, det kan vi nu også få i maj, men haven begynder, at røre på sig, så nu er det endelig forår.

Jeg har virkelig set frem til forår i år, jeg blev raskmeldt den 1. marts efter 3 måneder. Jeg synes at jeg har det fint nu,  kan godt mærke, at jeg ikke har så megen energi, men jeg synes, at jeg kan mærke den langsomt vender tilbage. Jeg har gået på et it-kursus de sidste par uger, der er en uge tilbage og det har været fint, at komme lidt ud blandt mennesker igen. Og næste weekend skal hele familien samles, børn, svigerbørn og børnebørn. Vi skal på en forlænget weekend i Rønbjerg og alle kommer også vores ældste søn og hans mand, som vi ikke har set i over 2 år, det bliver bare så godt :-)

Selvom der ikke har været den store energi, sker der da lidt i haven. Heldigvis er Javsen altid parat til at tage fat og få lavet noget. Han har fået beskåret en hel del og fældet et par træer, som var blevet for store. Jeg har fået sået lidt, lavet lidt planter, klippet blade af Påskeklokker og startet på et lidt stort arbejde med, at få luget i Den Japanske Have. Det var meningen, at vi skulle have nyt folie i søen og lavet terrassen om i år så derfor blev der ikke luget eller gjort noget derinde sidste år. Det ser man tydeligt nu, det hele er helt overgroet og desværre får vi ikke tid til, at renovere derinde i år, så for at det trods alt skal se nogenlunde ud, har vi været ved at beskære Efeuen, der vokser på plankeværet og jeg er begyndt på at luge gruset.

Den Japanske Have med en stor Koreagran, der ikke kunne blive ved med at være der.

Den blev fældet og nu kan vi se Tempeltræet.

Men der er lang vej endnu før det ser ok ud.

De gamle blade på Påskeklokkerne er ikke særlig pæne

De kom væk, desværre er der en del af Påskeklokkerne, der ikke har det alt for godt.

Der er begyndt, at ske lidt i nogle af frøbakkerne

Jeg har lavet stiklinger af den fine Pil med lyserøde gæslinger.

Der blev også lavet lidt planter af Sort Slangeskæg

Spiræa buskene ved terrassen havde taget skade af sneen, så de er blevet skåret helt ned.

Det ser ud af meget

Men der er da stadig busk tilbage. 

I dag har vi sat nogle forskellige jernpæle op for at forhindre hunden i at tage en genvej ned over et bed. Den har været ude siden og det ser ud til, at virke :-)

Til sidst lidt blomster fra haven.
 Først Påskeklokkerne.


Primula

Adonis

Lærkespore

Blå Anemone

God uge.

 

10 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Godt at høre fra dig igen og at du er ved at være frisk. Nej hvor må du glæde dig til at få familien samlet næste weekend, hvor bliver det skønt for jer, når det er så længe siden, du har set din søn og hans mand.
  Den næstsidste påskeklokke du viser, har jeg også. (eller en magen til)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lene!
  Låter härligt med en familjeträff och trevligt att höra att du mår bra igen. Ni har en så stor trädgård, så det finns mycket att göra, speciellt nu på våren. Du har så många fina Julrosor (påskeklocker).
  Blåsippan tittar fram här också, så det är hopp om vår.
  Önskar dig en fin vecka /Marika

  SvarSlet
 3. Det må være rart for dig at komme ud og ruske i havens ukrudt efter 3 måneders sygemelding. Nu håber jeg bare du springer ud med foråret!
  Der er jo rigeligt at tage fat på efter vinteren, men det ser ud som om der er tjek på det meste - som sædvanlig:) Visse større projekter må udskydes når tiden ikke er der, og det går nok også.
  Dejlige forårsblomster og fine kig over haven! Masser af spirer og stiklinger på vej i potter - jo, du er vist rigtig godt med!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 4. Det lader til, at du går ind til et forår på alle fronter med stort familiegensyn (hvor må du glæde dig), fornyet helbred, nye it-kompetencer og nok at lave i haven. Jeg kan godt lide din bemærkning om at du ikke kan så meget, hvorefter du opremser det ene efter det andet. Det er godt at høre, at det går fremad med dig.
  Jeg håber, I (og vi) får masser af sol - det ser ud til det her hos os.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 5. Godt at høre du er ved at være "fit for fight" igen. Og med et rigtig familiegensyn, herligt.
  Der er altid nok at gøre i haven, men jeg syntes da det lyder som om I har rimeligt styr på tingene. Ellers skulle du se min, hihi. Men foråret kribler og krabler frem, så det er en lyst. Det er bare om at nyde det, for pludselig er det sommer og så er forårsfriskheden væk.
  Jeg er osse startet med at så. Men mine er knapt kommet endnu. Jeg sår gerne i flere omgange for ikke pludselig at skulle prikle og plante det hele på en gang.
  Forhåbentlig slipper vi snart for nattefrosten.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 6. Dejligt at der igen er energi til havearbejdet. Det ser ud til, at du er nået et godt stykke vej, vi er jo trods alt kun midt i marts.
  Du har mange skønne forårsblomster at glæde dig over. Den blå anemone er bare så smuk.
  Du må hygge dig med familien. Hvor er det godt, at I nu alle kan samles.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 7. Hej,

  Härlig vårblomning du har på gång. Påskklockorna är så vackra och tacksamma. Att ha sticklingar på gång och följa dem är så spännande. Den där salixen är så fin och en favorit här också :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 8. Dejligt at høre at du igen har energi og lyst til havearbejde. Der er nok at gå i gang med efter en lang vinter, men jeg synes, haven ser fin ud. Du viser i hvert fald mange fine sager, som pynter.

  SvarSlet
 9. Spring is on its way for you. I am still waiting here, maybe in a couple of weeks something will show up coming out of the ground!!

  SvarSlet
 10. Jeg gleder meg til våren kommer skikkelig igang her også. Når snøen forsvinner og en kan kjenne jorda bli varmere og varmere dag for dag.

  SvarSlet