søndag den 14. november 2021

2021 uge 45. Georginer

 Mandag startede jeg på arbejde. Jeg har de sidste mange år haft en ugentlig fridag, men det har jeg ikke nu, så der er ikke megen tid til haven i dagligdagen. Slet ikke på denne tid, hvor der næsten er mørkt når man kommer hjem. Men så må man udnytte weekenderne bedst muligt. Javsen blev færdig med at klippe pyntegrønt lørdag og starter først med juletræerne i næste uge, så nu skulle georginerne op.

Vi har vores georginer i 2 "floder", en hvor der er gule-orange og røde og en flod med de hvide og lille.

I år har været lidt mærkelig, de kom sent i gang med at blomstre og selvom vi ikke rigtig har fået frost blev de grimme ret tideligt på grund af blæst og regn. Men der er nu alligevel blevet plukket en del buketter.Den Lilla Flod

Den Gule Flod
Jeg tager billeder af alle vores georginer og sætter nummer på billedet. Det samme nummer bliver skrevet på en sløjfe etikette, som bliver bundet på knolden. På den måde prøver vi på, at holde lidt styr på knoldene. 

Men lørdag var det slut. Vi fik startet på at grave dem alle op.

Først bliver det øverste af toppene klippet af med hækklipperen.

Så tager vi nettet af og fjerner rørene, der holder nettet.

Derefter klippes resten af toppen af og knoldene graves op.

Knoldene lægges i maskinhuset, hvor de rengøres med kompressoren, stilkene klippes i bunde, etiketter kontrolleres og knoldene lægges i kasser med avispapir mellem.

Klar til bliver tørret på gulvvarmen i gangen en uges tid og derefter bliver de sat i værkstede indtil foråret.

Lørdag aften trængte vi til lidt afslapning, så der blev tændt bål i bålhytten og stegt pølser. Der var lidt finregn, men helt vindstille, så det var bare slå skønt, at sidde ved bålet.Haven er ved, at lukke ned, men nogle enkelt planter har ikke givet helt op.God uge.


9 kommentarer:

 1. Sikken et arbejde med alle de georginer, men I har tjek på dem. De er smukke, men det er et for stort arbejde for mig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Vi kunne ikke undvære vores georginer og der er nu ikke så megen arbejde med dem, som mange tror. Vi bruger en dag på at sætte dem og en på at tage dem op. Bedet hvor de er bliver fræset inden de sættes og så bliver det luget/hakket en enkelt gang inden georginerne lukker af for al ukrudt.

  SvarSlet
 3. Det er jo nærmest industrielt - men belønningen i form af de to floder venter heldigvis derude :-)
  Det ser vel nok hyggeligt ud med bålet i mørket, og pølserne smagte garanteret skønt efter sådan en arbejdsdag.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Lene!
  Med så många dahlior är det bra med ett system för att hålla ordning på färg och sort. De är riktigt vackra och värt det extra arbetet som det är med dem. Jag har inte så många som ni, men blir lockad att skaffa fler. Det finns så många fina. Det är nästan ett måste att begränsa sig till vissa färger.
  Ha en fin vecka /Hälsningar Marika

  SvarSlet
 5. Det er et stort arbejde, I skal igennem med jeres georginer. Vi har også oplevet, at deres blomstring har været atypisk i år. Jeres floder ser dog flotte ud i mine øjne.

  SvarSlet
 6. Flot med 2 floder af georginer. I er godt nok effektive, når I tager dem op, så jeg kan godt se, at det går ret hurtigt. Og god plads til at tørre og opbevare er skønt.

  SvarSlet
 7. Du milde en masse, det må være flot når de blomstrer på fuld styrke.
  det hjælper at I har god plads til at tørre og opbevare dem.
  Det ser hyggeligt ud med bål og pølser.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 8. Det er hårdt arbejde - i weekenden også - når så mange Georginer skal op og registreres, mærkes og lægges til tørre, men der er sandelig styr på dem. Jeg er super imponeret, og sommer-resultaterne er jo til at få øje på!
  Dejligt I nyder jeres bålhus på alle årstider! Det ser vældig hyggeligt ud.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 9. Så välorganiserat ni har det. Ni fick njuta länge av Dahliorna. Min "knöl"är uppgrävd och ligger i förvar. Den var så stor så den kommer jag dela på. Nu blir det lååååång väntan.

  SvarSlet