søndag den 7. november 2021

2021 uge 41-44. Der sker ikke så meget.

 Der sker ikke så meget i haven for øjeblikket, men tiden går stærk alligevel.

Den sidste tid har jeg ompottet alle vores overskudsplanter, fået ordnet et enkelt bed og været på tur et par gange. Jeg havde nok håbet på, at nå gennem nogle flere bede, men nu må vi se hvor meget jeg når inden vinteren kommer. Dagene er blevet korte og mandag starter jeg på arbejde igen, så havearbejde kommer til at forgå i weekenderne. Men før vi for set os om er der jul og så går det igen mod lysere tider :-)


Jeg har et bord i maskinhuset, hvor jeg står når jeg potter planter. Kattene synes det er hyggeligt med selskab og det gør jeg også :-)

De mange Hosta vi har delt fylder godt.

En af mine ture gik til Laila Egebjerg. Laila er en meget kreativ person og jeg var så heldig at få 3 dråbefangere af hende. De er så fine, så nu skal jeg have fundet det helt rigtige sted til dem.

Jeg besøgt også Gartneriet Pedersen. De laver rigtig mange spændende planter, som de sælger til planteskoler og butikker. Jeg var på jagt efter nogle Høststenbræk og var så heldig, at de havde flere forskellige, blandt andet et par stykker med lyserøde blomster og en med dobbelte blomster.

Til sidst lidt billeder fra haven gennem de sidste par uger.

Etårig Fontænegræs med regndråber.

De er så flotte.

Høststenbræk fra haven. Jeg fandt ud af, at der findes flere slags end den jeg havde i forvejen og så var jeg jo nødt til at finde et sted, hvor jeg kunne købe nogle :-)

Falsk Gloxenia, Himiboea Subcapitata er ny i haven, men den tegner godt.

Til gengæld har vi haft Kejserbusken i mange år og vi glædes over den hvert år. Den blomstrer fra nu og til foråret, sådan lidt on-off.

God uge.18 kommentarer:

 1. Det er flot, at du når så meget i haven, når du også har travlt på arbejde. Så er godt vejr i weekenderne velkomment, kan jeg tænke mig.
  Høststenbræk er rigtig søde og lader til at være 'moderne' for tiden, så det var nok klogt at købe forskellige sorter, mens de er her.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er først startet på arbejde mandag, så jeg har til gode at finde ud af, hvor meget jeg når i haven den næste tid :-)
   Min gamle Høststenbræk har jeg haft i haven i flere år, men her for ikke så lang tid siden fandt jeg ud af at der findes flere.

   Slet
 2. Nu bliver jeg da helt misundelig, dråbefangere og høststenbræk i flere farver, ja det kunne jeg godt bruge. Men du har også fontænegræs, mine er ikke kommet op i år, jeg har fået nogle frø, jeg håber, de lykkes næste år.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for både dråbefangere og Høststenbræk.
   Fontænegræs er ny for mig, jeg såede dem i foråret og regner bestemt med, at gøre det igen.

   Slet
 3. Dejligt at være på tur og komme hjem med flotte sager. De er så fine de dråbefangere. Jeg har ikke høststenbræk i haven, men jeg kunne godt blive fristet til at finde plads til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt, at komme ud og se og snakke med andre. Du skulle bestemt prøve Høststenbræk, den er så fin og blomstrer nu, hvor der ikke er så meget andet.

   Slet
 4. ugh de er så søde de høststenbræk.. Jeg håber sådan min plantepusher får dem en dag.
  Jeg har osse fontænegræs, det er så flot nu. Første hold jeg såede kom næsten ikke, men dette andet hold kom fint og er superflot nu med vanddråber på. Men det når nok ikke at modne så jeg kan samle frø i år. Så jeg skal huske at have dem med i frøindkøbslisten.
  Falsk Gloxenia? det lyder spændende. Den ser sød ud.
  Kejserbusk er så god nu med den spredte blomstring frem til foråret. Bare vi ikke får for meget skiftevis frost og tø. det kan blomsterne ikke rigtig lide.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er rigtig glad for min gamle Høststenbræk og håber på at de nye også kommer til at trives. Kejserbusk er en skøn busk, der blomstrer hele vinteren. Jeg synes den kan se lidt træls ud, men alligevel komme igen.

   Slet
 5. I forhold til din overskrift synes jeg nok der sker en hel del, og du har sandelig styr på potter og planter! Nu er det vel snart så mørkt at man ikke kan nå noget efter arbejdstid, men der er stadig en lang vinter til at komme i mål. Katte er hyggeligt selskab til havearbejde!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker desværre ikke så meget som jeg kunne ønske og nu jeg er startet på arbejde igen bliver det jo nok kun i weekenden, det kan lade sig gøre, at komme ud.

   Slet
 6. Hej Lene!
  Det är ganska skönt att det blir en lugnare period i trädgården, fram till Jul och Nyår. Har satt mina Amaryllislökar idag, får se om de hinner blomma till Jul. Kvällarna är tidigt mörka.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Årstidernes skiften er dejligt og her op mod jul er det mest hygge og lys vi tænker på i haven.

   Slet
 7. Så vackra droppfångare och vilket vackert ord. Det kommer fåglar och insekter gilla.

  SvarSlet
 8. Jeg synes ellers, der sker en masse … Det ser ud som et minigartneri med alle potterne. Godt du og kattene hygger jer med arbejdet.
  Falsk gloxenia har jeg aldrig hørt om. Den ser flot ud, og det er da spændende med en staude, der blomstrer nu. Den ser nærmest ud til at være bunddækkende.
  Held og lykke med arbejdet!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo over lang tid, tingene er sket :-) Vi har delt en masse Hosta, og de fylder godt. Falsk gloxenia er så fin, jeg håber den vil trives her hos os, den er ikke så høj, men jeg ved ikke hvor meget den breder sig ud til siderne.

   Slet
 9. Dråpefangerne la jeg også spesielt merke til. Artig :)

  SvarSlet