mandag den 26. april 2021

2021 uge 16.

 Uge 16 er blevet brugt på at prikle frøplanter og de sidste roser er blevet klippet.

Jeg skulle egentlig videre med, at luge i Parken, men ukrudtet skal nok klare den, men frøplanterne trængte virkelig til, at blive priklet om. Frøpbakkerne har stået i et køligt rum under vækstlys, men når jeg har priklet planterne, kommer de i drivhuset, der er bare ikke plads under lyset. Tomatplanterne kom i større potter, vi har bestemt, at de kommer i drivhuset om 14 dage, så må vi sætte varme på om natten. Vi har hævet vækstlyset en gang.


Paletblad priklet


Reolen er næsten fyldt op, det er den nu og der står også en del på gulvet.


Tomaterne tager al pladsen under lyset.


De sidste roser, som fik turen med saksen, er dem i Gårdspladsbedet.

De blev, som altid, klippet helt i bunde.

Blomster i haven 


Stjernemagnolien er sprunget ud, men det var egentlig Hjertetræet, der fangede mig. Det lyser helt fantastisk i solen, men det er svært at fange på et billede.Rhododendron på spring

Og denne er næsten sprunget ud, den er så fin med den røde bladbagside.

Blodurt, de vokser ikke så godt her, men denne har overlevet i mange år.

Lyserød Vinterpryd, købt hos Bakker for mange år siden :-)

Podophyllum Spotty Dotty står på spring, jeg håber ikke frosten tager de første blade.

Dobbelt Adonis

Endelig er Gunneraen begyndt, at vise liv. Vi var lidt nervøse for den, men nu er der, masser af blade på vej.

En dejlig forårsbebuder Hulrodet Lærkespore.

Narcisserne står længe i kulden.

God uge.


19 kommentarer:

 1. Podophyllum er et helt nytt navn for meg. Spennende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig spændende plante til skyggebedet. På dansk kaldes den Majæble pga de store æblelignende frugter.

   Slet
 2. Hej Lene!
  Så fint med narcisserna, här har de inte slagit ut ännu. Det blir fina rhododendron blom också. Känns som att det är väldigt tidigt. Ser trevligt ut med alla växter som växer till sig i växthuset, har en hel del på gång i mitt också.
  Ha det fint /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at nogle af Narcisserne er tidligere end de plejer. Det er også kun de 2 tidlige Rhododendron, der begynder, at vise farver. Der er lidt trængsel i drivhuset.

   Slet
 3. Hihi mit drivhus er osse helt fyldt op. Jeg priklede i weekenden. Og det er gemalen der tager sig af tomater. Han har sin vindueskarm og flytter småplanterne frem og tilbage imellem tomathuset og karm.
  Ja, bare narcisserne står i læ, holder de usædvanlig længe i år. Dejligt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved, at jeg ikke får flyttet tomaterne frem og tilbage, derfor fik vi vækstlyset og det er vi så glade for.

   Slet
 4. Sikke flittig du har været med så- og priklearbejdet. Der bliver mange god sager om nogle uger. Og du har mange fine ting i blomst i haven
  allerede. Lærkesporet ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man vil have noget ud af frøplanterne er det nødvendigt at sørge for at få dem priklet, jeg glæder mig til at se om de gror godt til. Den Hulrodet Lærkespore er så fin, den er lidt udskældt, men her er den velkommen.

   Slet
 5. Plejer du at så så meget forskelligt? Det bugner jo med frø planter, som godt kunne tænke sig at slippe af med nattefrosten. I haven er der godt gang i blomstringen, kan jeg se, selvom det er koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer, at sige, at jeg sår så meget, at jeg er sikker på, at noget af det bliver til noget. Nogle år lykkes der så næsten for meget :-)

   Slet
 6. Ja der er gang i småplanter og store tomatplanter hos dig, det er ikke nemt at nå det hele, derfor sår og prikler jeg ikke. Frosten kan vi godt undvære.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er ikke nemt, at nå det hele, men jeg er rigtig glad for at følge en plante fra frø til voksen plante, så det prioritere jeg :-) Desværre lover de frost de næste nætter også, nu kan det snart være nok.

   Slet
 7. Jeg er imponeret over, at du når alt det prikleri, når du også har en stor have at passe.
  Det eneste gode ved april er, at de hårdføre blomster holder længe.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg skriver skal ukrudtet nok vente på mig :-) frøplanterne kan ikke så godt vente :-)

   Slet
 8. Nej, ukrudtet kan bedre vente end de flotte planter der skal prikles, og sikke nogle tomater du har! Godt drivhuset er stort og rummeligt.
  Flot ser der ud derude i kulden, hvor det langsomt udvikler sig - og forårsblomstringen holder længe. Hjertetræer er så fine lige nu, og navnlig i modlys.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også tomaterne er ekstra fine i år, men i år blev de også sået til tiden. Selvom drivhuset er stort, er det næsten for lille lige for tiden :-)
   Når man sidder inde og kigger ud, kan man næsten bilde sig selv ind, at det er dejligt varmt forår, men så skal man bare lidt stikke næsten udenfor :-)

   Slet
 9. Hei Lene.
  Prikling må jo gjøres så ikke de små plantene står for lenge trangt og uten næring. Du har veldig flotte tomater! Er mye jobb å prikle så mange planter, men veldig gøy å følge de utover etterhvert som de "skyter fart". Fint at du har stort drivhus å ha alle plantene i.
  Ha en fin dag!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis ikke de små frøplanter bliver priklet går de i stå, så det er man nødt til at finde tid til. Selvom drivhuset er rimeligt stort er der næsten ikke mere plads, så jeg håber snart vejret bliver så de frosfølsomme planter kan komme ud på terrassen.

   Slet
 10. Adonisblomman växer vilt på Gotland, där livskamraten kommer ifrån. Har hört att den också finns på Öland men inte på fastlandet. Vilka fina tomatplantor du har. Fick två plantor av en vän som nu vårdas ömt, det ska bli spännande att följa.

  SvarSlet