søndag den 28. februar 2021

2021 uge 7 og 8. Fra vinter til forår.

 Der kan godt nok ske meget på et par uger. Vi er gået fra vinter til forår og hvor er det skønt, at der igen er mulighed for at komme i haven.

Vi har benyttet det fine vejr den sidste tid til, blandt andet, at få beskåret en del i haven. Der er fjernet nogle Popler, som blev sat som ammetræer i et læbælte og der er skåret grene af Eg, Valnød, Troldhassel, Hassel, Frugttræer og Magnolia. 

Jeg har fået sået det sidste, det som skal spire inden døre og så er jeg blevet færdig med, at klippe blade af Påskeklokkerne.

Og vi har fået både eftermiddagskaffe og frokost i drivhuset. Siden vi fik drivhuset i 2012 har målet været at drikke eftermiddagskaffe i drivhuset i uge 8 og det er lykkedes hvert år. Jeg ved godt, at mange sidder i deres drivhus meget før, men vi vil kunne sidde og nyde det, uden tykke trøjer, jakker og uden anden varme end solen.

Sådan så det ud den 17. februar.
Og sådan ser det ud i dag.Javsen fælder Poplerne i læbæltet ud mod hegnet.


Det kom til at se helt god ud.

Påskeklokkerne i Skovhaven inden klipning.

Og efter.

Der er også kommet lidt nyt til haven den sidste tid.

En foderkugle, hvor de små fugle kan være i fred for solsorterne.

En holder til mejsekugler så vi er fri for de grimme og trælse grønne net.

En lille fe til Skovhaven

Hun står på sin blomst og kigger sig omkring.

Foråret er virkelig på vej. Adonis sprang ud i dag.

Her sker der også noget nyt, vi glæder os rigtig meget :-)

God uge.


8 kommentarer:

 1. Ja jeg skal love for, at I har haft sne, godt det er væk igen, men hvor er det flotte billeder af sneen. Det er et stort arbejde at klippe bladene af påskeklokkerne, når man har så mange, men det pynter. Flot lille fe og Adonis, den er jeg lidt misundelig på.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lene!
  Det gick snabbt att gå från vinter till vår. Vi har haft ett fantastiskt väder med solsken och värme. Vinterjackan fick bytas ut till en tunnare. Vi har druckit kaffe på altanen i solskenet. Tror det var ganska tidigt. En söt liten Fé som passar bra i skogsträdgården. Skönt att kunna börja arbeta i trädgården igen.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er flot med rigtig vintervejr, men det er godt nok dejligt, når det er overstået! Fint med et stort område med mange påskeklokker. I har noget at glæde jer til.

   Slet
 3. Hej Lene

  Ja, der er bare gåat så hurtigt - fra rigtig vinter til lunt forårsvejr.
  Fornuftigt at få poplerne væk, den ene side (sitka?) skal jo nok klare sig mens den anden, der ligner bøg nok godt kan bruge lidt lys fra den side.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 4. I har som altid travlt i haven Lene.
  Tænk at have så mega mange påskeklokker. Er lidt misundelig. Mine stod i høj fed knop og wupti ko. Der et par hønemokker forbi....

  Klem og dejlig eftermiddag
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Ja et stort arbejde med bladene i påskeklokker. Men herligt når det er gjort. Så kan man meget bedre se blomsterne.
  Appro,, høns og påskeklokker og andre tidligt spirer,,, Jeg kan virkelig se på alle de forårskåde at hønsene må blive i deres gård, pga fugleinfluenza, så må de jo ikke gå ude frit. der er rigtig mange små nye frølinger der vil overleve i år. Indet er så skidt at det ikke er godt for noget. Hønsene må nøjes med ekstra salat.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 6. Det er godt nok tydeligt på dine billeder, hvor hurtigt vejret skiftede. Vi havde næsten ingen sne, men alligevel var det et stort skift.
  I har udnyttet tiden efter sneen, må man sige - der er ryddet godt op.
  Jeg vil tage dén med uge 8 til mig. Efter at vi har fået sat drivhuset/havehuset i stand bruger vi det meget mere, og vi sad der i weekenden. Vi bruger det heller ikke om vinteren, men fra nu af skal uge 8 være målet. Håber det er ok, at jeg aber efter.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 7. Ja, tænk hvad der kan nå at ske på bare 10 dage! Dine billeder viser da tydeligt forskellen. Og I er vel nok flittige, både i det store og det små. Det pynter jo altsammen. Fine foder-anordninger til fuglene!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet