mandag den 8. marts 2021

2021 uge 9. Den første forårsuge.

 Den første forårsuge bød på lidt af hver. Forårsrengøring af gang og bryggers (det trængte meget), årets første have/planteskolebesøg og rejsegilde.

Søndag den 28. februar fik jeg sået tomater. Sidste år blev de sået for sent, det ville jeg ikke risikere i år. De første spirede allerede onsdag og lørdag var alle 7 slags fremme, så nu står de under lys på et køligt værelse oven på.


Selvom der stadig er koldt både nat og dag, begynder forårsblomsterne at pible frem i haven. Enkelte stauder er også begyndt, at skyde, men det må de nu godt vente lidt med, der loves nattefrost den næste uge med.

Cyklamen

Ungarsk Anemone

Vintergæk Atkinson med de store blomster

Tidlig Primula.

Ny Vintergæk fra i efteråret.

Også her.

Den tidlige Iris Katharine Hodgkin

Årets første havebesøg gik ned til Rita i Bording Kirkeby. Vi havde aftalt, at vi skulle besøge Lundagers Gartneri, de har rigtig mange fine Primula. 

Masser af fine Haveprimula

De havde også de dobbelte.

Den sidste tid har mange vist billeder af den fine Pil, Mount Aso, den med de lyserøde gæslinger. Jeg var så heldig, at Rita havde klippet et par grene af den, til mig, så nu har jeg sat lidt stiklinger, den skulle være let at få rod på.


Søndag havde vi rejsegilde :-)


God uge.


19 kommentarer:

 1. Du har været både flittig og på en dejlig indkøbstur. Der er noget særligt over at myldre ud i foråret og købe de første blomster til haven.
  Sjovt at se dine nye vintergækker. Kan de lade være at danne hybrider med hinanden?
  Hvad har I gang i med rejsegildet????
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har da fået lavet lidt, men nu er det på tide at komme i gang med forårs klipning og lugning i haven. Skulle der komme nogle forskellige Vintergækker ud af det,er det helt ok, jeg ved det faktisk ikke.
   Rejsegildet fortæller jeg om senere, vi glæder os 😀

   Slet
 2. Skønt at du og Rita kan tage på ture sammen, det er altid rart at have en at følges med. Ja du glemte vist at skrive mere om rejsegildet
  Hilsen en Lisbeth mere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt,at dele sin interesse med andre og vi finder mange fine steder,at besøge 😀
   Jeg glemte det ikke 😀 jeg vender tilbage til det 😀

   Slet
 3. Jeg var osse ude og solde forår i lørdags, hornvioler og alm stedmoder i hobetal.. herligt.
  Nattefrosten kunne godt være lidt mindre brutal. jeg har fundet et par påskeklokker der er har svedet kronbladene. Heldigvis kun et par stykker. De fleste er endnu nede i deres "rede" .
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det frister når butikkerne begynder at udstille forårsblomsterne. Her hos os var Påskeklokkerne heldigvis ikke så langt fremme, så jeg har også kun fundet et par stykker, der er svedet.

   Slet
 4. Hej Lene!
  Det gror fort, väntar ett litet tag till med tomaterna. Paprika och perenner har jag sått. Dina primula är väldigt vackra. Våren har kommit av sig, vi har det väldigt kallt och blåsigt. Men det blir bättre.
  Ha det bra /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkeligt gået stærkt med det jeg har sået inde, heldigvis har jeg vækstlys, så jeg tror det går. Primula er så fin en plante, jeg har sat dem i drivhuset, der er stadig lidt koldt, når de lige kommer fra gartneren, der jo havde dem i opvarmet drivhus

   Slet
 5. Lyder som om der er godt gang i foråret hos dig, selvom det er koldt stadigvæk. Jeg var i planteskolen på første åbningsdag, og der var praktisk talt ingenting på hylderne, så det var en slem skuffelse. Vi kom blot hjem med pottemuld og frø til køkkenhaven, så jeg håber snart de opper sig lidt.
  Det er en rigtig cliffhanger du har lavet med dit rejsegilde! Glæder mig til at se hvad det handler om.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Træls at de ikke har noget når man lige var opsat på det.
   Det var rigtig hyggeligt med rejsegilde og jeg regner med at fortælle om det i næste indlæg :-)

   Slet
 6. Hej Lene

  Ja, foråret banker på! Imponerende så meget der allerede er igang hos dig:)
  Og rejsegilde - hvad mon det kan være?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Foråret er på vej, men vi skal lige have et par kolde nætter igen nu og så kommer der vand.

   Slet
 7. Cyklamen kan altså overvintre hos deg.
  Så morro Lene, og den ungarske blåveisen titter også opp :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Cyklamen coum og hederifolium klarer sig fint her i Danmark, de sår sig også en del. Den Ungarske Anemone er den første der viser sig her.

   Slet
 8. Härliga vårtecken allihop :) Och de dubbla primulorna var så söta. Mt Aso är väldigt fin och tålig. Jag har stuckit den och det har gått bra. Men jag tycker den blir större än man sa från början.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at det kan lade sig gøre at lave stillinger 😀 jeg må finde et sted, hvor det ikke gør noget den bliver stor.

   Slet
 9. Foråret så sagte kommer ... Det er dejlige forårstegn, du viser. Og så lyder det som en spændende tur, du har været på sammen med Rita. Jeg har aldrig hørt om Lundagers Gartneri, men det lyder som et spændende sted. Måske kunne det være målet for min næste søndagstur.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til at vi er over den værste nattefrost for nu, så nu må det da blive lunere.
   Jeg kendte heller ikke gartneriet, men Rita havde været der et par gange. De har nogle fine ting, men også noget knap så fint, men sådan er det jo nok de fleste steder 😀

   Slet
 10. Sikke en fed uge i har haft.
  Skønt at være på planteskole. Man får fornyet energi sådan et sted. Rita har også så meget skønt hos sig. For ikke at nævne millioner af påskeklokker.
  Jeg bliver nysgerrig. Rejsegilde..... kom så med det😀😄😂

  Skøn aften
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet