mandag den 17. august 2020

2020 uge 33. Varme og tørke.

Der er mange som har ønsket noget mere sommer og det må man da sige at vi har fået. Lidt for meget efter min mening, jeg har det ikke ret godt med al den varme. Varme betyder også tørke og selvom vi bestemt ikke er ramt så hårdt som mange andre, begynder vi at kunne se, at der mangler vand i haven. Mange planter begynder at hænge lidt med toppen og visne i bunden. Vi har ikke vandet endnu og håber, at vejrudsigten kommer til at holde, der loves vand tirsdag. Det er ikke helt rigtigt, at vi ikke har vandet, i går kunne vi se at vores store Gunnera begyndte at hænge lidt i bladene så vandslangen kom over til den.
Ellers er ugen gået med at klippe lidt og fjerne lidt ukrudt, så haven er klar til åben have igen på lørdag.
Uge 33 i haven.

 Dværg Plumbago, Blyrod, jeg har læge kigget efter den og pludselig var den der. Den skal vist flyttes lidt længere frem i bedet, så man bedre kan se den.

 Med fare for at gentage mig selv, en helt fantastisk plante Strobilanthes, jeg er ikke helt sikker på efternavnet, men den bliver temmelig høj.

 Blomsten er så fin, den står lige på spring nu.

 I det lidt vilde bed ved maskinhuset står Hvid Hjortetrøst, rosen Mme Alfred Carriere, Lægestokrose og et hvidbroget græs, jeg synes de passer så fint sammen.

 For en gang skyld, står Chokoladeblomsten fint her hos os.

 Den hvide Løjtnantshjerte er kommet med en enkelt blomst igen.

 En lille Clematis uden navn har kæmpet sig ud gennem Efeuen, der efterhånden er et helt træ.

 En anden Clematis, Vitalba klatrer højt til vejrs.

 Jeg har klippet nogle Riddersporer ned. Pælene de var bundet op med stod lidt bare, så de fik nogle af Birtes flotte keramik toppe på, det pyntede :-)

Det sidste billede er ikke fra haven :-) Vi har killinger og for en gang skyld er de til at komme i nærheden af. Der er 4 styk fordelt på 2 katte, den ene har 1 og den anden har 3 lidt ulige fordelt. Det er lidt hårdt for missemor med 3 killinger så vi serverer kaffefløde og torskerogn hver dag. Missemor er rigtig glad for det, men killingerne har også fundet ud af at det smager godt :-) Det er ikke så let at tage billeder af dem, men på billedet er det den brogede killing, som vi selv vil beholde, der sidder og kigger, de andre har travlt andre steder.

God uge.

14 kommentarer:

 1. Strobilanthes ser fin ud, den kender jeg ikke. Vi har fået lovning på 2 mm, det er ikke meget, her ser det også skidt ud. Roserne ved pergolaen skal have vand, ellers kommer de nok ikke til at remontere. Jeg vander kun rhodoer, heller ikke gunneraen får noget her, men den trænger, det er for langt at gå med kanden, og slangen kan ikke nå derhen.
  Søde kattekillinger.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis ikke der kommer vand og de begynder faktisk at trække det tilbage, er vi nødt til at vande ellers går der for mange planter ud og det synes jeg er spild af både tid og penge.
   Stobilanthes er en rigtig fin og frodig plante, som ikke er så kendt, Thybosminde fik den sidste år. Jeg fik min for en del år siden, af en haveveninde, som sår en massse

   Slet
 2. Hej Lene

  Man kan godt se at det er længe siden det har regnet, Dine planter ser dog ud til at tilpasse sig og klare sig flot, flere ligger nok i starthullerne til en flot slutspurt når det har regnet:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bor heldigvis et sted, hvor der ikke bliver så tørt som andre steder og de mere end 120 mm vi fik i juli har selvfølgelig også hjulpet.

   Slet
 3. Det er hårdt at se på en have der visner, men jeg synes nu nok I er meget godt med endnu. Her i nabolaget smider store gamle træer samtlige blade, og det er i hvert fald ikke tiden endnu, så det gør ondt.
  Fin beplantning ved maskinhuset. Forstår godt du er tilfreds med den. I kan da sagtens invitere på havebesøg!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så trist, når haven begynder at visne pga tørke, heldigvis bor vi et sted, hvor tørken ikke er så slem som andre steder, men der begynder nu alligevel at falde blade af en del træer, men det er vist heller ikke så usædvanlig her i august.
   Bedet ved maskinhuset er egentlig kun ment som et bed, hvor de planter, der ikke rigtig er gode i haven skal stå, dem der er for høje og lidt for svære at styrre. Men derfor kan man jo godt være heldig, at det kommer til at se godt nok ud :-)

   Slet
 4. Flot Strobilanthes. Jeg har bestilt en og glæder mig til resultatet. Det ser ud som om din har meget stive stængler. Jeg synes, jeg har set en, der vælter sig mere med naboplanterne.
  Nedfaldne blade allerede i august er liiige tidligt nok. Vi fældede en tjørn i foråret. Den magtede ikke tre års tørke i træk, selv om jeg synes, jeg vandede. Forhåbentligt klarer dine træer sig.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Min Stobilanthes er nogle år gammel, men den har altid været opret. Jeg fik en hos Kirsten fra Thybosminde sidste år, den skulle kun blive 30-40 cm høj, den ligner i bladene, men jeg så den i hendes have og den var ikke så høj og som du skriver ligger den lidt mellem de andre planter.
   Heldigvis bor vi et sted, hvor tørken ikke rammer så hårdt, her er det mest stauder og nyplantede, der rammes.

   Slet
  2. Min er fra Thyboesminde, så jeg håber, den vælter... det må den gerne :-)

   Slet
 5. Hej Lene!
  Värmen fortsätter också hos oss, saknar regn, och hoppas att det kommer snart. Värmen blir påfrestande inte bara för trädgården, vill gärna ha lite svalare väder. Kvällarna är sköna, då har det blivit en mer behaglig temperatur. Är imponerad över dina klematis som har vuxit så högt upp. Planterade en Summer snow, ifjol som skall klättra upp i ett träd, den har kommit långt i år redan.
  Ha det bra /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi trænger i den grad til vand og lidt lavere temperaturer. I går var der flere steder, der fik vand her i Danmark, vi fik ikke en dråbe.
   Klematis Vitalba er en meget frodig plante, der let kan klatre højt op i et træ.

   Slet
 6. Jeg har merket meg Strobilanthes, og jeg legger også merke til at din Sjokoladeblomst har både flere og større blomster enn min plante.

  SvarSlet
  Svar
  1. Strobilanthes er helt fantastisk, den er let at så fra frø. Jeg sender gerne frø, hvis du er interesseret.

   Slet
 7. Så fin Blyblomman är, läste att den ska kunna blomma nästan året runt - är det så? Måste vara underbart med de små kattungarna och att de kommer nära.

  SvarSlet