søndag den 24. november 2019

2019 uge 47. Endelig en havedag.

Søndag i uge 47 blev der endelig tid til at komme lidt i haven :-)
Onsdag fik Javsen fældet de juletræer, som skal sælges til eksport og lørdag blev de pakket på paller, så søndag havde han tid til at hjælpe i haven.

 Pakket og klar til afgang.

Det første vi fik ordnet i dag, var at få lagt gran på mine forældres grav. Det skal jo helst gøres inden den 1. søndag i advent og det er jo allerede næste søndag.

 Vi er ikke professionelle, men vi er tilfredse med resultatet.

I eftermiddags fik vi så plantet de sidste stauder, nu har de også stået rundt om i bedene de sidste mange uger, så det var på tide at få det gjort.

 Inden vi kunne plante i Sumpbedet, måtte vi lige tyde lidt ud i Iris Tiger Berlin. Den havde bredt sig voldsomt, så det blev til en hel trillebør fuld og der er stadig meget i bedet.

 Potter og kasser er tomme.

Sidste projekt i dag, var at køre Georginerne hen til Javsens søster så de kunne komme i kartoffelkælderen. De har tørret fint op i år, så vi håber på at alle overlever.

 Kasserne er læsset på traileren og klar til turen.

Der er ikke mange blomster tilbage i haven, men Golden Gate rosen har stadig en enkelt.Næste weekend har jeg planer om, at få vinterpyntet haven lidt, nu må vi se om inspirationen fra sidste søndag holder :-)
God uge.

14 kommentarer:

 1. Hej Lene!
  Kanske hamnar granen hemma hos mig, brukar ha dansk Kungsgran, den är så kompakt och fin. Vädret hos oss lockar inte till något arbete i trädgården, det är riktigt blött och grått.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være sjovt, hvis vores træer endte hos jer, men jeg tror de skal sydpå.
   Vejret er nu heller ikke det bedste her, men lærdag og søndag var vi heldige, at det ikke regnede.

   Slet
 2. Hej Lene

  Der er fuld aktivitet hos jer!
  Ja Tambergs 'Berlin Tiger' iris er noget af det mest livskraftige. Der ligger vel en 50 planter i din trillebør:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er vi heldigvis færdige med både gran og træer så bliver der igen lidt luft til andre ting.
   Jeg satte vist 3 små planter for et par år siden, de er blevet til en masse, og selvom vi har gravet alle dem i trillebøren op er der stadig mange i bedet.

   Slet
 3. Enig Berlin Tigeren er noget vild, jeg har solgt og foræret væk, den bliver til lidt for meget.
  Flot pyntning af gravene.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke bestemme mig til om jeg gider sætte nogle i potter, men jeg har svært ved at smide planter væk. Der er i hvert fald en som gerne vil have noget af dem.
   Vi er selv godt tilfreds med pyntningen i år, jeg skal lige op med en krans en af dagene.

   Slet
 4. Det, der falder mig mest i øjnene, er faktisk den store samling juletræer, der venter på at blive kørt bort. Er der fritid om vinteren, eller skal næste års træer passes på en eller anden måde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Træerne er væk, de blev hentet mandag. Januar og februar sker der ikke så meget i træerne, men tidlig forår går han igang igen.

   Slet
 5. Enig med Marie... det er da helt vildt, så mange træer der er. Skal de allesammen udenlands?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er med om der er mange træer, ved jeg nu ikke lige. Selvfølgelig er der en del, ca 2500, men når priserne er som de er lige for øjeblikket får vi næsten ikke dækket omkostningerne ved at lave dem så måske er det godt nok der ikke er flere. Jeg mener de skal til Tyskland og Frankrig, vi sælger til en som sender dem videre.

   Slet
 6. Sikke en aktivitet og energi I lægger for dagen 😊 Her har været så vådt og pløret at vi intet kunne gøre i haven, og nu er frosten sat ind.
  Men så er det i det mindste solskin.
  Rigtig god weekend.

  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med aktivitet og energi kommer og går :-) Jeg har ikke været i haven hele ugen, men søndag fik vi da samlet materialer sammen til at vinter/julepynte lidt med derude, så må vi se hvornår jeg finder tid til at bruge det. Vi har også haft fint vejr i weekenden med lidt frost, men nu loves der igen mildere og mere regn.

   Slet
 7. Så fint ni gjorde på kyrkogården. Ni är så proffsiga i allt ni gör, förstår inte hur ni hinner men ni har stor kunskap.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også fint tilfreds med pyntningen på kirkegården, heldigvis kan man finde gode ideer rundt omkring, når man ikke selv kan finde på :-)

   Slet