søndag den 22. december 2019

2019 uge 51. Lang pause.

Det blev til en rigtig lang pause på bloggen. December er bare fløjet af sted, men nu er der snart jul og tid til hygge :-)
December startede fint nok, vi fik samlet en masse fine ting i skoven og marken og så regnede jeg med, at der blev tid til at pynte lidt derude.

 Trillebøren er fuld af fine ting.

Den 5. december var jeg til åben julehave hos Henriette og Claus Hermansen i Fjerritslev. En rigtig hyggelig have, som Henriette virkelig havde fået pyntet flot op.Man skulle tro, at jeg efter så megen god inspiration kunne komme igang hjemme, men nej først i dag 2 dage før juleaften fik jeg pyntet udenfor :-)Men nu er julefreden også kommet her ud på Heden. Der er pyntet, bagt og lavet pålæg så nu skal der nydes :-)
Vi pynter nu ikke så meget til jul indenfor. En stjerne i vinduet, et par adventsstager , lidt Klarborg Nisser og så ænderne.
Sidste år kom vores svigerdatter med 12 flotte hæklede ænder, de skulle hænge på krondyr geviret. Historien er at da hun hørte at det fine krondyr, som Javsen havde skudt var en 12 ender, tænkte hun meget over, hvad et krondyr havde med ænder at gøre, man kan jo ikke høre forskel. Derfor bestemte hun sig for, at lave ænder til at hænge på den og ikke bare nogle tilfældige, alle ænderne er lavet efter billeder af danske ænder, der kom til at mangle en, derfor er der også en badeand :-)

 Flot ser det ud.

Badeanden og Gråand.

En rigtig god jul til alle.

13 kommentarer:

 1. Bedre sent end aldrig. God historie med enderne ænderne :)
  God jul til dig med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden går så hurtigt en gang imellem, men det skal vi jo nok være glade for. Det er så fin en historie og Javsen er så glad for det store arbejde hun har lavet, men nok især tanken :-)

   Slet
 2. hi hi det er en skøn den ande-ænde historie.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Hej Lene

  Flot gevir - kan godt forstå det måtte op at hænge!
  Og kødet - det må have været en fornøjelse:)

  Ha en dejlig juleuge

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skulle geviret op, vi har også en dåhjort og de er begge skudt på vores egne jord, det gør det bestemt ikke ringere. Og kødet var godt især krondyret, dådyret var lidt sej, men som hakket var det godt.

   Slet
 4. Skøn historie med enderne. Hvor er de flot lavet. Fed humor med badeanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. En dejlig historie og ja vores svigerdatter har en rigtig god humor :-)

   Slet
 5. Jamen nu er du da også nået i mål kan man sige. Sikken en masse fine opstillinger i haven og juletræet kan I vel næsten undvære når I har det flotte gevir at pynte.
  Her fik vi også det sidste julepynt op i går, og så mangler der bare juletræet i dag. "Vi når det nok skønt dagene er korte..." - som de sang i en længst forglemt julekalender.

  Rigtig god jul!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi nåede det vi gerne ville :-) godt at man kan finde inspiration til forskellige opstillinger rundt omkring. Vi havde snakket om at undvære juletræ i år, vi skal ikke være hjemme juleaften, men når man sælger juletræer dur det ikke, så vi har sat et ind. Og nu bliver dagene længere :-)

   Slet
 6. Skønt at være til åben have og blive inspireret. Det var vel nok en sjov historie med ænderne. Hos os pyntes der heller ikke så meget inde.Men udenfor er der en del. Glædelig jul herfra og godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt, at man kan finde inspiration hos andre når man ikke selv er så kreativ. Og det er dejligt med lidt pynt og ikke mindst lys udenfor her i den mørke tid.

   Slet
 7. Så fint julpyntat och många ljusslingor som lyser upp. Gillar zinkkorgarna med kuddmossa och de röda kvistarna (kommer inte på vad de heter). God fortsättning.

  SvarSlet