mandag den 7. oktober 2019

2019 uge 40. Så fik vi frost.

Så blev det oktober, en rigtig dejlig plantemåned.
Onsdag aften var jeg til foredrag i Sindal. Det var Claus Dalby, som fortalte om sin nye bog om selskabsplanter. Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg kunne forvente, jeg har hørt ham en enkelt gang før, hvor han fortalte om efterårsblomster og det var helt fint. Det var det også denne gang, han viste en masse billeder fra bogen og det er jo altid dejligt, at se flotte havebilleder :-)
Torsdag havde jeg fri, så der kørte jeg op til Thybosminde Stauder. Kirsten havde lokket med procenter og jeg ved hun har en masse skønne planter og det havde hun :-) bilen var næsten fyldt op da jeg kørte hjem.
Lørdag fik jeg sat alle planter, jeg har anskaffet den sidste tid, ud i de bede, hvor de skal plantes. Jeg håber på at få dem plantet næste weekend, det bliver dog ikke til så meget når jeg kommer hjem, man kan godt mærke, at dagens længde tager af.

Her er det i Sumpbedet.

Masser af nye planter til Skovbedet.

Natten til lørdag blev, der lovet frost. Vi var nu ikke så bekymrede over det, det er sjældent, at der kommer frost her så tidligt. Men lørdag morgen kunne vi konstatere, at der også var frost her hos os.
Så Javsen skyndte sig, at smide nogle tæpper over Inkaliljerne og Cannaerne. 

Det er næsten en lille hule.

Munstead Wood var så fin med frost på.

Jeg har taget et billede, det samme sted hver måned gennem året og i dag fik jeg taget oktoberbilledet.

Det ser stadig frodig ud, men man kan begynde at se efterårsfarverne.

Da jeg kom hjem i dag, gik jeg en tur op i Parken. Her kunne jeg konstatere, at frosten havde taget Georginerne. Jeg tror, at det er det tidligste, de er faldet, i alle de år vi har haft Georginer. Vi plejer først at grave dem op i slutningen af november eller begyndelsen af december, men vi kan vist lige så godt få dem op nu.
Lidt trist at kigge på.
God uge.

16 kommentarer:

 1. Ærgerligt med georginerne, det er vidst sket mange steder rundt om i landet, i hvert fald også der, hvor vi var på tur hen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så træls og nok især fordi, at der nu ikke loves mere frost den næste tid.

   Slet
 2. Hej Lene

  Ja, med disse skarpe frost nætter er det med at være hurtig, så har i fornøjelsen lidt endnu:)
  Flot Munstead W!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser heldigvis ikke ud til, at der er sket noget med de planter vi fik dækket ned.
   Rosen var så fin :-)

   Slet
 3. Hej Lene!
  Mina dahlior har också fått komma upp till vinterförvaring, det blev en kort blomning i år. Trevligt med nya växter, har också några som skall planteras, väntar på lite varmare väder. Så fin bild på rosen.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt med lidt nye planter, selvom det kan være lidt svært at finde plads :-)

   Slet
 4. Det var tidlig frost I fik. Her ved vandet har vi det til gode, heldigvis.
  Godt du nåede staudeplanteskolen. Jeg skal hente min pakke derfra i dag. Det glæder jeg mig til.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kom også lidt bag på os, vi bor jo heller ikke så langt fra havet, 5 km så vi plejer heller ikke at få den tidlige frost.
   Jeg tror, der er mange som venter pakke fra Kirsten i disse dage :-)

   Slet
 5. Her fik vi også frost, men kun i taghøjde, så mine dahliaer - der forøvrigt står langs husmuren - overlevede.
  Uh, Thyboesminde stauder er et farligt sted....jeg tør slet ikke kigge på hjemmesiden, da jeg virkelig ingen plads har i haven lige nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har to floder med georginer, den der står tæt på et læbælte er ikke faldet helt, men den der står mere frit, er helt brun.
   Thybosminde er en meget farligt stede :-), men spændende.

   Slet
 6. Ja her har frosten taget mange af mine blomster. Alt alt for tidligt i år.
  Hvor sjovt du har været oppe hos Kirsten. Hun bor ca. 3 km fra mig. Det skulle vi da lige have skrevet om..... Det kunne være hyggeligt at have mødtes.

  Skøn aften
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det mest trælse med frosten er, at nu ser der ud til at være mildt i lang tid, vi kunne jo lige så godt have nydt georginerne lidt længere. Det kunne da have været hyggeligt, at mødes, måske en anden gang, jeg kommer i området en gang imellem, vi har en søn, der bor i Grindsted og Kirsten besøger jeg da en gang imellem :-)

   Slet
 7. Hvor er det synd med Dahliaerne. Her har vi endnu ikke haft frost, men i dag kommer mine Dahliaer op og tulipanløgene bliver lagt. Dahliaerne har ikke opført sig som de plejer så nu tror jeg kun bliver en enkelt til næste år.
  Næste gang jeg kommer Nordpå og det er planteskoletid igen, så skal Kirsten besøges.
  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har besluttet at georginerne får lov til at stå lidt endnu. Det regner vi ikke med, at der sker noget med, der loves ikke frost den næste tid. Vi har ikke rigtig tid til at tage dem op, lige nu. Det er virkelig en god ide at besøge Kirsten når du kommer nord på og får du tid engang, er du velkommen til at komme og kigge have her hos os

   Slet
 8. Medans många av oss trädgårdsälskare har ställt in spade och grepen så är du i full fart med att plantera - härligt. Själv har jag lite kvar att klippa ner och kompostera innan jag stänger förrådet.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mig er der haveår hele året :-) selvfølgelig kan der blive så megen frost eller sne, at det ikke kan lade sig gøre, men vi har før lavet nye bede mellem jul og nytår :-)

   Slet