søndag den 29. september 2019

2019 uge 39. De sene stauder.

Selvom vi snart når til oktober måned, er der stadig masser af blomster i haven. Der er mange stauder og ikke mindst roser, der lige tager en blomstring mere, men der er også en del stauder, der først lige er gået i gang.
I dag har jeg været rundt for at tage billeder af de sene stauder.

Tudseliljen. Jeg har prøvet den flere gange uden held, men nu ser det ud til, at det lykkes.

Staudesolsikke.

Høstanemoner, desværre uden navn.

Cyklamen.

Den høje flotte Oktober Margurite

Den hvide Hjortetrøst. Jeg mener, at have læst et sted, at den skulle have skiftet navn. Den ligner nu heller ikke de andre Hjortetrøst.

Oktober Stormhat. I foråret plantede jeg en tofarvet, men den er ikke sprunget ud endnu.

Georginerne fortsætter heldigvis længe endnu.
Sølvlys

Jeg har vist mine brogede Pileurt før, men de står stadig fine.


Med røde blade.

Painters Palet.

Vi har ikke fået fjernet ståltråden fra spejlet vi satte op sidste weekend, men jeg kunne ikke stå for det her spejlbillede :-) God uge.

15 kommentarer:

 1. Hej Lene

  Det ser helt godt ud!
  Tudseliljer skal lige etablere sig, så er de mere stabile - hos mig ihvertfald:)
  Se sene stauder ligesp,forlænger det hele!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber Tudseliljen har fået fat, den er så fin og en af dem der er med til at forlænge sæsonen.

   Slet
 2. Jeg har også før været uheldig med tudseliljer, de sidste jeg har sat går det bedre med, de er i hvert fald kommet igen. Jeg har også den brogede pileurt. De er godt nok høje de oktobermarguritter, det glæder mig at se, at de også er det hos dig.
  Flot spejlbillede :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har et par forskellige brogede Pileurt, jeg kan godt lide planter med lidt specielle blade :-)
   Jeg synes godt nok også Oktober Marguriten er høj i år, men det er der faktisk en del der er.

   Slet
 3. Kan du se dine mange efterårsblomstrende stauder fra huset, eller går du /sidder du derude et par timer hver dag og nyder dem?
  Fantastisk spejlbillede. Spejle i haven er smarte, men dit motiv åbner virkelig op og skaber dybde :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Oktober Marguriten og Hjortetrøsten kan vi se fra køkkenet, men vores have er jo temmelig stor, så det bliver lidt svært, at se det hele fra huset :-) Desværre har jeg ikke tid til, at sidde/gå i haven et par timer hver dag, men jeg prøver, at komme lidt rundt de fleste dage når jeg kommer hjem.
   Vi var lidt bekymrede for om spejlbilledet ikke blev som vi gerne ville have, nu spejlet er delt, men det er nu blevet ok.

   Slet
 4. Kan godt forstå du ikke kan stå for det billede. Det er så smukt.
  Ved du hvad. Det værste jeg ved er tudser. I weekenden kom naboen og ringede på. Har en gave til dig......... Der var den største tudse. På størrelse med en puddelhund. Trust me..... jeg løb skrigende gennem huset.
  Så det gispede lidt i mig da jeg så din tudselilje. Den minder alt for mige om en...... så den må ikke komme ind i haven :)))))))))

  Klem og et godt grin
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores svigerdatter har det på samme måde som dig, så hun nærmer sig aldrig vores sø, børnebørnene kan ikke forstå at mor ikke vil med over over fodre fiskene :-) det sjoveste (for os) var en sommeraften for nogle år siden, hvor en stor tudse havde forvillet sig ind i køkkenet gennem en åben terrassedør.
   Håber ikke naboen vidste at du ikke kan lide tudser, så var det lidt ondt gjort.

   Slet
 5. Tudseliljen er vist lidt af en primadonna. Jeg har prøvet den et par gange. Sidste gang holdt den 3 år, så forsvandt den. Ærgerligt, for den er rigtig sjov.
  Den er rigtig flot, den brogede pileurt. Jeg har ikke tænkt over der osse var brogede pileurt. Men de må da være super til at bryde det grønne bunddække.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber min Tudselilje holder lidt, men nu må vi se. Der findes en del forskellige pileurt, men nogle af dem skal man være lidt forsigtig med, de breder sig lidt for meget.

   Slet
 6. Hej Lene!
  Det ser fint ut i trädgården, mycket vackert som blommar. Vackra dahlior, ser fint ut när de är många i grupp. Mina blommar också nu, men snart kommer frosten att ta dem. De började blomma sent.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heldigvis stadig en del blomster i haven 😀 De begynder også at love koldere vejr her i Danmark, men heldigvis ser det ud til, at vi slipper for frost her hos os.

   Slet
 7. Skønt der stadig er så meget, der blomstrer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at sæsonen kan forlænges med sene stauder. 😀

   Slet
 8. Så mycket fint som blommar i din trädgård. Cyklamen har jag nu i kruka men den tycker inte om att det regnar. Fint med den vita Höstanemon, inte så lätt att få tag på men den rosa blommar och är så söt. Vi har i Stockholm haft flera frostnätter. Dahlior är inget jag kan ha de hinner inte slå ut.

  SvarSlet