mandag den 9. september 2019

2019 uge 36. Georginer og plantemarked.

Det fortsætter med, at regne her hos os. Vi har fået 51 mm i september og vi har trods alt kun den 9. nu må der godt snart blive, i hvert fald nogle dage i træk, med tørvejr.
Der sker ikke så meget i haven, når alt er så vådt. Jeg har mellem byger og regn, fået taget billeder af de sidst Georginer og så har jeg samlet lidt frø.

 Blackberry Ripple.

 Også Blackberry Ripple, den svinger meget i farven.

 Uden navn

 Creme de Cassie

 Playa Blanca.

 Twilight Time

" Ocean Bird". Jeg lærte på Georgineturen sidste weekend, at en knold kan gå tilbage til enkelt og så skal den bare smides ud. Det er vist det, der er sket her, den skulle være meget mere dobbelt. Jeg tror nu ikke den bliver smidt ud, men den kan jo ikke længere hedde Ocean Bird.

 Maldini og så alligevel ikke, derfor b efter tallet.

 Sådan ser Maldini ud :-). Der er vist kommet en forkert knold i posen.

Nu mangler jeg lige, at få rettet mine Georgine lister til, så der er styr på dem når de skal graves op, det er der længe til det endnu :-)

Heldigvis blev der næsten tørvejr søndag. 
Jeg havde aftalt med min veninde Rita, at vi skulle til plantemarked i Lille Malund. Det er længe siden jeg har været der, så jeg glædede mig til at se haven igen.

 Der var rigtig mange mennesker så parkeringspladsen var godt fyldt op.

 Sikke en græs. Arundo donax. 

 Denne Sølvlys fald vi bare for. Cemicifuga dahurica. Hvis der er en der ved hvor man kan få den, vil jeg rigtig gerne vide det, jeg kan ikke finde den nogen steder.

 Flot kig.

 Også her.

Og så var der helsteg pattergris med kartoffelsalat og grøn salat :-)

Der kom lidt planter med hjem, både fra marked og fra Rita, men dem gemmer vi til næste gang.

God uge.

18 kommentarer:

 1. Jeg var til plantemarked i Lille Malund i foråret, da holdt vi mange biler på vejen, det er nu hyggeligt at komme der. Flotte georginer du viser. Vi har selvfølgelig ikke fået nær så meget vand som jer, men de lover en mængde i morgen. Vi får se.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Rita snakkede godt nok om, at der havde været rigtig mange på vejen, i går var der høstet på en mark lige ved siden af, så der kunne vi holde. Georginerne er flotte i år, men jeg trænger til at få klippet de visne hoveder af.

   Slet
 2. Tak for turen, det var rigtig hyggeligt. Spændende om der er nogen som kender til den Sølvlys som vi vist begge faldt for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en god tur. Den er vist svær at finde.

   Slet
 3. Hej Lene

  Den er også usædvanlig din Cimicifuga/Acteae.
  Staudengärtnerei Gaißmayer er faktisk den eneste tjekkede leverandør jeg lige kunne finde til Cimicifuga dahurica.
  Spændende have og det lyder som et hyggeligt marked der i lille Malund!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er så flot og desværre ikke min, men en jeg så i Lille Malund. Jeg har kigget hos det tyske gartneri, men den er ikke tilgængelig :-) Lille Malund er en dejlig have, virkelig et besøg værd og markedet var fint.

   Slet
 4. Ej hvor hyggeligt dig og Rita var på tur.
  Elsker når man har have venner og dele glæden med.
  Helt fantastisk.

  Klem og skøn aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt, at have nogen at dele sin interesse med.

   Slet
 5. Dit georginesystem imponerer mig, især på baggrund af at vi i år for første gang havde et forfærdeligt rod i knolde og tilhørende navneskilte, da vi lagde dem i jorden. Desuden er dine blomster smukke og tilsyneladende helt upåvirket af al regnen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi prøver, at holde orden i dem. Det er det bedste når vi prøver på at holde dem i bestemte farver. Da vi ikke havde hegn var det noget af en prøvelse, dådyrene elskede at snuppe skiltene og flytte dem rundt :-( Jeg må så lige tilså, at jeg kun har taget billeder af de pæneste :-)

   Slet
 6. Hej Lene!
  Det händer alltför ofta att man inte får den knölen som bilden visar. Har försökt med Blackberry Ripple tre gånger, ingen gång blev den rätta, det blev en vit och två gula. Creme de Cassis är riktigt fin, men den har inte blommat hos mig i år. Du har många fina.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så træls når det ikke er den rigtige knold der er i posen. Vi har været heldige i år, der er kun den ene og farven er ok.

   Slet
 7. Hej Lene, De solgte den sølvlys i deres eget plantemarked. Jeg var også fristet til at købe den. De har åbent til slut september, så det kan da være at du kan nå det endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre nej, jeg spurgte på den og har også skrevet til dem😐

   Slet
  2. Der stod 4-5 planter af den på plantebordene, da Jette og jeg kiggede.

   Slet
  3. Vi spurgte ellers og kiggede, de havde den almindelig, men ikke den. Jeg har snakket med dem nu og de har fundet en jeg kan få :-) men det havde da været lettere da vi var der :-)

   Slet
 8. Jeg var ikke klar over, at de holdt plantemarked hos Lille Malund. Det må jeg holde øje med næste gang.
  Imponerende georginesystem :-o
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et fint marked og dejligt, at besøge haven.

   Slet