søndag den 25. februar 2018

2018 uge 8. Færiste og træfældning.

Så gik endnu en uge.
Foråret er udsat lidt, selvom der på torsdag er den 1. marts og dermed start på foråret. Heldigvis ser det ikke ud til, at vi her ved os får det helt så koldt som der blev snakket om, men nu må vi se.
I denne uge har jeg ikke været i skole, der har været vinterferien. Planen var at komme videre med rengøring og jeg er kommet et godt stykke.
I haven sker der ikke så meget, jeg går en runde hver dag for at holde øje med et par specielle vintergækker og en dobbelt erantis, men de er ikke sprunget ud endnu :-)
Tirsdag kom så dagen, hvor vi skulle have monteret en færiste.
Da vi fik hegnet sat op, tog vi chancen og lod være med at sætte en færiste i ved vejen. Vi troede ikke, at dyrene turde gå ind af den smalle åbning, men vi blev klogere. Heldigvis skete der ikke noget med juletræerne, men rødbederne blev spist og vi kunne godt se at vi blev nødt til at bestille en. Vi har fået den hos Poda Thy og der var virkelig god service, den ankom med fragtmand og tirsdag morgen kom en mand for at montere den. Javsen havde fri og hjalp til.

Den fylder ikke så meget inden den blev samlet.

Der skrues og jeg skal hilse og sige, at der var mange skruer.

Færisten er 5 meter og porten kun 4, så den skulle kantes ud.

Godt vi har en traktor, der kan løfte den.

Men færisten blev samlet i maskinhuset, blev hullet til den gravet.

Mon hullet er stort nok.

Det passede perfekt.

Hegnet er sat langs siden af færisten, så nu skulle der godt nok gerne være adgang forbudt for dyr.
Til højre kan man se et blåt rør, det er lavet som nødudgang for frøer, mus og andre smådyr hvis de skulle falde ned i hullet.

I overskriften står der også træfældning.
Det var ikke herhjemme vi fældede træer denne gang, men hos Rita fra Blomstertøsens Have. Rita havde en stor birk, som havde fået et stort hul og hun var bange for om den på et tidspunkt skulle vælte af sig selv og Javsen havde lovet hende, at fælde det.


Træet på vej ned og det passede nøjagtig i hullet vi havde lavet i hækken. Hullet blev lavet ved at spænde et par bånd om og trække hækken til hver sin side. Man kunne næsten ikke se det, da vi tog båndene af bagefter.

Næsten væk.

I dag har vi flyttet alle såbakkerne med stauder ind i stuen, de er vandet og nu får de varme, så må vi se om de begynder at spire.


God uge til jer alle.

10 kommentarer:

 1. Spændende med færisteopsætning, så må vi håbe, de virker, men det gør de jo nok, for det kan jo ikke være helt billigt med sådan nogle.
  Godt I kunne hjælpe Rita med at få fældet birketræet.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi regner helt sikkert med at risten virker.
   Det var dejligt at kunne hjælpe Rita, træet trængte til st komme ned så det ikke væltede af sig selv.

   Slet
 2. Hvor er det smart med en blå nødudgang. Det har jeg aldrig tænkt over, men selvfølgelig skal der da være sådan en :-) Mon alle er så betænksomme?
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er nødvendigt med nødudgangen. Når man køber en færiste fra et firma, skal der være mulighed for smådyr, st komme op.

   Slet
 3. Tak for sidst og tusind tak for hjælpen. Fantastisk stykke arbejde af Javsen. Når man ser det sidste billede kan man næsten ikke tro at der ikke skete noget med hækken. Håber ikke du har været alt for smadret af at slæbe grene... jeg synes nu godt jeg har kunnet mærke, at det var en hård start på havesæsonen, men hvor er jeg glad for at den er væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Træet var godt nok stort da det kom ned.
   Jeg var lidt øm i ryggen, men ikke slem og det er ovre igen.

   Slet
 4. Ej, hvor er det godt at I tænkte på smådyrene, jeg håber det er noget der følger med, så alle (der måske ikke er så betænksomme som jer) også får monteret nødudgangen -

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man køber en færdig færiste, skal den have sådan en udgang for at blive typegodkendt, det er anderledes hvis man laver en selv, men man må jo håbe ,at folk tænker sig om.

   Slet
 5. Det er super smart med sådan en rist og hvor er jeg forundret over det rør. Det er jo en super ide. Det havde jeg ikke tænkt på. Godt tænkt af jer.

  God weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja røret er en god ide, men vi kan nu ikke tage æren for det, det følger med færisten.

   Slet