lørdag den 7. oktober 2017

7. oktober 2017. Overdam Planteskole

Sikke en uge jeg har haft :-) Den har været hård, men virkelig god.
Mandag startede jeg med, at køre Liv til Århus. Min søster var også med, så vi kørte et smut i Billig Blomst, hvor hun ikke havde været før. Vi skulle ikke rigtig have noget, men bagagerummet var nu alligevel fyldt op, da vi kørte hjem.
Tirsdag aften var jeg på Mors til fordrag. Det var Nina Ewald, der fortalte om genbrug og farver i haven, med udgangspunkt i hendes bøger om emnet. Et godt foredrag, det var fint, at få sat lidt flere ord på billederne fra bogen.
Onsdag aften gik turen så til Hjørring. Igen et godt foredrag, denne gang med Birgitte Husted. Hun fortalte om Phloks og Storkenæb. Det er en dame, der virkelig ved hvad hun snakker om. 
Jeg købte bogen om Storkenæb og bogen om Phloks, som hun har skrevet og jeg så fik jeg også lige 3 nye Storkenæb med hjem.
Torsdag var hjemmedag. Vi fik kørt flis på stierne i den gamle have, det var virkeligt tiltrængt.
I sidste uge havde Nina Ewald lagt et billede op på facebook, om at hun havde været på Overdam Planteskole. Jeg kommenterede, at det var et af de steder jeg virkelig godt kunne tænke mig, at besøge og det var der så også et par andre, der skrev, at det kunne de også godt. Lidt snakken frem og tilbage og vi var 4 tøser, der havde en aftale om at køre derover fredag.
Vi skulle køre fra Thisted klokken 7, så jeg kørte hjemmefra klokken 6.15.
Turen derover gik fint og klokken 13, kørte vi ind på planteskolen.
Et fantastisk sted, masser af flotte bede, hvor man kunne se forskellige sammensætninger af stauder og græsser og en masse græsser man kunne købe :-)
Her er lidt billeder fra planteskolen.Klokken 16, kørte vi igen mod Jylland. Bilen var godt fyldt op, men vi var også 4 om det :-)


Vi var i Thisted igen klokken 22 og ca en time efter var jeg hjemme. Det blev til ca. 900 km og lige 100 mere for mig. Hårdt, men fantastisk hyggeligt, som altid når man er i godt selskab.

I dag regnede jeg ikke med at få lavet det store, men det blev nu til lidt flytten rundt på nogle stauder og så fik jeg ryddet op i mine tomme potter, noget jeg har truet til længe.
Javsen var så flink, at plante de nyindkøbte græsser. De er plantet i Parken mellem nogle buske.

 En enkelt af de nye græsser, jeg mener at det er Flamingo.

Et par af mine gamle græsser, den første skulle være Red Chief. Billedet snyder lidt, den er mere rød i virkeligheden.Som jeg skrev før, fik vi kørt nyt flis på stierne i den gamle have, det pyntede virkeligt.Det sidste billede er en Kaffelilje, som jeg har fået i  sommers. Jeg regnede ikke med, at den ville blomstre i år, men lige pludselig stod den med de fineste røde blomster. Jeg ved faktisk ikke om den er helt hårdfør, men den får lov til at stå ude, så må vi se hvordan det går.

I morgen lyder det som, at der skal blive tørvejr, så der regner jeg med, at komme videre med at luge noget mere.
God søndag til jer alle.

6 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Du er sej at køre den lange tur. Godt det har været regnvejr i dag, så du kunne hvile ud ovenpå den lange dag.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hold da op du har været på tur :o) Uhh jeg ønsker mig jo en bog om Phlox så det var godt du lige fik nævnt Birgitte Wested.
  Det ser så flot ud med det nye flis og Javsen er vist også flink til at klippe hæk :o)
  Rigtig god søndag herfra.

  SvarSlet
 3. Du spilder da ikke tiden må man sige, men det lyder som en rigtig spændende uge, Det må være spændende at se alle græsserne i virkeligheden, synes de er svære at se ordentlig på billeder.

  SvarSlet
 4. Det var godt nok en frisk tur, I fik lavet jer. 1000 km for 'et par græsser' :-) Men jeg kender godt Overdam, så jeg ved også, at det var hele turen værd. Og godt selskab og godt udbytte overstråler hele besværet.
  God fornøjelse med græsserne de næste mange år.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Lene. Øj hvor er du sej at tage på sådan en tur og tænk, at I lige kunne finde sammen om det. Det er godt gået. Hvor er der mange fine græsser de er flotte allesammen. Det ser godt ud med flisstierne. I har nået meget.

  SvarSlet
 6. Hold da op for en uge. Det var noget af en køretur. Jeg bor noget tættere på Overdam, med ved ski ikke om jeg tør besøge den. Haha.

  Jeg købte en kaffelilje sidste år. Den og de andre vandplanter jeg har i min lille vandbalje, stod vinteren over i en spand med vand i det frostsikre skur. I foråret blev de plantet om - det var tiltrængt - deres rødder havde nærmest mast deres plastpotter.
  Sidste år blomstrede den med en enkelt blomst. I år havde den mange flere. Når vi har haft første nattefrost kommer planterne ind i skuret igen.

  SvarSlet