tirsdag den 26. september 2017

26. september 2017. Efterårsblomster

September lakker mod enden og selvom vejret har været ok, kan man tydeligt se, at efteråret er her. Alligevel er der en hel del der blomstrer i haven. I går gik jeg en tur rundt og tog lidt billeder af det der blomstrer nu.
Jeg startede i den gamle have.

Den høje hvide Kvæsurt, holder sig fint oppe i år.

 Hvid Sedum i Det hvide Bed.

 Oktobermargurite. Her kan man ikke se, at den er næsten 2 meter høj.

 Elefantgræs ved den lille terrasse

 Stjerneskærm uden navn.

 Stjerneskærm også uden navn.

 Violfrøstjerne Hewitts Double.

 En plante, der ikke er så kendt, men med en flot farve, Strobilanthes atroporea.

 Høstanemone Tiki Sensation.

De næste billeder er fra Parken.

 Staude Aralie med høj Rudbecia.

 Stipa Gigantea.

Helliopsis Lorain Sunshine.

 Oktober Stormhat, den skal flyttes, den passer ikke sammen med de andre i bedet.

 Hortensia Limelight.

 Kvæsurt og Hortensia klæder hinanden.

Til sidst vil jeg vise nogle af mine Persicaria med brogede blade.De er alle i Det røde Bed i den gamle have.

Det var alt for denne gang, jeg er på arbejde i denne uge så det er ikke så meget jeg når i haven, men lidt sker der da. I dag har vi gjort klar til at få nyt flis på stierne i den gamle have, men det bliver nu nok først i næste uge.

11 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Det ser fint ud, der er meget i blomst hos dig.
  Den sidste pileurt har jeg også, den hedder Red Dragon, den er ret flot.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også der er en del der er i blomst og faktisk også noget der blomstrer igen selvom de skulle være færdige. Pileurten er enten Red Dragon eller Dragons Heart, jeg kan ikke huske det og de ligner vist hinanden.

   Slet
 2. Det er mange dejlige sensommerblomster du har. De mange rødbladede planter gør sig godt. Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror næsten også min have er bedst her i august og september. Vi har en del med røde blade og nogle, der bliver røde, det passer så godt til efteråret.

   Slet
 3. Fine billeder Lene. Dine kvæsurt står flot lige i vejret, synes min den lyserøde altid hænger, mon det er to forskellige sorter. Godt I kunne bruge storkenæbene, jeg kom af med lidt flere i går og har fået lavet lidt i haven i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke navnet på den hvide Kvæsurt, men jeg har også Lægekvæsurten, som bliver høj og den vælter mere. Der findes vist også en meget høj lyserød med længere blomster, det er nok den du har.
   Vi er så glade for Storkenæbene og glæder os til næste år, når de kommer til at dække en stor flade.

   Slet
 4. Den blå med det halsbrækkende navn har jeg vist aldrig set før..er det en staude? Min oktoberstormhat er slet ikke begyndt at blomstre endnu. Er da lidt spændt på om der overhovedet kommer blomster for den fik en ordentlig gang frost i foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du da, det er den du fik frø af sidste år og som du vist nok har lidt småplanter af, vi troede bare det var en slags Salvia :-) Jette har nemlig fundet navnet nu.
   Min Oktoberstormhat fik også frost, jeg tror det er første gang jeg var nødt til at klippe en masse blade af den i foråret.

   Slet
 5. Kære Lene Er vild med din kvæsurt, hvor er den imponerende og hvid sedum den er da bare skøn. Den må jeg se efter. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for både den røde og den hvide Kvæsurt, til gengæld har jeg en Rosen Kvæsurt, som jeg prøver at udrydde. Den er faktisk rigtig fin, men breder sig voldsomt og er næsten umulig at komme af med.

   Slet
 6. Hej Lene. Jeg blev også imponeret over dine kvæsurter. De er høje og flotte. Violfrøstjernen er også helt forrygende superflot. Den trives rigtig kan man se.

  SvarSlet