torsdag den 27. juli 2017

27. juli 2017. Bedstemor på tur del 1.

Juli måned er bare fløjet af sted. Der er virkelig sket mange dejlige ting på havefronten og vi har været rundt og set en masse skønne haver.
Denne gang vil jeg fortælle lidt om en tur, vi var på først i juli.
Rosenkredsen her i Nordjylland havde, igen i år, lavet en dejlig tur, hvor vi så nogle fine rosenhaver.

Første stop på vejen, var en stor landbohave i Roslev. Her var der mange roser, men også mange andre planter. 
Jeg skriver kun navn ved nogle af roserne, der var så mange, at det var lidt svært at holde styr på dem alle :-)Golden Gate


Målet med turen var Uetersen lidt nord for Hamburg.
Her skulle vi bo på et Rosenhotel med direkte adgang til et stor Rosarie. 
Første dag i Tyskland, besøgte vi Tantau, som er en af de store rosenforædlere i Tyskland. Her fik vi en rigtig god rundvisning af en af forædlerne, som fortalte om. hvordan de laver deres roser.
Der var lidt tid til overs så vi spiste vores madpakker i et Arboret i nærheden. Hold da op et dejligt sted. Det var jo ikke meningen, at vi skulle have været der, så der var ikke så megen tid, men det er helt sikkert, at vi vender tilbage dertil på et andet tidspunkt.
Lægebaldrian

Om eftermiddagen skulle vi have en rundvisning i Rosariet, der lå ved siden af vores hotel. Der var rosenfestival netop i de dage vi besøgte stedet, så der var masser af boder og udstilling af roser.

Broen her er et yndet sted at blive gift, vi så faktisk 2 brudepar på samme dag.Man kunne købe roser, både hos Tantau og i Rosariet, så bussen var tæt pakket på turen hjem :-)


Inden vi forlod Tyskland, skulle vi se rosenhaven ved Glückborg. Her fik vi også en rundvisning, hvor vi fik en masse at vide om haven.


Sidste stop på vejen hjem, var et besøg på Trappendal. Her var der virkelig mange flotte roser og det var især imponerende med de mange klatreroser, der voksede op på alle bygninger.
VeilchenblauPauls Himalayan Musk

Det var en virkelig dejlig tur og vi så rigtig meget selvom vi kun var på farten i 3 dage.

4 kommentarer:

 1. Hej Lene. Det var vel nok nogle fantastiske steder I besøgte. Det ser vildt flot ud. Dine billeder er rigtig gode. Tak fordi du deler dem med os. Jeg skal da love for, bussen var godt fyldt. Jeg håber, du viser lidt, hvad du har købt og hvor du planter dem!

  SvarSlet
 2. Dejligt at få opfrisket den skønne tur Lene.

  SvarSlet
 3. Wow det ser godt ud 👍😊
  Altid godt med ny inspiration 🌞
  Tak for sidst 😊
  Sikke en flot have du har.
  Vi kom helskindet hjem med planterne, som nåede at komme med på ferie i campingvognen 😂

  SvarSlet
 4. Sikke da en dejlig tur I har været på.

  Det er altså sjovt med Uetersen. Carsten og jeg boede jo på lige netop det hotel, da vi var på clematis-tur til Tyskland i marts måned. Dengang så rosenparken jo ikke ud af noget - og jeg ytrede ønske om en gang at komme herned igen - om sommeren.

  Karina (gaardejerinden) har også lige været dernede :)

  SvarSlet