mandag den 31. juli 2017

31. juli 2017. Bedstemor på tur del 2

Allerede den 20. juli tog vi på tur igen. Denne gang gik turen til Møn og Lolland.
For et par år siden så vi en udsendelse på TV2 fri, hvor man besøgte forskellige haver rundt om i Danmark og fandt den, som dommerne synes var den bedste. I 2015 var det Hans og Keld fra Møn, der fik æren. Vi snakkede om, at den have ville vi gerne besøge en gang og i år blev det så til. Hans og Keld har B and B, så det var jo oplagt, at bestille en overnatning hos dem.
På turen til Møn besøgte vi en stor landbohave tæt på Slagelse. Den hedder Gaardbohaven. Desværre er det sidste år, de holder åben have, så har man lyst til at besøge den, skal det være i år.
Haven er meget stor og utrolig velpasset. Der er mange specielle træer og buske, mange stauder og en flot køkkenhave.
Efter et par timer i Gaardbohaven, kørte vi videre til Møn.
Her blev vi modtaget af Hans og Keld. Vi blev indkvarteret i et dejligt værelse og næste formiddag efter morgenmad, fik vi en rundvisning i deres have.
Den lever virkelig op til titlen som Årets dejligste have. Haven er med mange klippede hække og bag det lidt stramme er der vildskab i form af mange blomster. Mange steder er hækkene pyntet med forskellige klippede figurer. En fantastisk dejlig have og nogle virkelig skønne mennesker, at besøge.
Efter rundvisningen i Hans og Kelds have, kørte vi en lille tur til Møns Klint og efter at have besteget trapperne op for at se udsigten (vi kom ikke ned til stranden) kørte vi videre til Lolland. Her besøgte vi  Paradisets Have. En stor besøgshave med rigtig mange planter og mange fine træer og buske. Efter en overnatning på hotel i Nakskov besøgte vi Peter Hansens have.
Vestlollands Botaniske Have er en have, hvor ejeren gennem mange år, har samlet masser af træer, buske og blomster. En rigtig fin have med tilhørende planteskole, hvor der var mange spændende planter.
Efter lidt ventetid ved færgen til Langeland, kørte vi mod Jylland. Vi havde en aftale om at besøge Ullas have mellem Fredericia og Vejle.
Ullas have er en japansk inspireret have og sikke en fantastisk have. Der er klippede buske og træer, vand, sten og mange forskellige fine sammensætninger. Haven er lavet til ro og fordybelse og det lever den virkelig op til.


Vi var hjemme igen sent aften, efter 3 dejlige dage, hvor vi så nogle skønne haver, men også havde tid til at slappe af og hygge os. 

1 kommentar:

  1. Det er da helt ærgerligt, så langt det ligger fra Ebeltoft. Det ser ud til, I har besøgt nogle skønne og inspirerende haver. Nå, jeg må noter dem på fjern-ønskelisten. Vh Lisbeth

    SvarSlet