tirsdag den 31. januar 2017

31. januar 2017. Kun 1 måned til forår.

Så blev det den sidste dag i januar og så er der bare en lille kort måned tilbage inden foråret er her. Selvfølgelig ved jeg godt, at februar kan byde på både kulde og sne og det kan marts såmænd også, men det er nu alligevel dejligt at tænke på.
I dag har jeg været i haven i nogle timer. Der var godt nok lidt koldt og jorden var nu også lidt frossen her og der, men jeg fik klippet en del staudetoppe og også fjernet gamle blade fra nogle af mine påskeklokker.
Jeg har jo en drøm om, at komme til bunds i det meste ukrudt i haven i år og så er det nok med at komme igang i ordentlig tid.

 Der kom masser af knopper til syne under de gamle blade.

 Og der er også mange nye planter. Hvis nogen skulle have lyst til at få lidt siger de bare til. Det er den gammeldags røde.

Inden jeg skulle ind og have frokost, gik jeg en lille tur rundt i haven. Selvom der var koldt er der nu meget, der lige så stille er ved at komme igang.

 Den røde Troldnød lyser godt op.

 Vintergækkerne titter frem.

 Kirsebærkornellen har store knopper.

 Og se lige hvad jeg fandt. En ny erantis jeg købte i efteråret.

 En af mine ynglings fugle er Gærdesmutten. Vi har heldigvis altid en del af dem. Denne her er nu importeret fra Sverige.

Jeg kan rigtig godt lide stier, hvor man kan se langt og har beundret dem i mange haver. Nu hvor der er blevet ryddet op til vildthegnet har vi også fået en.

Det var alt for denne gang. 
Hvis ikke der er alt for vådt (der loves lidt regn) i morgen, vil jeg en tur ud igen og nyde, at  det kan lade sig gøre, selvom der stadig står vinter på kalenderen.

11 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Ja det er dejligt, at man kan se, at foråret er på vej. Det ser godt ud, men noget koldt er det derude endnu. Det kniber mig at holde varmen på hænderne trods handsker.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er godt nok lidt koldt, men jeg synes nu alligevel det er dejligt, at man kan være ude på denne tid af året. I dag har jeg kørt noget omsat hestemøg ud på et af bedene, det kunne jeg nu godt holde varmen ved :-)

   Slet
 2. Hej Lene. Ja, det var nogle lovende billeder hvor man kan se, at foråret er lige om hjørnet. Det er blevet flot med stien. Du er sej, du kommer ud, for det er koldt, men man kan godt lave lidt derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også glade for stien, den er ligesom bare kommet helt af sig selv, men det gør jo ikke noget.

   Slet
 3. Er det en lysgul Erantis eller måske en dobbelt. Jeg fandt lige min den dobbelte i går og nu er den endelig ved at brede sig bare lidt. Flot sti i har fået der langs med vildthegnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en jeg fik hos Pottertons i efteråret. Den hedder Sschwefelglanz og den skulle have store blomster, der er lidt abrikosfarvet. Den er ikke helt sprunget ud, men jeg synes godt jeg kan se den er anderledes i farven end de almindelige. Jeg købte også en dobbelt, men den er ikke kommet endnu, jeg lever stadig i håbet :-)

   Slet
 4. Det er et helt lille forårsunivers, der åbenbarer sig under de visne blade. Dejlig sti I har fået skabt og flot troldnød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er næsten lidt bange for at fjerne alt for mange blade, hvis nu der skulle blive rigtig koldt her i februar, men de holder nok til det. Troldnødden blev stammet op for 2 år siden og den gjorde underværker med den.

   Slet
 5. Hej Lene,

  Ja. nu er det ved at ske noget! DE påstår vi skal have en 3-4 frostdage i næsste uge, dem tager vi med!
  Din have er da ellers ualmindelig langt fremme - flot!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har godt set det, nu må vi se.
   Jeg synes nu ikke den er så langt fremme som andre, men jeg bor jo også langt mod nord😀 og lidt sker der da.

   Slet
 6. Hej Lene . Din have ser skøn ud her i februar og ja det vrimler lige i overfladen af jorden . Skønne billeder du viser...
  Hilsen Grethe

  SvarSlet