søndag den 15. januar 2017

15. januar 2017. Nu kan de bare komme an.

En nok lidt mærkelig titel i en blok, der handler om min have :-) 
Men dette indlæg handler om noget vi har set frem til i meget lang tid. Vi har fået sat hegn om hele haven.
Da vi flyttede herud for mange år siden,( ja for søren, til april er det 30 år siden vi købte gården,) var der selvfølgelig også en dejlig masse dyreliv omkring os og det er da helt bestemt en af grundene til at vi er så glade for at bo her. Vi har hegn om juletræerne, men de sidste år er det også blevet noget af et problem, at få lov til at have planter og træer i haven i fred. Det gælder både gamle frugttræer, nyplantede træer og buske og ikke mindst vores køkkenhave. Javsen har gennem mange år fodret med både korn og roer i marken, men krondyrene har en forkærlighed for rødbeder, persille og gulerødder og dådyrene, dem kan man sige om, at de bestemt ikke er kræsne, de tager alt, hvad de møder på deres vej. Rådyrene er ikke så slemme, de nipper bare lidt, som de kommer frem.
I dag har jeg været et smut rundt og jeg har taget lidt billeder, det er ikke så let at få det hele med, men måske kan I få lidt ide om hvordan vi nu er hegnet ind :-)

 Dette har nu ikke noget med hegnet at gøre, men der er kommet lidt sne i nat og jeg kunne ikke står for Hængebirken i sne, den er nu så fin.


 Hegn og pæle er ankommet, så det er bare om at gå igang.

Hegnet er et vildthegn, der er 1,8 m høj og der er træpæle ved hjørner og låger. Ellers holdes hegnet oppe af jernpæle.
Der er låger, som er lette at åbne forskellige steder og der hvor vi skal kunne køre med traktoren, kan hegnet tages væk.

Lågen op til nabosommerhuset.


 Lågen ned til marken.

 Et kig langs hegnet i enden af haven.

 Markvejen, hvor hegnet kan tages helt væk.

 Endnu en låge ud til marken.

 Her går hegnet sammen med et hegn omkring et stykke juletræer.
Dette er det eneste sted, der stadig er åben, vejen fører ned til huset fra landevejen og her skal der graves en færiste ned.

Til sidst endnu et snebillede. Juletræerne er nu også fine i sneen.

Jeg har læste lidt hist og her på forskellige blogge, de sidste dage. Jeg kan se, at der igen er lidt snakken frem og tilbage om det at blogge.
Når jeg læser det bliver jeg faktisk lidt ked af det, for hvem er det der skal bestemme, hvornår en blog er god eller ikke, det kommer vel an på, hvad den skal bruges til. Er et en blog for amatøren, der gerne vil dele sin haveglæde, er det en havearkitekt, der gerne skal sælge sit arbejde, er det en butik, der skal sælge et produkt eller er det noget helt andet.
Jeg har haft min blog nu i 4 år og jeg bruger den kun til at skrive om min have, haver jeg har besøgt og andre haverelaterede ting. Den er egentlig en slags dagbog, som jeg kan gå tilbage i, for at se hvornår jeg lavede forskellige ting. Jeg er selvfølgelig glad, når der er en der kommer med en kommentar med et forslag til forbedringer i haven eller bare en hilsen.  
Jeg læser med på rigtig mange blogge, det er med vilje jeg skriver læser, for jeg er ikke altid så god til at kommentere, men det betyder da ikke, at jeg ikke nyder at læse om hvad der sker rundt om i haverne. Jeg er mest til haveblogs, men kan godt se, at der er mange, der også skriver om hus og andet. Det betyder da ikke at jeg ikke læser bloggen, hvis der er et indlæg jeg kan se ikke har min interesse, kan jeg da bare springe over :-)
Jeg har mødt rigtig mange af jer bloggere rundt omkring, både når vi rent tilfældigt er rendt ind i hinanden på plantemarkeder eller lignende, men også i forbindelse med blogtræf. Og jeg må sige at det altid er en fornøjelse. Vi er alle meget forskellige, lige så forskellige som vores haver og blogge er og hvor er jeg glad for det. Hvis vi alle havde samme mening og ideer om det at have have, ville der da ikke være det samme ved at mødes. Jeg er mange gange kommet hjem med nye ideer og tanker, som jeg ikke ville være kommet på, hvis jeg ikke havde snakket med andre, der ser haven på en anden måde end mig og hvor er det skønt at "flytte" sig lidt en gang imellem.
Der er også lidt snak om Facebook og diverse andre sociale medier. Jeg er både på Facebook, Instagram og Pinterest og jeg mener ikke de kan erstatte hinanden og da slet ikke det at blogge, men det er bare min mening ;.)
Men når alt det er sagt om forskellighed er der en ting vi alle er fælles om og det er vores store haveglæde og lad os nu nyde den og glæde os over, at et nyt dejligt haveår venter lige om hjørnet.

Kan I alle have en rigtig god uge, jeg er på vej ud for at dække lidt med noget gran, der loves frost de næste par nætter.

18 kommentarer:

 1. Dejlige billeder, du bor et smukt sted med naturen helt ind til huset :-) men kan nu også godt forstå du gerne vil beskytte haven lidt. Hegnet falder så fint ind, ser faktisk ud som om det har været der altid.
  Som du skriver nyder jeg også at skrive, se tilbage og huske - så bloggen fungere også som en slags dagbog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi plejer selv at sige, at vi bor på den dejligste plet i Danmark, men det er der jo heldigvis mange der gør :-)
   Vi er også overrasket over hvor "usynligt" hegnet er.
   Er lige nødt til at spørge, hvad din blog hedder :-)
   mvh
   Lene

   Slet
 2. Vel talt Lene, vi er helt enige.
  Hvor er det godt, at I nu har fået hegn op, det er desværre nødvendigt med alle de dyr, der vader ind i vores haver og spiser alt det vi gerne selv vil have.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har også snakket om det i lang tid, men følte efterhånden, at det var det eneste rigtige, hvis vi stadig vil have vores have og det vil vi !!!!

   Slet
 3. Hvor er det dejligt at i nu kan have jeres have i fred for sultne dyr.Det ser rigtig flot ud med lågerne ud til markerne.

  Ens egen blog er da en fantastisk dagbog, hvor man altid kan finde tilbage til ting man har lavet, eller gjort. Andres blogge er til stor inspiration, og hvor ville det være kedeligt om vi alle havde samme mening og gjorde det samme. Jeg nyder bestemt at læse med rundt omkring.
  De andre medier kan noget forskelligt, og jeg bruger da også både Instagram, Face Book og Pinterest. Men bloggen er min absolutte yndling.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også Javsen er kommet rigtig godt fra at lave både hegn og låger. Jeg kan ikke prale af at have lavet noget af hegnet, men er kommet med mange gode råd :-)
   Jeg tror også bloggen er min favorit, som du skriver kan de forskellige medier noget meget forskelligt.

   Slet
 4. Hvor dejligt at i nu har fået hegn op så du er fri for at dele haven med de sultne dyr. Du kan vel også bedre tage hundene med ud uden hele tiden at skulle holde øje med dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en sidegevinst ved hegnet vi slet ikke havde tænkt på.

   Slet
 5. Tillykke med jeres nye hegn, hvor bliver det godt for jer, at haven ikke længere bliver rippet for grønt :-)

  Det er kun den enkelte blogskriver der skal bestemme, hvordan deres blog skal være !!! Hvad der er godt og mindre godt handler da om hvem der modtager, er der noget som ikke interesserer mig springer jeg da bare over lige som du gør. Jeg elsker de private blogs, som Hr. og Fru Danmark skriver, de kommercielle siger mig som regel ikke nær så meget.
  Vi har alle forskellige tilgange til vores haveglæde og hurra for det :-)Håber på et rigtig godt have år både ude i haverne og på bloggene. jeg glæder mig til at læse med rundt omkring i blogland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver rigtig dejligt, at få det hele i fred :-)
   Jeg glæder mig også rigtig meget til det nye haveår.

   Slet
 6. Jeg er helt enig med dig omkring det "at blogge".Bruger selv at se tilbage,som i en dagbog.Jeg holder dog "pauser" i skriverierne,men jeg skal også være "inspireret" for at komme med indlæg.
  Dejligt for jer med det nye hegn.
  Hilsen Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også en del pauser, men forsøger at få lavet mindst 1-2 indlæg, hver måned især for bagefter, at kunne følge haven, når jeg kigger tilbage.

   Slet
 7. Jeg er ikke selv blogger, lægger lidt billeder på instagram, men jeg nyder at læse om alle haverne i blogland.
  Gør det hver dag, bliver så inspireret .....så jeg håber sørme I bliver ved med at fortælle om stort og småt❤🌺

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver i hvert fald ved, nogle gange oftere end andre, men sådan skal det være:-)
   Jeg var lige på instagram og kigge efter dig, tror jeg fandt dig, er det ikke dig der hedder #hanneshave ?

   Slet
 8. Sikke et arbejde i har været igang med for at hegne haven ind! Håber i så kan have jeres grøntsager mm for jer selv.
  Jeg har ikke fulgt med i diskussionen om blogger osv. Men jeg nyder at læse de forskellige blogs som jeg støder på, jeg synes at det er inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et stort arbejde, men når Javsen har sat sig for noget, sker det om han så skal arbejde til langt ud på aftenen med pandelampen :-)

   Slet
 9. Hej Lene. Hvor bliver det godt at I kan have haven i fred for dyrene. Jeg synes også, at hegnet falder godt ind og det er nogle flotte låger:) Jeg har ikke rigtig fulgt med om det med at blogge, men jeg er da helt enig med dig. Jeg blogger også, fordi det er en slags dagbog og så håber jeg altid på, at nogen føler sig en smule inspireret, når de har set mine indlæg. Jeg nyder i hvert fald at følge andre på deres blogge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber godt nok, at vi kan have tingene i fred nu, vi har jo lidt erfaring med hegn om juletræerne og ved at ind imellem kan de alligevel komme ind, men så må vi jo sørge for de kommer ud igen :-)
   Man kan da kun blive inspireret af dine billeder og ikke mindst af din entusiasme.

   Slet