søndag den 20. november 2016

20. november 2016. Juletur med Havekredsen.

Jeg har glædet mig rigtigt meget til i dag. Dagen bød på Juletur til Vestjylland.
Turen var med bus og første stop var Jespers Planteskole i Holstebro, en stor planteskole med et stort udvalg af forskellige slags planter. Jeg købte en længe ønsket Glasbær, lidt tulipaner og en vandpost i bambus.
Efter Planteskolen kørte vi til Holstebro Golfklub, hvor vi fik en rigtig lækker frokost. Godt mætte kørte vi videre til Fru Pedersens Julehave.
Jeg har besøgt haven et par gange, men aldrig når den er pyntet op til jul.
Det var virkelig en god oplevelse. Haven omkring huset er pyntet op med masser af gran, lys, beton og mange andre fine ting. Jeg tog en del billeder, de bærer præg af, at jeg nok mest tog billedederne som inspiration til hvad jeg selv kan lave i min have og inspiration var der virkelig meget af.

Lidt mørkt, men så ser man bedre lysene.

Legehuset med lys.

Anette byder velkommen.

Vogn med gæs i hønsetråd.

Fad med kugler i forskellige materialer.

Der var også levende gæs og de skældte ud, når vi kom for tæt på.

Beton Paddehatte med bund af gran og lys.

Paraply med gran og små betonkugler.

Fin opstilling på trellebord.

Sikke en fin velkomst.

Flere kugler.

Måske lidt for koldt til en middagslur, men indbydende.

Borddekoration og pyntet hønsehus i baggrunden.

Endnu en fin opstilling.

Efter en tur rundt i haven bød Fru Pedersen på kaffe og kage i en dejlig varm gildesal. Jeg var ikke helt færdig med min rundtur og gik en lille ekstra tur efter kaffen, men det blev en hurtig tur for der begyndte at regne.
Turen hjem foregik i regn og mørke, men pyt med det for hold op, hvor er hovedet fyldt op med masser af ideer.
God uge til jer alle.

16 kommentarer:

 1. Tak for kigget, der er bestemt dejligt i fru Pedersens julehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, ja der er rigtig dejligt og hyggeligt.

   Slet
 2. Du fik både god inspiration og købte nyt til haven.Det var en godt det var vellykket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Turen var virkelig vellykket, en skam der er ikke var flere, der havde lyst og tid til at deltage.

   Slet
 3. Sikken en dejlig tur du har været på kan godt forstå du er fyldt op med ideer....bare gå i gang...selv fik jeg gået tur i Hune sådan en mos og grene tur...
  Ønsker dig en god mandag og uge.
  Kh Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en god uge til dig. Ja nu skal alle ideerne bare lige udføres, men jeg regner med at nå lidt i weekenden. Skoven omkring Hune er også et dejligt sted, vi kommer der ikke så meget, har jo Fosdalen Plantage, som nabo :-)

   Slet
 4. Kære Lene.
  Tak for besøget og det fine indlæg. Jeg ville gerne have snakket lidt mere med dig, men det nåede jeg desværre ikke. Der var mange gæster lige på det tidspunkt hvor i var her.

  Glæder mig til at se hvad du får lavet i Bedstemors julehave.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo kun besøgt dig om sommeren, men hvor er haven også fin, når den er julepyntet :-) Ja, der var mange mennesker, men det er jo bare dejligt.
   Nu må vi se, hvad jeg får lavet. Jeg skal lige et smut ned til Tjiller Tjaller og hente et par af de fine jernklokker til æbler, de skal da i hvert fald pyntes og hænges op.

   Slet
 5. Hej Lene!
  Har set så mange flotte indlæg fra Fru Pedersens have, og bare ikke nået at kommentere. Men det er så inspirerende at se jeres billeder, at jeg drømmer om en tur derover for at se julehaven, også!
  Og jeg får i den grad lyst til at pynte endnu mere op til jul/vinter ude. Snakkede med Rita i dag, vi har begge den trang, men det er ikke let at få til at gå op i en højere enhed(tid)-spændt på om jeg selv får det til det til næste år. Ellers må jeg bare nyde jeres:-)
  Skøn og mættet tur i har været på.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig tur, skønt at være sammen med andre have nørder.
   Jeg plejer ikke at pyntet ret meget og har heller ikke planer om at pynte så meget, men lidt skal der til og så er det dejligt med inspiration fra jer, der har alle ideerne :-)

   Slet
 6. Hej Lene.Det er en fin omtale du har lavet om Anette og Johns have. Og dine billeder er så inspirerende og viser mange af de smukke ting der er i haven. Hygge herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det :-) ja der er mange fine ting i haven.
   Også hygge til dig.

   Slet
 7. Hej Lene. Det er et godt indlæg du viser af Fru Pedersens have og supergode motiver. Jeg kan godt forstå, at du blev inspireret. Jeg var der sidste år og se julehaven. Hun er bare dygtig. Jeg glæder mig til at se, hvad du nu finder på i din have! Der er jo allerede sket en del her i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kan ikke undgå at blive inspireret. Ja vi har fået lavet en del her i efteråret og jeg håber virkelig på, at nå lidt mere "rigtigt" havearbejde og så skal der pyntes lidt, men ikke så meget :-)

   Slet
 8. For en fantastisk hagevandring det må ha vært. Den skulle jeg gjerne besøkt. Så fine bilder du har tatt. Her er mye som kan inspirere. Lykke til! Hilsen fra Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Pedersens Have er virkelig et besøg værd både om sommeren og Julehaven. Måske kunne du blive lokket til et besøg i Danmark. God uge til dig også.

   Slet