fredag den 18. november 2016

18. november 2016. Novembersysler.

Det ser ud til at vi er lidt sene på den med det hele i år. Men indtil nu har vi da nået det, der bare skulle gøres :-) 
Sidste mandag blev der lovet en del frost, her hos os og vores georginer var stadig i jorden. Da Javsen kom hjem, gik vi igang med at grave dem op. Det gik rigtig godt, vi startede klokken 16 og klokken 21 satte vi os godt trætte i sofaen. Men da havde vi også dem alle oppe og de var alle puttet i kasser, som nu står og tørrer i gangen, inden de skal sættes i kartoffelkælderen hos Javsens søster.

Der bliver tidligt mørkt, så pandelamperne måtte i brug.

19 kasser til tørre i gangen. Der er lige plads så Thor kan kigge ud af vinduet.

Til trods for at der både er vådt og blæsende i disse dage, er der stadig lidt at gøre i haven. 
Jeg mangler stadig, at plante en del stauder og jeg regner med at få det gjort i løbet af de næste par uger, der loves tøvejr og så længe, der ikke er frost tror jeg planterne har bedre af at komme i jorden end at overvintre i potter. Selvfølgelig skal der holdes lidt øje med at frosten (når den kommer) ikke skubber planterne for langt op.
I dag gik jeg en lille tur rundt i haven. Der står vand flere steder, og græsset trænger virkeligt til at blive slået, jeg håber der bliver så megen tørvejr, at vi kan få det slået en gang mere.

Ukendt rose, der stadig er i gang.

Fine knopper i Kameliaen. Den skal  ind i drivhuset en af de nærmeste dage.

Der er allerede store knopper i Kirsebærkornellen.

Heldigvis ser det ud til at sumpbedet opfylder formålet med at samle vandet, så der ikke er så meget i stien. De ny Iris står rigtig fint, de har ikke noget imod, at stå med fødderne i vand.

I dag fik jeg endeligt lagt de sidste løg :-)

Så er der hegn og pæle, nu skal det "bare" sættes op.

I morgen skal vi ud og lægge gran på mine forældres grav og søndag skal jeg på Juletur med den lokale havekreds. Vi skal besøge Jespers Planteskole i Holstebro og derefter skal vi besøge Fru Pedersen Julehave, jeg glæder mig :-)
God weekend til jer alle.

8 kommentarer:

 1. Hej Lene
  I har godt nok haft travlt, men så kan du nyde en afslappende weekend i morgen. Mine camelia står ude i bedet, det har også fine knopper, så må vi se, om der kommer blomster.
  Jeg kan regne ud, at I skal til at hegne ind for dyrene, det bliver godt, men først et stort arbejde.
  God arbejdslyst og weekend til dig og Jawsen.
  God tur

  SvarSlet
 2. Hej Lene.Vi er vist flere der lige mangler det sidste i vores haver.Sejt gået at grave 19 kasser dahliaknolde op i mørke.
  Men dejligt at få det gjort.Her var det bare 10 stk. knolde der er kommet op.
  Nu mangler jeg bare at lægge de sidste 100 løg.Så godt at det e nu er tøvejr.
  Rigtig god havetur i weekenden Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hej Lene!
  I har da været flittige og har nået meget.Nitten kasser dahlia,-sikke et arbejde.
  Sikke flot kamelia'en er.Så flotte knopper har min ikke.
  Håber I får en rigtig god tur på søndag!
  God weekend fra Lise

  SvarSlet
 4. Ja hurra for pandelampen, den bruges også flittigt her men det er jo om morgenen når jeg skal ud til grisene.
  Hold da op hvor er Thor vokset men det er jo også længe siden jeg har set ham. God weekend.

  SvarSlet
 5. Hej Lene. Hold da op, hvor er I flittige. Sikken mange kasser med georgineknolde. Jeg kan godt forstå, at pandelamperne måtte i gang. Det tager lang tid at grave så mange op! Jeg er også imponeret over, alle de løg du har lagt. Det er ret sejt gået. :)
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 6. Det er da lige det med den tidlige vinter, så var der vist mange der fik travlt. Selv var vi ude i mørket og "putte" roserne i rosenhækken med et godt lag blade som vi først hentede fra en offentlig plads. Men sikke mange Dahlia I har, kæmpe arbejde (og kæmpe glæde i sensommeren).
  Og mere arbejde i sigte med hegn... Så er det godt at weekenden kan nydes. Laver du ikke en reportage fra den Pederske have?

  SvarSlet
 7. Godt i fik georginerne i sikkerhed - det er en af de opgaver, der ikke kan vente til foråret. Det ser sjovt ud, der hvor I bakser med dem iført pandelys.

  SvarSlet
 8. Du er skam ikke den eneste, der føler sig bagud i år. Mine dahliaer er først lige kommet op og ligger stadig til tørring i udestuen, så den hårde frost må godt lige holde sig væk lidt endnu, så de kan nå at tørre ordentligt.

  SvarSlet