lørdag den 19. oktober 2013

Georginefloderne i oktober

I år har jeg plantet mange af mine georginer i 2 "floder" i den nye afdeling  af haven. 
Jeg har vist billeder af dem før, men synes lige i skal se hvilket fantastisk blomsterflor, de  stadig kan præstere her i oktober.
Den ene flod starter med gule farver for at gå over i orange og slutte i røde.
Den anden starter i hvide farver, der så går over i lilla/hvid og slutter i lilla.
Jeg er ikke helt tilfreds med den måde jeg har fået sat de forskellige på, så næste år må jeg være mere påpasselig med at få dem sat mere efter højde, men det er udlignet lidt her sidst på sæsonen. 
Det er ikke så let at tage billeder af hele længden, da de snor sig lidt.

Her er den den gul/orange/røde flod.


Så følger et par billeder af de enkelte georginer lidt tættere på.


Her er det den hvide/lilla

Også her billeder af georginerne lidt tættere på. I baggrunden ses lidt af skærebedet, hvor der blandt andet også er georginer. Her satte jeg alle dem jeg ikke lige kendte farven på..Jeg er virkelig imponeret over så flittigt de har blomstret i år.Der var lige en tid midt på sommeren, hvor de gik lidt i stå på grund af vandmangel, men jeg skal da love for at de har taget revanche siden, og det endda på trods af at jeg slet ikke har været god til at fjerne de visne blomster.
Jeg har været rundt og tage billeder af dem alle med deres nummer skrevet på en tavle, så nu håber jeg at jeg har styr på dem til næste år.
Nu varer det nok heller ikke så længe inden frosten tager dem og så må jeg igang med at grave :-)

19 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Du har godt nok mange flotte georginer, sikken et arbejde, når de skal tages op og sættes igen. Du må jo have gode muligheder for opbevaring.
  Flot ser det ud.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for dem :-)
   Jeg synes nu ikke det er så stort et arbejde. Selvfølgelig er det hårdt at grave dem op, lige når det står på, men når man tænker på hvor let det er at holde sådan et georginebed i løbet af sommeren går det ligesom lidt nemmere.
   Vi opbevarer dem i en gammel kartoffelkælder hos Javsens søster, vi har ikke et sted selv, men det er fint med kælderen.Vi kører dem derhen når de har tørret lidt og så henter vi dem til foråret, vi plejer ikke at se til dem i løbet af vinteren og det plejer for det meste at gå godt.

   Slet
 2. Hej Lene. Det ser rigtig godt ud. Georginerne har godt nok været flittige her sidst på sæsonen. Vi er godt i gang med opgravningen, men nu ser det ud, som om vi ikke behøver at skynde os. Hilsen Ulla Milbak

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja du kan jo nok genkende mange af dem:-)
   Vi er ikke startet på at grave op endnu, vi plejer at vente til frosten har svedet dem, men vi har jo heller ikke så mange som jer.

   Slet
 3. Hej Lene.
  Det ser altså bare forrygende flot ud. En god ide når man har pladsen til det som du har. Kan se på billederne at der er meget frodigt oppe hos dig og masser af plads.
  Hav en dejlig søndag.
  Mange hilsener Helga

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så ideen i et haveblad for et par år siden og synes om det.
   Vi prøver på at få frodighed i haven, og plads har vi nok af. Du er velkommen til at kigge ind, hvis du kommer forbi.

   Slet
 4. Hej Lene.Hold da helt op et blomster flor.Det ser bare rigtig godt ud......men du har jo også masser af plads.Nu mangler du bare det store arbejde med at få dem op af jorden .Gød søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de har blomstret rigtig godt i år. Vi er slet ikke startet på at grave og med den vejrudsigt de lover, går der nok en uge mere, hvor vi kan nyde synet.

   Slet
 5. Og wow, for nogle skønne Georgine floder du viser. Fantastisk så mange bloster de har. Klarede de frosten i denne omgang?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er der stadig. Frosten nåede slet ikke til os :-)

   Slet
 6. Hej Lene. Hold da op - sikke et flor. Det ser virkelig godt ud. Jeg synes du er lykkedes rigtig godt med farveholdningen og såvidt jeg kan se, passer størrelserne da meget godt sammen. Det er en fantastisk god idé at lave en hel flod med georginer. Du må have grønne fingre når du får sådan et blomsterflor. Også nu her i oktober.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. De fleste står også fint og de er ligesom vokset til her på det sidste, men der er nogle der bliver lidt væk mellem de store, så det er det jeg vil prøve at få lidt mere styr på.
   Jeg ved nu ikke om jeg har grønne fingre, vi sætter dem i jorden, gøder lidt og det er så det :-), men det er dejligt med alle de blomster, man bliver i godt humør af at se på dem.

   Slet
 7. Hvor har du dog mange smukke georginer.
  Vi har også en del men slet ingen hvide. Det må jeg da have fat på næste forår.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Jeg er glad for næsten alle farver, de hvide er bestemt også smukke.

   Slet
 8. dejligt dejligt .. de fyldte helt godt ud til sidst :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de kom til at fylde mere end jeg troede i sommers.

   Slet
 9. De er skønne, er de!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 10. Endelig én, der har mange georginer, og som kan placere dem smukt!
  Det er jo ikke nok, at man har mange.
  Hvor er det vellykket, især det første billede med de gule og orange.
  Godt gået Lene

  SvarSlet