torsdag den 3. oktober 2013

2. oktober

Da jeg kom ud onsdag eftermiddag, fangede mit øje et af vores æbletræer. Der er bare så mange æbler i år. Sidste år havde vi slet ikke nogen og i år har vi alt for mange.

Aroma, et dejligt æble, der kan gemmes længe.

Jeg tog lidt flere billeder i haven, som stadig har masser af blomster selvom der nu er oktober. 
Jeg er startet på at gøre klar til vinter, men nænner ikke rigtig at klippe for meget ned endnu.Jeg har elles bestemt at jeg vil klippe de fleste stauder ned her i efteråret for at være lidt foran til foråret, men det må altså vente lidt endnu.
Den hårde vinter var ikke godt for hortensiaerne. Vi har en gammel en af slagsen, som aldrig før har svigtet os, selvom vinteren har været kold. I år var jeg bange for at den havde taget skade. Jeg lod den være i fred og her i løbet af sommeren er der både kommet blade og en del blomster.

blå hortensia uden kemi.

Jeg har købt nogle roser hos Blomster Jørgen i Thisted. Det var lid af et eksperiment, de kostede kun 40 kr/stk, men de har faktisk vist sig at være fine.

Her er det Gråsten, den står i en stor potte.

På min tur rundt fik jeg øje på det Tibetanske kirsebærtræ. 
Solen kunne lige fange bark flagerne. Det var tydeligt, at se hvorfor dette træ anbefales på grund af den flotte bark :-)

Tibetansk Kirsebær

Nu er det snart weekend og det ser ud til at vejret holder det meste af tiden.
Lørdag skal jeg på havebesøg, jeg glæder mig!

19 kommentarer:

 1. Fine billeder.
  Vi har også mange æbler i år.
  Hvor er du heldig med at ha` blomst i en hortensia. Vi fik ikke EN eneste blomst, kun blade.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede heller ikke de kom, men heldigvis er der en hel del. Det er første gang, i over 10 år den har været så længe om det.

   Slet
 2. De havde ellers lovet regn, men der kommer vist ikke noget, vi trænger ellers meget. Den tibetanske kirsebær er forrygende, den er jeg også glad for, men den har det desværre ikke helt godt. Jeg lod ikke min hortensia være i foråret, så der kom ingen blomster, til gengæld er den stor og kraftig nu, så jeg håber på næste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores tibetaner står nu fint, men jeg har været så dum at sætte en klematis op af den, den skal vist flyttes:-)
   Jeg har en hortensia Alma, som kun har blomstret det år vi satte den. Den bliver en stor og flot grøn plante hvert år, men ingen hvide blomster og den står ellers i det hvide bed:-(

   Slet
 3. Sikken æblehøst du kan få - suk..... bare det var mig som havde et stort flot æbletræ ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i år får vi æbler, flere end vi selv kan spise. Vi har 4 æbletræer, der alle giver godt i år.

   Slet
 4. VI har lidt grønne æbler på vores søjletræ, men ellers ikke nogle desværre. Kirsebærtræet er meget smukt med den fine bark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede ellers der var æbler alle vegne i år, men så får du nok nogle næste år.

   Slet
 5. Vi skal ikke have flere æbletræer, men jeg gad godt have et aromatræ. Kirsebærstammen er forrygende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja aroma er også rigtig god og så kan det gemmes længe. Mit bedste er nu discovery, men det skal helst spises hurtigt

   Slet
 6. Der er også rigtig mange æbler på vores træer i år. I det hele taget synes jeg der er mange frugter i år. Er det ikke noget med, at det varsler streng vinter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Huha det håber vi da ikke. Vi har mange æbler og faktisk også en del sveskeblommer, ikke i spandevis, men lige så vi kan få lidt at spise. Vores Victoria blev skiftet ud i foråret, så der er der ingen blommer og så har vi en tidlig blå blomme, der heller ikke rigtig er kommet igang.

   Slet
 7. nej hvor er det æbletræ et skønt syn!
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er det og de smager også godt:-)

   Slet
 8. Fine billeder Lene. Dejligt med de gode spiseæbler, der er sikkert nok, der gerne vil hjælpe jer med at spise dem, Jens laver saft, som vi fryser ned og så drikker vi saft hver morgen. Vores de gamle blå hortensiaer har også været flotte i år, mærkeligt, når så mange andre er helt frosset væk. Mon dine georginer er fine endnu? Vores er. Hilsen Ulla Milbak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Javsens søster har 3 børn hjemme, så der er lidt afsætning der:-)
   Vi har også tænkt på at presse noget saft, men ellers putter vi også en del i fryseren, som vi koger af sammen med andet frugt i løbet af vinteren.
   Geororginerne står flot endnu og det endda selvom jeg ikke har været for flittig til at få de visne blomster af. De lover mildere vejr igen, så vi har nok glæde af dem lidt endnu.

   Slet
 9. Hej Lene.Skønt billede af dit æbletræ........har selv kun et gammelt filapa.Men dejlige æbler til at lave æblemos af.
  Også et flot billede af dit tibetanske træ.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Vores er alle spiseæbler, men de kan nu også godt bruges til mos:-)

   Slet
 10. Vores æbletræer bugner også i år, det gælder åbenbart over hele landet. Lad os nyde det så længe det varer.
  Hilsen Bente

  SvarSlet