onsdag den 20. februar 2013

Kejserbusk

Jeg plejer ikke at tage grene ind til drivning, har ikke det store held med det. Men den sidst tid er der en masse her i blogland, der har vist billeder af dejlig buketter, som de har drevet frem. Den slags giver lyst til at prøve.
Jeg starter med noget, der allerede er godt igang:-) så må det da kunne lykkes.

Lørdag tog jeg nogle grene ind fra min kejserbusk.Sådan så de ud tirsdag.

Kejserbusken starter i det små med at blomstre i november/december, holder så en pause og går så i gang igen her i februar. I år er den gået lidt i stå, men det hjalp at få nogle grene ind i varmen. Grenene er ikke specielt pæne, de er temmelig tykke og krogede, men selve blomster er rigtig flot og så opdagede jeg at de dufter fantastisk, det viste jeg slet ikke, det må have noget med varmen herinde at gøre.


I dag var de sprunget endnu mere ud og da jeg kom hjem fra skole duftede hele køkkenet af dem, dejligt!


20 kommentarer:

 1. Hej Lene!
  Det er da en flot buket.Jeg har som du,heller ikke tidligere haft held med de få forsøg jeg har gjort med drivning af grene.
  Det vil jeg prøve,-jeg har også en kejserbusk.
  God aften
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke tålmodighed til alm. drivning, men her er de jo godt igang, så går det hurtigere, men jeg tror heller ikke de kommer til at stå så længe, men så må man jo nyde dem den korte tid de er pæne.

   Slet
 2. Jeg har ikke taget grene ind fra kejserbusken, lige nu står den derude og ser træls ud, men duften af de nyudsprungne blomster er fantastisk, så jeg kan godt forstå, der duftede i køkkenet.
  Har du set, at Birgitte har skrevet til dig, måske har du svaret hende privat.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke rigtig jeg har kunne dufte dem ude, men det skal jeg da love for jeg kan inde, jeg sidder ved køkkenbordet og skriver, det er næsten for meget af det gode:-)
   Ja, jeg har svaret Birgitte og tror at enden bliver at vi kommer lørdag og bliver til søndag. Vi glæder os rigtig meget.

   Slet
  2. Jeg vil godt tro, at den er for skrap inden døre. Den må jeg nok hellere lade være med at plukke ind, Bent har allergi :)
   Jeg har bestilt til natten mellem lørdag og søndag, så hvis I ændrer mening, må I lige give besked.
   Jeg glæder mig også til I kommer.

   Slet
 3. Hej Lene.Det er da dejligt at have lidt af havens blomster i vores stuer,mens vi venter på det meget savnede forår.Skønne grene.Jeg har lige lavet et indlæg med forårets blomster,som jeg her pyntet med i min stue.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så godt dit indlæg. Dine tulipaner har de stået i drivhuset hele tiden og vander du dem. Jeg har et par krukker til at stå i maskinhuset, der er lige så koldt som ude, men de står i tørvejr, jeg overvejer at sætte dem i drivhuset. De er slet ikke begyndt at røre på sig.

   Slet
  2. Hej Lene.Jeg tror at dine tulipaner mangler lidt lys.Og jeg har ikke vendt dem
   Hilsen Jette

   Slet
 4. Kære Lene,
  Jeg er netop stødt på din blog og gudskelov for det!
  Du skriver rigtig godt og jeg glæder mig til, fremover at følge dig. Jeg har ihvertfald meldt mig som fast læser.
  Kejserbusk er en sand ´showstopper´ i vinterhaven. Hvor er din kande også smuk.
  De bedste hilsener, Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for de pæne ord, du skal være velkommen:-)
   Min kande er såmænd bare en billig vase, men jeg synes farven passer rigtig godt til forårsblomster, jeg bruger den ofte til påskeliljer og tulipaner.

   Slet
 5. Dét var en rigtig god idé, Lene! Jeg har selv nydt en gren af min for ikke så længe siden - den er som skabt til det netop i denne tid.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gode ved dem er at de er så godt igang at det ikke tager lang tid, men desværre står de så heller ikke så længe.

   Slet
 6. Det tror jeg også jeg vil prøve, det begynder og blive smådyrt med primula`er m.m det går jo halv hurtig med at de ikke er kønne mere, og skønt med lidt fra egen have. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, når man kan tage noget ind fra egen have. Jeg har læste hos Zep, at hvis man planter primula om med det samme man kommer hjem med dem, holder de længere, har ikke selv prøvet endnu, men det skal da prøves.

   Slet
 7. Jamen så må foråret være lige om hjørnet,ikk.
  God dag til dig Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må vi håbe, de lover da plus grader om dagen fra næste uge, men stadig nattefrost. Det er da en begyndelse:-)

   Slet
 8. Det er skønt når man tager noget ind fra egen have. Især på denne tid.

  Havehilsen- Maria
  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi trænger til lidt forårs stemning

   Slet
 9. Det var hurtigt, men foråret må også snart være her ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er jo også godt igang udefra, ikke rigtig drivning,lidt snyd

   Slet