fredag den 15. februar 2013

"Den japanske have"

Mens vi venter på forår, vil jeg fortælle lidt om min have.
I et hjørne af haven har vi lavet et lille japansk inspireret afsnit.
Oprindelig var det en gammel garage, som vi havde forsøgt at dække med en hæk af rævehalespirea.
Da vi så fjernede garagen, var der et fint afgrænset rum og det skulle jo udnyttes.
Vi startede med at grave en lille sø og lave en terrasse med pergola.
 Her på billedet ser man søen, men pergolaen er ikke så tydelig, på stolperne vokser der clematis og det er efterhånden groet så godt til at man ikke ser stolperne.
Træeet i forgrunden er en Sydbøg, et rigtig dejligt træ, der er flot hele året.


Her er et hjørne med en lille vandpost. Stenen vandet løber ned i er min store stolthed, den har jeg selv lavet. Jeg havde i lang tid ønsket at prøve stenhugning og fik så muligheden for at deltage i et kursus.
Her fik jeg lavet denne sten, men opdagede at mine håndled slet ikke kunne holde til det, de hævede op til dobbelt tykkelse, heldigvis var kurset over 2 weekender med 2 uger mellem, så de fik en lille pause.
Nu ved jeg at stenhugning ikke er noget for mig, men så er det prøvet:-)


Der er også blevet plads til en lille stenbænk, hvor der er udsigt over søen, her er der rigtig dejligt at sidde en sommeraften (de unge mennesker søger også herind til en stille øl)
Grantræet er en koreagran. Det stod oprindelig 3, hvoraf vi så har fjernet de 2 efterhånden som de er blevet store. Meningen er at granene skal stammes mere op, så den stadig kan være der.
I baggrunden ses en hjemmelavet portal og et stakit, der efterhånden er helt overgroet.
Hele andelingen er indhegnet, så der ikke kan ske ulykker med søen. Rævehalespireaen er blevet fjernet og erstattet af staktit
Den japanske lygte fik vi til vores sølvbryllup for 7 år siden.


Her ser vi søen fra terrassen. Også her er der staktit og for enden er en bambushæk, hvor kun kattene kan komme igennem.
Bag søen er der plantet brogede hosta og foran er der en del engkabbelejer, de sår sig selv og får for det meste lov til det.
I søen har vi en stor gammel åkande, som vi prøver at holde lidt nede og desuden har vi en del krebseklo, som jo også skal holdes i ave.
Sidste år lugede vi ud i nogle gule iris og dunhammere, som efterhånden fyldte det meste af søen, så nu er der da lidt vandspejl igen.
Vi har guldfisk i søen, og i år ser det ud til at de overlever, det samme med de mange frøer og tudser, som er i søen.


8 kommentarer:

 1. Hej Lene
  Hvor ser det flot ud, jeg er meget imponeret.
  Tak fordi du delte med os. Mere af det :)
  Hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også rigtig glade for stedet, der er dejligt fredeligt og vand er jo altid godt.

   Slet
 2. Hej Lene!
  Sikke et hyggeligt område i har skabt.Det må være skønt med så stor en have.
  Hilsen og god week-end
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det giver nogle gode muligheder, når man ikke skal tænke så meget på pladsen.

   Slet
 3. Hej Lene
  Jeg har bestilt B&B til jer i Brundby, jeg har skrevet det til dig på min blog, men da du ikke har svaret, skriver jeg det også lige her.
  Der er et par uden bil, som bor i Nørre Sundby tror jeg, som evt. gerne vil køre med jer, de har ikke selv bil.
  Birgitte var på besøg her sidste år, i år vil manden gerne med. Hvis I kunne tænke jer at have dem med i bilen, må du gerne lige skrive her. Det er fra bloggen Birgitte på nettet. De skal også overnatte på samme B&B som jer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige skrevet på din blog, men nu svarer jeg også her.
   Det lyder fint med b and b, vi havde måske tænkt at komme fredag, men det afhænger selvfølgelig af hvor tidlig blogtræf starter lørdag, vi vil jo gerne være friske og udhvilede så der ikke går vores næser noget forbi:-)
   Med hensyn til at køre med Birgitte og hendes mand, vil det da være oplagt, hvis de bor her mod nord, var lige inde på hendes blog, men kunne ikke se, hvor de bor, men det finder vi vel ud af.
   med venlig hilsen
   Lene

   Slet
  2. Det kan jeg godt forstå, jeg kan sagtens bestille til jer allerede fredag. Jeg har lige skrevet til Birgitte, at de godt må køre med jer, og at I selv må aftale nærmere. Jeg skal bare vide om I vil have både fredag og lørdag nat eller kun den ene overnatning og i så fald hvilken af dem. Jeg mener de bor i Nørre Sundby.
   Fint hvis I kan følges, det er godt at kunne deles om udgifterne, det er dyrt at komme til Samsø, desværre.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lene. Sikke et spændende indlæg og en fin blog du har. Ja, jeg hedder Birgitte og det er mig, der via Lisbeth fra Høneballehaven har fået at vide, at min mand og jeg muligvis kan få kørelejlighed med jer til Samsø. Det er vi meget glade for. Vi kan både fredag og lørdag, men fredag er vi på arbejde indtil kl. 15.00. Vi bor i Nørresundby. Vi ville blive meget glade for kørelejlighed og vil selvfølgelig gerne dele udgifterne. Måske kan du skrive til mig på min kontaktmail på min blog, evt. bare når vi kommer lidt længere hen. Lisbeth har allerede reserveret værelse til os.

  SvarSlet