søndag den 1. august 2021

2021 uge 30. En lang pause.

 Næsten 3 måneder, så lang en pause har jeg vist ikke haft før :-) tiden er bare fløjet af sted og jeg er bare ikke kommet til at lave blogindlæg. Men nu skal det være :-)

Det er nu ikke fordi, der ikke er sket noget i haven. Ikke store nye projekter, men en masse oprydning, lugning og plantning. Maj var temmelig våd her hos os, vi fik ca 130 mm, men til gengæld fik vi kun 20 i juni og juli var tør ind til den sidste uge. Det havde nu været bedre, hvis det havde været lidt mere fordelt. 

Vi plejer ikke at have åben have før sidst i juli og i august, men i år havde vi sagt ja til et selskab den 17. juli, så der var ekstra travlt op til det. Nu er der lidt mere ro på og tid til at få ordnet lidt ekstra inden vi skal have åben have, første gang den 15. august og så igen den første weekend i september.

Jeg har nu også været lidt på farten og set lidt haver. Jeg er bare så elendig til, at huske, at tage billeder.

I juni var jeg til generalforsamling i Nordisk Hostaselskab, det var hos Hanjas på Langeland, det var en rigtig god dag, hvor der selvfølgelig kom lidt nye Hosta med hjem. Senere i juni var jeg på tur med Rita, vi besøgte Hostasamlerens Have og Bruuns Have, et par rigtig dejlige haver med masser af inspiration. Her i juli har jeg besøgt Mallehaven, en rigtig dejlig have tæt på Ranum og sidst i juli tog vi på en lille ferie. Målet var Ebeltoft og der sneg sig også et par havebesøg ind på turen. Vi besøgt Lisbeth og Bent i En byhave i Ebeltoft, noget jeg havde ønsket mig længe og det var bestemt ikke en skuffelse. Ud over den besøgte vi også en dejlig have i Mørke og en rigtig staudenørd tæt på Randers.

Billederne er fra i dag, jeg var ude mellem bygerne for at tage dem. Jeg har prøvet at lave en lille rundtur i Den gamle Have og i Skovhaven.


Indgangen til Den gamle Have, syd om huset

Stien over til Den japanske Have set fra terrassen 

Stien mellem Det hvide og det røde bed.

Enden af Det hvide Bed og indgangen til Den japanske Have

Nye "damer" i haven

Kig hen over Det lyserøde Bed til den store klematis.

Hjortetrøst og Hortensia

Kig nederst i haven langs stien med Hjortetrøst

Kig fra Den gamle Have ind til Skovhaven

Kant med Hosta på begge sider af stien

Abetæet og masser af Kulsukker

Kig hen over buske til Gunneraen i Sumbedet.

Flere Hosta

Der er mange Hosta i SkovhavenEn lille udvidelse af Skovhaven for at få grusstien til at ende ordentlig.

Dagliljer i Det gule Bed.

God uge
16 kommentarer:

 1. Ja det er længe siden sidst, men sådan er det for mange bloggere. Det er godt, du er med igen. Du har da oplevet lidt af hvert i de tre måneder. Du er altid god til at komme omkring, bare en skam du glemmer at tage billeder ;) Der kunne nok ellers have kommet nogle gode billeder ud af turene, men heldigvis var der nogle fra jeres egen have.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror jeg snakker for meget :-) og så glemmer jeg helt at tage billeder, selvom der er masser af gode motiver

   Slet
 2. Hej Lene!
  Du har hunnit med mycket, alltid trevligt att besöka andra trädgårdar. Vi har haft ett liknande väder i juli, torrt och väldigt varmt och sista veckan kom regnet. Trädgården ser riktigt fin ut.
  Ha det fint /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt, at besøge og ikke mindst snakke med andre haveejere, så det skal der være tid til

   Slet
 3. Nej, man kan godt se og forstå du ikke har siddet stille i de 3 måneder:) Haven ser helt fantastisk ud og alting strutter af velvære, men der er jo også styr på stierne og kanterne og alt det andet! Wow!
  Velkommen tilbage på bloggen igen og rigtig god fornøjelse med åben have her i august.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, der er rimelig styr på haven, men der er nu altid noget ukrudt og noget der skal klippes alligevel.

   Slet
 4. Velkommen tilbage.
  Hvordan søren kan du holde dine hosta så flotte, næsten uden sneglebid?? Det hele strutter af frodighed, med skarpe kanter. (min dårlige samvittighed, jeg burde ha ordnet kanter i ferien, men der var noget andet der var sjovere)
  Håber I får godt vejr til jeres åbenhavedage.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nu også sneglebid i en del af vore hosta, men så er der også nogle, som næsten ikke bliver bidt. Jeg kan nu også let finde på noget sjovere end, at ordne kanter ( det lader jeg Javsen om :-))

   Slet
 5. Det er om sommeren, der er mest at skrive om og flest gode fotomotiver, men det er om vinteren, man har bedst tid til at blogge. Sådan er det bare. Men det er under alle omstændigheder godt, at du er med igen, for du har så meget at bidrage med.
  Det ser godt ud i haven. Jeg lægger især mærke til alle stierne og kantplanterne. Et bed er først rigtig vellykket, når der er orden på kanterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke så let at finde tid til computeren når haven trækker i en. Det er lidt sjovt med kanter, hvis ellers kanterne står skarpt, ser man ikke så let, hvis der roder lidt i bedene.

   Slet
 6. Det er dejligt at se et blogindlæg fra dig igen, og det var sandelig også dejligt at have besøg af jer. I har nået mange haver i pausen, kan jeg se.
  Din have ser simpelt hen så velpasset og grøn og frodig ud med dejlige farveklatter. Gunneraens blade over det hele ser megagodt ud.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også så dejligt, at besøge jer. Der er meget frodig i haven, næsten for meget, jeg synes der er mange ting, der er blevet ekstra store i år, Gunneraen har ikke været så stor før.

   Slet
 7. Den som väntar på något gott ........... Förstår att det ibland blir uppehåll i bloggandet. Det är stolor trädgård/park som ni har. När man sedan som ni tar emot grupper då behöver allt ses över hela tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan nok ikke helt undgås, at der bliver en pause en gang imellem. Ja der er altid noget, der skal laves i en stor have.

   Slet
 8. Sådan kan det nemt gå, tid til blogning falder af til andre ting, og det er jo fint nok, men dejligt at se indlæg fra dig og jeg skal da lige love for at jeres have står skarpt og frodig.
  Det lyser som skønne havebesøg. Vi har også været i Byhaven (lavede indlæg sidste år i august om det) og den er fantastisk.
  Rigtig god fornøjelse til åben have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil prøve om jeg ikke kan være lidt mere stabil med indlæg, jeg har jo stor fornøjelse af at kunne gå tilbage og se, hvordan de forskellige ting ser ud på et bestemt tidspunkt.
   Byhaven var virkelig dejlig og det var rigtig hyggeligt, at hilsen på Lisbeth og Bent.

   Slet