mandag den 3. juni 2019

2019 uge 22. Dejlige fridage.

Uge 22 var en dejlig kort uge med fridage både torsdag og fredag. Og så er jeg så heldig også at have fri mandag, tirsdag og onsdag i denne uge. Det meste af tiden skal bruges i haven.
Javsen er blevet færdig med den nye vej og fredag fik han kantet bedene i Parken. Vi fik flyttet en stor Hosta, delt en til at sætte i krukker og så fik vi plantet agurker i drivhuset, vi nåede det lige i maj, klokken var 22.30 da vi gik ind fredag aften :-) Nu har han travl i juletræerne, som skal formklippes/nippes. Det betyder at han skal have fat i hver eneste træ så han får gået nogle skridt i denne tid. Jeg er i gang med at luge bedene og roserne i Parken.

 Dejlig med let adgang til juletræerne.

 Lidt flere fliser så vi kan komme forbi vandtønderne

Vi har længe truet til at få flyttet en stor Hosta i det hvide bed. Den er rigtig flot, men står på et hjørne og fylder langt ud på stien, så vi ikke kan komme forbi. Fredag blev vi enige om, at nu skulle det være, jeg havde fundet et fint nyt sted til den, hvor den kan få lov til at brede sig.

 Det er smart med en sækkevogn når der skal transporteres store planter.

 Her kan den få lov til at strække bladene ud, jeg tror næsten ikke den har opdaget, at den er flyttet.

 Sådan så Det Nederste Bed i Parken ud inden det blev kantet.

 Nu ser man næsten ikke, at jeg mangler at fjerne ukrudt.

 I bedet står denne fine Pimpinella major rosea, den er flere år gammel, men stadig ikke så stor. Jeg håber den snart kommer ordentlig igang for den er så fin.

Aicha står også i bedet, den er som altid fuld af knopper.
God uge.

14 kommentarer:

 1. Hej Lene

  Alletiders med gode fridage netop nu, og de bliver rigtig udnyttet ser man!
  Flot som den enorme hosta klarede flytningen!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med lidt fridage. Vi er overraskede over, at man næsten ikke kan se på den, at den er blevet flyttet, men den fik også masser af vand og den blev flyttet med en stor klump jord.

   Slet
 2. Godt at din mand passer juletræerne. Jeg synes desværre, man ser en del marker, hvor de vokser sig skæve og er ved at gro efter i ukrudt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er meget omhyggelig med træerne. Vi har ry for at have rigtig fine træer, men Javsen bruger også megen tid på de enkelte træer.

   Slet
 3. I har da udnyttet fridagene!Det ser altid godt ud nå græskanterne er rettet af.Som du skriver så lægger man ikke mærke til at der evt er ukrudt i bedene.Det må være et stort arbejde at have juletræer!Sikke mange knopper der er i rosen du viser.Skøn tid trods travlhed!😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Især fredag fik vi lavet en masse, men der er nu langt igen, heldigvis skal vi ikke have åben have før til august så vi når det nok :-) Ja der er meget arbejde i at have juletræer især når det forgår efter arbejdstid.

   Slet
 4. Hold nu op i slapper aldrig af.
  Men er det ikke fantastisk når man når nogle ting man længe har ønsket.
  Det gør man når man har nogle sammenhængende fridage.
  Hostaerne er så smukke i år og sikke store blade.
  Mine står også så smukt og må gerne brede sig endnu mere.

  Skønne fridage til dig
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro vi også slapper af, det vil sige det gør jeg, min mand slapper af med at lave noget og så lidt jagt ind imellem :-) De fleste Hosta står fint i år, men vi har også en del som ikke er så store endnu, de står lidt koldt. Hvis du har de store Hosta skal de nok brede sig.

   Slet
 5. Det er jo en hel uge det bliver til. Der kan du nå at ordne meget i haven, og det er lige den rette årstid, for nu kan man se hvad der vokser hvor (desværre også ukrudtet).
  Men sikken en flot Hosta! Tror netop jeg har købt et par stykker af den samme slags, stor og kraftig. Sneglene kan vist bedst lide de små.
  Skal love for I går til stålet med ny vej, juletræer og lugning. Bedet blev så fint af kantskæring.

  Nyd dine dage!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fin tid, at få luget det eneste er at man skal passe meget på mange af planterne, der let knækker, men du har ret i at man nu kan se hvad der er hvad. Jeg ved ikke hvad den store Hosta hedder, den er gammel og har mistet sit navn, men den har hvide blomster.

   Slet
 6. I har godt nok nået en del på fridagene, det er så skønt når vejret er med os og vi kan komme i haven og gøre alt det man har planlagt.
  Jeres have må altså være enorm :o) jeg tror sjældent man ser et billede af det samme 2 gange.
  Masser af Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine planer var at luge og prøve på at komme igennem alle bede, det når jeg nu ikke helt, men vi skal først have åben have til august så vi når det nok :-) Haven er stor og vi har rigtig mange bede så der er nok at tage billeder af :-) du kan jo selv komme og kigge en gang når du er på disse kanter.

   Slet
 7. Hej Lene!
  Vilket praktexemplar av Hosta, hoppas den kommer att trivas på sin nya boplats.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig en stor Hosta, alt for stor der hvor den stod. Den ser stadig rigtig fin ud.

   Slet