mandag den 8. april 2019

2019 uge 14. Drivhus

Igen en uge med masser af have :-) Vejret har været til, at være ude, hver dag efter skole.
Vi har fået priklet alle de såede frøplanter, græsset har fået gødning, der er sat nye skilte i et par bede og der er spredt hestemøj ud i nogle bede. Vi har fået en dejlig pakke fra Staudestedet med masser af stauder, som alle er plantet ud. Kartoflerne er sat til spiring og torsdag var vi på et virkelig spændende virksomhedsbesøg hos Champost i Thy. Fredag og lørdag fik vi ordnet drivhuset og sat alle planter ud. Søndag var vi i Jysk for at købe nogle hundetæpper, som vi vil lægge over planterne, hvis der skulle komme lidt frost :-)

 Så er huset næsten tømt.

 Alt bliver sat ud i gårdspladsen.

Det er Javsen som gør huset rent. Først bliver det sprøjtet ind i brun sæbe, som får lov til at sidde lidt. Derefter bliver det skyllet med rent vand og til sidst med rent vand blandet med sprit. Som noget nyt har han i år sprøjtet med algefjerner på ydersiden. Alt foregår med en højtryksrenser.

 Reolen er sat på plads, så nu er nogle af de priklede planter sat i drivhuset. Varmeblæseren står på 6-7 grader, så der ikke bliver alt for koldt.

 Klar til hygge og afslapning.

Vi har valgt, at sætte alle planterne ud på terrassen, så må vi se om det bliver nødvendigt, at dække dem lidt ned. Inden krukkerne blev sat på plads blev alle planter klippet ned, pudset lidt ned og der blev tilføjet lidt nyt jord. Enkelte blev plantet helt om.

 En af dem, der blev plantet om, er denne Inkalilje. Den trængte til det :-)


 Et par af planterne i drivhuset havde sat blomster. Her er det en Inkalilje.

 Kamelia.

 Kamelia.

Der bliver efterhånden også lidt farver i haven.

 Muscari.

Hasselbror.

 Tulipan i zinkbakke.

 Tulipan i krukke.

 Stjernemagnolien er næsten sprunget ud.

Den er så fin tæt på.

Fridag og i dag får jeg besøg af en rigtig god haveveninde :-)
God uge.

14 kommentarer:

 1. Hej lene. Hvor har I godt nok fået orden på det hele og hvor er det skønt det hele springer ud. I nat har vi været tæt på frysepunktet, skal vist ned og se om Gunneraen skal ha`tæppe på de næste par nætter eller det kun var i nat, det var koldt. Jens sorterer georginer og det er et trælst arbejde, for det er rigtig mange rådne i år. jeg vil ud og tage et par stauder op og få plantet i potter, nu kan man jo se, hvad det er. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har styr på en del, men til gengæld mangler jeg at luge og klippe staude toppe i mange bede😐 vores Gunnera fik et svirp en af de første dage efter vi havde pakket den ud, men der var kun et enkelt blad der blev brun. Vi har ikke kigget til vores knolde endnu, så det er lidt spænde hvordan de ser ud. Vi ses på lørdag 😀

   Slet
 2. Hej Lene!
  Så mycket fint du har, Inkaliljen är mycket vacker. En magnifik Magnolia, min är fortfarande en liten buske efter många år. De första tulpanerna har slagit ut i växthuset, men vi ligger lite efter.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Inkaliljerne var fine, men desværre kunne de ikke tåle det kolde vejr vi har haft, så nu må de klippes helt ned. Også Magnolien er blevet lidt brun, men heldigvis er alle knopperne ikke sprunget ud.

   Slet
 3. Hej Lene

  Så kom der styr på det!
  Det er da et lækkert stort drivhus i har! Den kan man indimellem godt savne:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er så glade for vort drivhus, vi fik det efter at jeg blev opsagt fra et job jeg havde haft i 25 år, så har man ret til tre måneders løn og det brugte vi på drivhuset 😀

   Slet
 4. Sikken en masse fine ting du kan vise frem. Vi må håbe, der ikke kommer frost, men det kan vi desværre ikke være sikre på. Dejligt at Jawsen vil gøre drivhuset rent, det er et stort arbejde. Vi har nu været heldige med vores mænd :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er meget heldige med vores mænd 😀
   Desværre blev frosten ikke væk, kulden har været temmelig hård ved mange ting.

   Slet
 5. Hold da op, hvor har I været effektive. Skønt med sådan et rent drivhus bagefter.
  Jeg synes, det er flot, at du har lyserøde tulipaner nu, for de er nok ikke botaniske med den farve. Men det er nu også tidligt i år.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt når drivhuset er rent 😀
   Tulipanerne har stået i drivhuset, indtil jeg kunne se knopper i dem, så kom de ud.

   Slet
 6. Så vackert golv i växthuset. Det har kommit sååååå långt hos er. Var i Köpenhamn för ca 2 v. sedan och kom hem till kalla vindar och snöbyar här i Stockholm. Njuuuut.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gulvet i drivhuset er helt almindelige 40 x 40 cementfliser i 2 farver.
   Vi har også fået en gang kulde her igen.

   Slet
 7. Uha der er da vist blevet behov for hunde tæpper.
  Her har frosset vildt og sikke meget der er sveden væk :((((
  Jeg stor elsker din magnolia.
  Har haft min i tre år og stadig ingen blomster på......

  Klem og skøn weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Også god weekend til dig 😀
   Ja kulden har desværre været hård ved mange ting også Magnolien.

   Slet