lørdag den 30. marts 2019

2019 uge 13. Roser.

Det har været en rigtig god haveuge :-)
Mandag startede jeg ugen med et besøg hos Rita fra Blomstertøsens Have. Det er altid hyggeligt, at besøge Rita, men denne gang glædede jeg mig ekstra meget. Rita har rigtig mange flotte Påskeklokker og mange af dem er sprunget ud nu. Der var da også lige et par stykker, som måtte med mig hjem :-) Vi besøgte også Lau i Silkeborg, der er der altid noget spændende at finde og jeg fik blandt andet 3 Klematis og en Itoh Pæon til 25 kroner.
Ellers har vi fået givet hele haven kalk, gødet roser og slået græs for første gang i år.
Fredag fik Javsen klippet alle græsser ned og i dag har er vi begyndt på at klippe roser.

 Her er det Pauls Himalayan  Musk. Det er en meget stor og grokraftig rose, som vi skal være over hvert år. Den har det med at gro ind i maskinhuset.

 Lidt blev der klippet af.

 Pæn og veltrimmet.

 Her er Javsen i gang med en af de store græsser, han bruger hækklipperen.

 Det går let og ubesværet. Så skal der bare ryddes op.

Hver dag vi kommer ud, er der noget nyt i blomst eller noget nyt, der er kommet frem. I dag opdagede jeg at Hjertetræet er tæt på at springe ud og det samme med Sydbogen. I det Blå bed står Muscari i blomst, det gjorde de ikke for 2 dage siden.

 Her er det en lille rød Lærkespore, der pludselig er fremme.

Kobjællerne er lukket op. Vi er ellers normalt bagefter med mange planter her hos os, men Kobjællerne står i et stenbed lig mod syd, så de er tidlig på den.

I morgen bliver vi færdige med at klippe roser og vi tager også lige de vinterhårføre Fuksiaer med, men det er også alt vi når. I morgen eftermiddag skal vi til koncert. Vores datter synger i Musikstuderendes kor fra Århus og de skal give koncert i Års.
God uge.

16 kommentarer:

  1. Hej Lene

    Det var ikke dyrt - 25 for en ITOH...!
    Hjertetræ og sydbøg i marts - det er bare utroligt så tidligt dette år er!
    En hækkeklipper er et undervurderet værktøj:)

    Ha en dejlig søndag

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var meget billigt, der var også kun den ene slags, nu må vi så se om det også passer :-)
      De er heller ikke sprunget ud, men tæt på :-)

      Slet
  2. Det gør næsten ondt med alle de skud på roserne man er nødt til at klippe af. Jeg fik heldigvis klippet de fleste roser sidste weekend, jeg mangler "kun" de store gigantroser, uha uha. men de er ofte bedre at klippe efter blomstring, såå det gør jeg.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Vores roser er ikke så langt fremme, men vi har da klippet en del skud af. De store er ikke så sjove, at have med at gøre. Vi har 2 American Pilar over en bue, dem får Javsen lov til at kæmpe med.

      Slet
  3. Hej Lene. Det er skøn at nå så langt i marts, når man tænker på at sidste år havde vi faktisk ingenting lavet på dette tidspunkt. Her er roserne også gødet og klippet og et par stykker blev flyttet her i ugen, hvor det har været så skønt at være ude. Vi ses vel i Bangsbo? Vi skal til at kigge på georginer, så vi kan få dem sorteret. Hilsen Ulla.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes også, at vi har fået lavet en masse her i marts så må vi se om det holder ved. Ja vi regner begge to med at komme :-)

      Slet
  4. Uha jeg bliver helt misundelig over dit besøg hos Lau og Rita. Fik du nogle gode påskeklokker, jeg troede, at du viste dem.
    Man skal huske ikke kun at kigge i jorden, oppe i træerne sker der også meget :)
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Der var en del ting hos Lau, selvom der havde været mange mennesker i weekenden, hvilket man godt kunne se på udvalget.
      Der sker noget overalt i haven lige nu, både oppe og nede :-)

      Slet
  5. Lyder virkelig som en super arbejdsuge, og så kan I vist også tillade jer at slappe lidt af med god musik. Rigtig god fornøjelse!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det :-) Det var en dejlig koncert og så ud at spise bagefter.

      Slet
  6. Hvor sjovt jeg klippede også græsser ned i går og tænkte lige på Javsen og hækklipperen. Hækken er for resten ved at vise små knopper på stammerne, så den skal nok blive fin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det går lidt lettere med hækklipperen end med en almindelig håndsaks. Godt hækken er på vej.

      Slet
  7. Det lyder rigtig godt. Lau kunne jeg godt tænke mig at besøge engang. Lige så smukke rosernes blomster er, lige så ubehagelige er de at klippe ned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er tit gode ting, at hente hos Lau, men som hos Billigblomst er man nødt til bare at kigge forbi, man ved aldrig rigtig om der er noget man kan bruge eller ej.
      Vi snakkede faktisk om, at det var utroligt at vi ikke var mere skamferet end vi var efter rosenklipningen, vi plejer at være fuld af rifter, det var ikke så slemt denne gang.

      Slet
  8. Det lyder som en på flere måder udbytterig weekend :-)
    Græsserne er fine om vinteren, men Ih hvor det pynter, at få dem barberet her i foråret.
    Det var også en god bid af rosen, I fik taget. Uf, jeg kan ikke lide alle tornene.
    Det var godt, det var i dag, i var til koncert. Det var koldt at være derude, synes jeg.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Græsser er så fine når de står om vinteren, men lige pludselig skal de bare væk. Det kan være lidt svært, at finde ud af hvornår det er tiden, det må ikke være for tidligt, men bestemt heller ikke for sent for så klipper man i nyvæksten.
      Pauls Himalayan Musk skal man virkelig være over, ellers overtager den det hele :-)

      Slet