søndag den 25. marts 2018

2018 uge 12. Det smager af forår.

Endelig forsvandt sneen her hos os og foråret begynder at vise sig.
Vi har fået kaffe i drivhuset 2 gange i denne uge :-) og i haven begynder forårsblomsterne, at røre på sig.
 De gule krokus er sprunget ud, men de blå venter lidt endnu.

 Dobbelt Erantis står med store knopper.

 Bregnebedet begynder, at blive gult og hvidt af Erantis og Vintergækker.

 Den første forsigtige Påskeklokke er sprunget ud.

 Dorothealiljerne springer ud.

 Denne Erantis fik jeg sidste år, men skiltet er desværre forsvundet.

I dag har Javsen fældet de sidste stammer til pergolaen og de er også barket af, så i morgen starter vi på, at sætte den op. Vi var faktisk overraskede over, at jorden er tøet så meget op, at det kan lade sig gøre, at grave.
I eftermiddag har jeg været i haven :-) så nu er der klippet stauder ned i Det hvide bed og det kunne også lade sig gøre, at luge lidt.

 Der loves lidt frost fra tirsdag og nogle dage frem, så jeg har ladet bladene blive i bedet som beskyttelse for de nye skud.

Rigtig god uge og påske :-) 

13 kommentarer:

 1. Så fint å se bilder fra en hage hvor våren er kommet. Nå tror jeg at jeg også kan starte i hagen om få dager.
  Jeg får nyte påske med barnebarn og familien først.
  Spennende med ny pergola, håper du legger ut bilder av den.
  Ønsker deg en fin, fin påsketid.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ligner da lidt forår og det er bare så dejligt, at komme igang i haven. Vi skal nu også være sammen med vores børnebørn et par dage, familien skal der selvfølgelig også være tid til :-)
   Jeg tager løbende billeder af opbygningen af pergolaen, så der kommer lidt skriv om det når den er færdig.

   Slet
 2. Jeg har heller ikke ryddet op i bedene endnu, selvom de har trukket det med frosten tilbage. Vi får se. Godt foråret også er nået til Nordjylland, jeg vil ikke kalde det forår endnu, men jeg har da samme ting i blomst, som du har.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, der er nok ikke helt forår endnu, der loves stadig lidt nattefrost de næste dage, men derefter ser det vist bedre ud. Det er nu ikke så usædvanlig, det år vores hus brændte og vi skulle bygge nyt, var der frost 20 cm ned og de kunne ikke starte med at grave før den 20. april.

   Slet
 3. Hej Lene

  Jeg klippede lidt stauder ned idag, Her lover de jo sne fra tirsdag af. Vi får se!
  Held og lykke med pergola-projektet!

  Ha en dejlig påskeuge

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis ser det ikke ud til at vi får mere sne i denne omgang, men lidt nattefrost. Javsen er lige gået ud, vi håber at blive færdige med pergolaen her i påsken.

   Slet
 4. Dejligt at I kan komme i gang med pergolaen. Som fru Høneballe er jeg lidt tilbageholdende med at kalde det forår. Men du har ret: Det smager lidt af forår, og det er dejligt.
  God byggedag i haven.
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, der er nok ikke helt forår, men lidt har også ret :-) og det er så dejligt når solen skinner.

   Slet
 5. Det rører på sig derude, og lidt havearbejde kan det også blive til, dog lidt off and on alt efter hvordan vejret lige arter sig på dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan ikke lave alt for mange planer på forhånd, men tage det som det kommer og bare det at komme igang er dejligt.

   Slet
 6. Ja nu tror man på at det bliver forår.Skønt med farver i bedene.Håber ikke det bliver snevejr igen,da jeg i lighed med dig gerne vil klippe stauderne og luge om muligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi trænger virkelig til lidt farver. Jeg tror vi slipper for snevejret, men de lover stadig lidt nattefrost. Så lige artiklen om din have, den var fin :-)

   Slet
 7. Ja, her fik vi så sne igen og vågnede op til et hvidt landskab i morges...og i morgen skulle der komme endnu mere. Godt nok nåede en hel del af dagens sne at smelte, men der ligger nu stadig flere cm på skyggefulde steder.

  SvarSlet