søndag den 12. november 2017

12. november 2017. Store gravedag.

I dag har virkelig været store grave dag. Vi har fået gravet alle georginerne op, toppe klippet af og alle er lagt i kasser så de er klar til opbevaring.

 Det er Javsen, der føre greben, jeg klipper toppe af og lægger i trillebøren.

 Knoldene lægges ud på gulvet i maskinhuset, Javsen blæser dem rene for jord med kompressoren og jeg kontrollerer skiltene og putter dem i kasserne. Hundene skal lige tjekke op det er ok.

 Den gule flod er helt tom. Selv om der er noget arbejde med at grave dem ned og op igen, ser man tydelig, at georginer har en stor fordel, der vokser praktisk talt intet ukrudt under dem, så der er ikke meget arbejde med dem hele sommeren.

 Så er der sat 21 kasser til tørre i gangen. Her er der gulvvarme, så de får lov til at stå et stykke tid, inden de sættes i kartoffelkælderen. Der er heldigvis også plads til hundene :-)

Lige inden der blev mørkt, gik jeg en lille tur rundt i haven. Selvom vi efterhånden er midt i november, er der stadig lidt der blomstrer.
Først lidt roser.
 Rush, den er lidt bleg, plejer at være lys rød.

 Austriana har blomstret meget i år.

 Munstead Wood.

 Ukendt rød, købt hos den lokale købmand for en del år siden.

 Asperin.

 White cover.

Der er stadig nogle få stauder, der er i blomst, men det tynder godt nok ud i dem. Det er nu også helt fint for i næste uge starter jeg på at rydde op i bedene, luge den sidste gang og klippe ned.

 En gammeldags Stjerneskærm.

 Geranium Lilac Time.

 Geranium Rose Clare.

Det er nu ikke bare blomster, der er fine på denne årstid.

 Bær på Kvalkved.

En skovbundsplante med broget løv, jeg kan desværre ikke huske navnet på den.

Det var alt for denne gang. Rådyrstegen er i oven og efter det står den vist på sofahygge efter en lang, hård men god dag.
God uge til jer alle.

12 kommentarer:

 1. Dejligt at komme så langt Lene, det har også været et helt fantastisk skønt vejr i dag. Vi har besøg af Rikke og hendes to piger, så vi har været i skoven i formiddag og nydt solen. Jeg håber det bliver godt vejr i næste uge, så vil jeg også ud og rydde op og sætte de sidste løg. Hilsen Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, at være færdig 😀 Dejligt med besøg af børnene.
   Det lyder som om vejret bliver ok, de fleste dage, så der skulle nok blive lidt havevejr.

   Slet
 2. Det er rart at være to om den slags opgaver. I år oplevede vi for første gang, at nogle knolde rundt omkring var rådnet eller på vej til at rådne. Vejret har jo også været utroligt vådt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt, at have hjælp til det grove 😀 Vores knolde er også mere våde end de plejer og der var også nogle med enkelte rådne knolde.

   Slet
 3. Godt at have fint vejr til den opgave, det er hårdt arbejde, men når det er overstået er alt jo godt, indtil de skal ned igen, men at der ikke er ukrudt der skal luges, når de blomstrer er da positivt.
  Der er heldigvis stadig lidt, der blomstrer i haven, et er skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når først de er i jorden, er der ikke meget arbejde med " floderne "
   Ja der er lidt, der blomstrer, men også en del, der er visnet helt væk.

   Slet
 4. 21 kasser dahliaer... det var godt nok ikke så lidt. Stort arbejde, men også stor nydelse, når de blomstrer. Og smart, at det holder ukrudtet væk.
  Velbekomme. Håber stegen smagte godt. Det lyder lækkert.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et stort arbejde når de skal op, men der er ikke meget arbejde resten af tiden. I år blev nogle af blomsterne brugt til vores svigerdatter brudebuket, så der blev de nydt ekstra 😀

   Slet
 5. Jeg gravede også dahliaer op i går, men jeg har ikke nær så mange som jer:) Du har stadig en del roser - dejligt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den tid. Sidste år blev de først gravet op i december, men med det våde vejr vi har haft i år, har de godt af at komme op nu. Roserne har til gengæld haft godt af al vandet.

   Slet
 6. Hej Lene.
  Ja, der er dejligt derude i haven endnu, selvom vi er midt i november.
  Jeg giver dig helt ret. Der er intet besvær i Georginer. Forventningens glæde i foråret og de endeløse buketter sommer/sensommer og efterår overstiger langt den smule arbejde der er med dem, fordelt på to gange om året. Jeg kan ikke undvære dem. I år har jeg gjort et nyt forsøg, og plantet dem langs husmuren mod syd. Det har ikke været nogen dum idé, og selvom vi har haft to nætter med relativ meget rimfrost og frossen bilrude, så står de stadig derude, og blomstrer på livet løs. Så de får samme behandling til næste år.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. De er bestemt to dages arbejde værd 😀
   De kan rigtig godt lide sol og varme, så langs husmuren mod syd er en fin plads

   Slet