søndag den 12. juli 2020

2020 uge 28. Roser

Tiden går bare så hurtig og jeg når aldrig til, at få lavet et indlæg på bloggen.
Jeg var ellers rigtig godt med i haven, men nu er jeg håbløs bagefter. Men vi er lidt under pres nu,for den lokale havekreds kommer den 27. juli og så skal haven se ordentlig ud :-)
Jeg havde bestemt, at i dag skulle jeg lave et indlæg og jeg fik endda taget billeder med kameraet, men da jeg skulle lægge dem ind, kunne jeg ikke få det til at virke, så nu må I nøjes med billeder taget med telefonen.
Den sidste tid har der blæst en del her hos os, det kan de forskellige planter bestemt ikke lide. Vi har prøvet at få bundet en del stauder og roser op, de sidste dage og heldigvis fik vi sat net op til gerorginerne i tide.
 Nettet virker rigtig godt.
Man kan se at det nye græs gror fint, det er blevet slået 3 gange.

Resten af billederne er roser. 
De fleste af vores roser står egentlig fin i år, men en del af vores store buskroser er meget grimme i bladene. Vi tror til dels, at det skyldes blæsten, men regner med at klippe dem hårdt tilbage til foråret. Det har vi gjort med Jens Munk i år og den tegner rigtig godt.

 Chevy Chase.

 Golden Gate

 Jeg er ikke helt sikker på hvilken rose det er, men den breder sig godt i Vincaen.

 Rush

 Alcymist.

 Pergolaen med Klosterrosen Ueterseen, Rosenresli, New Dawn og en ukendt.

 Klosterrosen.

 Astrid Lindgren.

 Elaine Paige.

Marie Curie.
God uge.

14 kommentarer:

 1. Hej Lene

  Ja sommeren er en travl tid - jeg kan godt forstå de det blogger mindre i højsæsonnen og sparer en masse billeder op til den mørke årstid:)
  Jeg går ud fra at den højeste på pergolaen er rosenresli? Flot sag!

  Ha en dejlig ny sommeruge

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke let at få tid til det hele, men jeg bruger mest min blog som dagbog over hvad der sker i haven, så det er lidt dumt, at jeg ikke får lavet indlæg.
   Jo den høje på pergolaen er Rosenresli, den er så fin. Den er lidt barfodet i år, men heldigvis har den selskab af en Klematis som dækker.

   Slet
 2. Det er irriterende at spilde tid på teknik, som ikke fungerer. I når duet nok; men haven kan ellers hurtigt komme til at se forsømt ud i denne tid, hvis man ikke lige når det, man gerne vil have gjort. Dine roser står rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Teknik er på ingen måder min stærke side og jeg bliver let lidt utålmodig, når det ikke virker.
   Ja man skal bare vende ryggen til så gror ukrudtet og vinden vælter det hele. Mange af roserne er rigtig fine, men desværre er der en del af, især de høje buskroser, som vinden har været slem ved, de mister bladene og ser rigtig trælse ud.

   Slet
 3. Ja blæsten er strid, det passer ikke til roserne, vi andre kan heller ikke lide det. Vi mangler lidt sommer dog gerne uden hedebølge.
  Hilsen Lisbeth (I er flittige, så I skal nok nå det, inden havekredsen kommer)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os få ca 20 grader, sol og vindstille, det kan vi li :-)

   Slet
 4. Det skal nok blive flot til I får besøg, men blæsten har været hård ved mangt og meget - det er træls. Vi vil gerne have lidt sommer igen nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi vil gerne have lidt sommer, men selvfølgelig tilpas med regne :-)

   Slet
 5. Hej Lene!
  Vi hade också några riktigt blåsiga dagar, men det är borta som tur är. Annars har det varit både sol, regn och hagel. Dina rosor är fina, och nätet till dahliorna ser ut att fungera bra.
  Ha det fint /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser heldigvis ud til at blæsten bliver væk et stykke tid. I dag regner det, men vi kan sagtens bruge vandet, så det er ok. Nettet funger rigtig godt.

   Slet
 6. Det ser ud som om der er masser af se på for havekredsen, men jeg kender godt det der med, at der skal være fint. Ofte er gæsterne nu ok tilfredse med, at det ikke er en mønsterpræmiehave, men en de kan spejle sig i, synes jeg.
  De store roser, der får lov at brede sig er meget flotte. Forhåbentlig klarer de vind og regn, for det kan I jo ikke gøre så meget ved. (Smart opbindingsstativ).
  God fornøjelse med besøget.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er masser, at se på, men desværre også ukrudt, men det regner vi med er væk, når der kommer havegæster :-) du har ret i at vi gerne vil have noget man kan spejle sig i, når vi kigger haver, men det skal se ordentlig ud, men det behøver bestemt ikke være perfekt.
   Roserne har haft svært ved at klare blæsten, men de holder sig nu fint oppe.

   Slet
 7. Uha det lyder total lige som mig Lene.
  Det med indlæg når jeg heller ikke så godt.
  Det er nemmere at smide et foto på instagram.
  Jeg tror jeg har samme problem som jer i år og vælger også at klippe tilbage. Bladene er så utrolig grimme.
  De roser kan give en grå hår :))))))

  Klem og skøn weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber på, at det går lidt bedre med at lave indlæg den næste tid. Vi får besøg af børn og børnebørn søndag og et par dage frem, så der bliver det nu nok ikke :-)
   Ja roserne kan være lidt besværlige, men de er det værd :-)

   Slet