søndag den 15. marts 2020

2020 uge 11. Lidt blandet.

På havefronten er der ikke sket så meget de sidste par uger, men man kan da roligt sige, at der sker noget både her i Danmark og i store dele af verden.
Både Javsen og jeg er hjemme de næste 2 uger og så må vi se, hvad der sker derefter. Vi skulle have været på weekendophold med børn og børnebørn, men det har vi aflyst. Vores ældste søn og hans mand skulle også have været hjemme fra England, men det kan jo ikke lade sig gøre lige for øjeblikket.
Det kan jo ikke være anderledes og så må vi jo få så meget ud af det som vi kan. Heldigvis må vi jo gerne gå i haven, så det regner jeg med, at vi vil, hvis vejret ellers vil blive til det.

Fredag fik vi beskåret lidt rundt omkring.

 Troldhassel før.

 Troldhassel efter.

 Den store Klematis fik en ordenlig tur med saksen.

Jeg har en del gamle jernlodder, så jeg har været på udkig efter en vægt til dem. Den fandt jeg her forleden og heldigvis kunne den sendes.

 Vægten er lige som jeg havde forstillet mig, nu skal jeg lige finde den rigtige plads til den.

Vi har længe snakket om, at vores flagstang ikke har det så godt mere. Spætten er vist enig, den er i hvert fald ved at lave huller og dagligt kan vi høre, at den sidder og hakker i det. I det røde bed er der pludselig fuld af kogler, som Spætten har sat fadt i flagstangen, spist det den vil have, smidt resten ned og sat en ny fast.

 Hullet til reden er påbegyndt.

 Det er ikke så let at se Spætten, men den er let at høre.

Vi kan virkelig se, at foråret er igang nu. Der er masser af liv i haven.

 Zig Zag kirsebær.

 Balkan Anemone.

 Hasselbror.

 Kamelia, der for første gang har stået ude hele vinteren.

 Pæon.

 Lungeurt.

 Foldblad.

 Lærkespore.

 Primula.

Javsen er ikke på arbejde, men i dag blev, der ringet til ham, at der var sket et jordskred ved Svinklovene. Vi kørte derud for at se hvor slemt det var.
Skoven havde lige sat nyt hegn op, det var blevet ødelagt af havet på grund af storm, men nu er det ødelagt igen af jordskredet.
Det er utroligt de kræfter naturen har.God uge

17 kommentarer:

 1. Der er så meget fint i jeres have! - Og hvor er det godt, at vi stadig kan komme i haven. Frisk luft og motion - det har vi godt af :-) Men ærgerligt, at I ikke kan være sammen med jeres unge mennesker! Vi skulle have haft besøg af min søn i dag, men han hoster og har ondt i halsen, så han holder sig hjemme ...
  God haveuge til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven begynder at røre på sig. Heldigvis må vi gå i haven, så håber vi bare vejret vil være med til det. Det er rigtig træls, at vi blev nødt til, at aflyse weekenden, det er 4 år siden vi sidst har været samlet, men selvfølgelig må vi alle rette os efter de anbefalinger der kommer.

   Slet
 2. Hej Lene

  Der er nu noget livsbekræftende over at se forårsplanterne skyde så flot - man bliver da glad!
  Sikken et jordskred, der er stærke kræfter på spil- mon ikke det er den meget regn der er årsag?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja planterne gør som de plejer selvom verden er af lave, det er så livsbekræftende.
   Det er helt utroligt hvad naturens kræfter kan. Jo de regner med, at det er regnen, der er årsag.

   Slet
 3. Naturen laver små dejlige forårstegn, store voldsomme landændringer og fostrer en lille væmmelig virus.
  Dit indlæg i dag rummer det hele på godt og ondt.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev lidt blandet som overskriften siger :-)

   Slet
 4. Hvor er det ærgerligt, at I ikke kan samles med familien, vi må finde os i det hele og vise samfundssind, og det gør vi så, men derfor kan man godt ærgre sig.
  Spætten laver mange ulykker, men det er nu hyggeligt at høre den banke.
  Det er en foldblad du viser, ikke en fodblad.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er kede af at det ikke kunne lade sig gøre, at mødes, det er 4 år siden vi sidst var samlet, men sådan er det og sådan skal det være, der kommer en anden gang.
   Flagstangen står for udskiftning så skaden er ikke så stor, men vi skal have den ned inden Spætten får lavet rede og der står en stor rose på en portal i vejen. Lyden er så fin, men der er masser af træer den kan flytte ind i :-)
   Der smuttede lige et l, det er rettet :-)

   Slet
 5. Ærgerligt med weekendturen! Der bliver meget, der skal indhentes, når dette engang er overstået. Hvor er der meget fint på vej i haven - godt at den bare er uanfægtet, og at vi kan komme ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, men det kan sikkert lade sig gøre senere.
   For os med have går tiden hurtigt.

   Slet
 6. Ja, jeg er begyndt at tænke på påsken, hvor vi plejer at samle familien. Gad vide hvad det kan blive til...
  En trøst er haverne lige nu hvor mange af os er bundet til hjemmet, og du har så meget dejligt at glæde dig over der, måske lige bortset fra flagstangen, som vel risikerer at falde ned i hovedet på jer næste gang det stormer. Men det er selvfølgelig fint spætten har et værksted...
  Jordskreddet ser voldsomt ud, men det er da godt der ikke bor nogen lige der. Vi er oppe mod stærke kræfter for tiden!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt vi har haven nu, og der er nok at tage sig til. Flagstangen er på vej ned, men vi skal lige have ordnet et par store roser og en portal inden den kan komme ned.Spætten kan sagtens finde andre steder her hos os.
   Svinklovene er et helt fantastisk sted og selvfølgelig er det lidt voldsomt, men heldigvis skete, der kun skade på hegnet.

   Slet
 7. Ja der er nok mange familiesamlinger der bliver aflyst, og nok osse i påsken. trist, men nødvendigt.. Heldigvis har vi da haven at søge trøst i..
  Det er da ellers "passende" flagspætten sætter bo i flagstangen? hihi
  Uha det ser voldsomt ud det jordskred. Forhåbentlig kom ingen noget til.. Naturen er da af lave i øjeblikket...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt at vi har haven i denne tid.
   Det må være derfor den hedder Flagspætte :-)
   Heldigvis var der ingen på stranden da det skete. Det er sikkert på grund af den megen regn vi har fået.

   Slet
 8. Hej Lene!
  Skönt att vi har våra trädgårdar, då resten av samhället stänger ner. Det ser fint ut hos dig, vackra primula och blir extra förtjust i din fina trollhassel. Det har varit några fina sköna dagar i trädgården.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig godt, at vi har haven i denne tid. Vores Troldhassel er gammel og rigtig fin, især når den bliver stammet op.

   Slet
 9. Ja, det blir ändrade planer för många. Vi skulle fira dotterns 50-årsdag med många inbjudna, men några blev sjuka i Corona så det ställdes in. Ett av barnbarnen fyllde 9 år och ställdes in. Barnbarnet som bor och jobbar i Köpenhamn skulle komma "hem" men kom bara till Köpenhamn då beslutet togs att vända. Men mitt i allt detta så ser jag att våren har kommit längre i Danmark än i Sverige.

  SvarSlet